قم نيوز : مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان قم گفت: قانوني ابلاغ شده كه همه شهروندان به ويژه مجتمعها با احداث تصفيهخانههاي محلي و كوچك ميتوانند فاضلاب خاكستري را تصفيه كنند و به استفاده فضاي سبز برسانند.
به گزارش قم نیوز علی جان صادقپور ظهر امروز در نشست مطبوعاتی که به مناسبت سالروز تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب در سالن جلسات این شرکت برگزار شد، با اشاره به اقدامات در حوزه صنعت آب و فاضلاب کشور اظهار کرد: حتی در زمان تحریمها صنعت آب و فاضلاب کشور با تهدید جدی مواجه نشد زیرا عمده محصولات و تجهیزات و مصالح مورد نیاز در کشور تولید میشد.
وی خاطرنشان کرد: در زمان تشکیل شرکت آب و فاضلاب استان قم 4 هزار انشعاب وجود داشت که اکنون به 308 هزار انشعاب رسیده و رشد بالایی داشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به اقدامات انجام شده با توجه به تأسیس شرکت آب و فاضلاب گفت: هیچ انشعاب فاضلابی پیش از تشکیل شرکت نداشتیم که اکنون به 81 هزار فقره انشعاب فاضلاب رسیده است. کمتر از 22 کیلومتر شبکه فعال و مناسب در زمان تأسیس شرکت وجود داشت که اکنون شبکه فعال 2 هزار و 293 کیلومتر است.
وی خاطرنشان کرد: شبکه اصلی و خط فاضلاب از صفر کیلومتر به 900 کیلومتر تبدیل شده و 380 هزار متر مکعب مخزن ذخیره برای شهر قم احداث شده که به طور عمده اکنون در حال بهرهبرداری هستند.
صادقپور عنوان کرد: تعداد چاه آب شرب از 6 حلقه به 111 حلقه چاه رسیده که حدود 60 حلقه آن در مدار بهرهبرداری است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده طی چهار سال اخیر گفت: 168 کیلومتر شبکه آب در سطح شهرهای استان احداث شده و نزدیک به 99 کیلومتر اصلاح شبکه از شبکههای قدیمی وجود داشته و حدود دو کیلومتر خط انتقال آب و 240 کیلومتر شبکه فاضلاب فرعی و اصلی در سطح شهر قم اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم عنوان کرد: حدود 90 هزار فقره حادثه ناشی از شکستگی و سایر عوامل در سطح استان طی چهار سال برطرف شده و حدود 61 هزار و 800 فقره انشعاب آب و فاضلاب طی چهار سال به شهروندان واگذار شد.
وی با اشاره به پروژههای در حال اجرا گفت: بزرگترین پروژه فاضلاب در سطح استان اعتبار آن از محل بانک توسعه اسلامی تأمین میشود که فاز اول تصفیهخانه شماره سه تکمیل شده و در حال بهرهبرداری است.
صادقپور خاطرنشان کرد: 170 کیلومتر شبکه لولهگذاری اجرا شده و 30 کیلومتر شبکه لولهگذاری در حال اجرا است که طی سال جاری به پایان میرسد و 200 کیلومتر شبکه جمعآوری و خط انتقال فاضلاب در اثر این پروژه به شبکههای شهر قم اضافه میشود.
وی با اشاره به ابلاغ قانونی جدید در سال 96 گفت: مطابق آییننامهای که دولت تدوین کرده ظرفیتهایی در قانون وجود دارد که همه شهروندان به ویژه مجتمعها میتوانند با احداث تصفیهخانههای محلی و کوچک فاضلاب خاکستری را تصفیه کنند و به استفاده فضای سبز برسانند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم یادآور شد: دولت و شرکت آب و فاضلاب کمک میکند و در حق انشعاب آنها تخفیف داده میشود تا بتوانند از این ظرفیت قانونی استفاده و از آب خاکستری به عنوان منبع آلودهکننده به ماده مفیدی برای ایجاد فضای سبز و کارگاههای تولیدی و صنعتی استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: مکاتبانی با نظام مهندسی، معاونت عمرانی استانداری، سازمان مدیریت و دستگاههای مرتبط صورت گرفته تا از این ظرفیت بتوانند استفاده کنند و همزمان با احداث ساختمانها مکانی برای تصفیهخانه کوچک داشته باشند.
صادق پور با اشاره به توسعه شبکه فاضلاب در سطح قم گفت: اجرای پروژه فاضلاب شهرک قدس در حال انجام است و نزدیک به 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.