قم نيوز : رئیس اتحادیه نانوایان استان قم گفت: در شهر قم 160 نانوایی سنگک وجود دارد که برخی از این نانواییها آزادپز هستند.
به گزارش قم نیوز علی اکبر زارعی ظهر امروز در جلسه کارگروه شورای سیاست گذاری گندم، آرد و نان استان قم که در سالن جلسات معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری قم برگزار شد، با اشاره به تعداد نانواییهای سنگک در شهر قم اظهار کرد: در این شهر 160 واحد نانوایی سنگک و 220 واحد نانوایی آزادپز وجود دارد.
وی ادامه داد: 22 نانوایی آزادپز بدون مجوز در شهر قم پلمپ شد و به دنبال ساماندهی نانواییهای بدون مجوز با همکاری اتاق اصناف هستیم، باید چارچوبی برای فعالیت نانواییهای آزادپز مشخص شود.
رئیس اتحادیه نانوایان استان قم افزود: هر هفته جلسات آموزشی را برای نانواها برگزار میکنیم، باید فرهنگ سازی در میان مردم صورت بگیرد که از نان سبوس دار استفاده کنند.
زارعی با اشاره به ضرورت ایجاد رسته توزیع آرد در اتحادیه نانوایان استان قم اظهار کرد: پیشنهاد میکنم که به افرادی که در زمینه توزیع آرد فعالیت میکنند، پروانه کسب داده شود تا زمینه فرار مالیاتی از بین برود، بر روی فعالیت نانواییهای سهمیه ای نظارت کامل صورت میگیرد.
وی ادامه داد: نان سفید معمولا نان بدون سبوس است و کیفیت این نان بسیار پایین تر از نان سبوس دار است، نانواییهای آزادپز برای پخت نان سنگک از آرد فاقد سبوس استفاده میکنند، قیمت نان این نانواییها براساس معیار خاصی نیست و باید تدابیر لازم قانونی در خصوص فعالیت نانواییها آزادپز اتخاذ شود.
رئیس اتحادیه نانوایان استان قم افزود: نانواهایی آزادپز برای پخت نان سنگک باید از آردهایی استفاده کنند که صرفا مخصوص پخت این نوع از نان است، پیشنهاد میکنم که برخی از کارخانههای آرد استان قم صرفا برای تولید آرد ویژه نان سنگک باشند تا کیفیت این نوع از نان در استان بالا برود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کارخانههای آرد استان قم فاکتور فروش به مشتریان ارائه نمیدهند که این مساله موجب عدم شفافیت فعالیت این کارخانهها میشود.