سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۳
کد مطلب : 58845
منبع : جهان نیوز
آقای روحانی برجام از همان روز اول هم روی هوا بود

کم کاری‌ها را پای ترامپ دیوانه نگذارید/ تکرار تعریف و تمجیدها از برجام درد مردم را دوا نمی‌کند

قم نيوز : اظهارات روحانی درباره اثرات باقیات صالحات برجام در حالی است که محمود سریع القلم یکی از مدافعان دولت حسن روحانی در یکی از مواضع خود پیرامون برجام عنوان کرده بود:« مذاکرات برجام توسط ایران بر اساس دانش بین‌المللی نبود، چرا که این مذاکرات دچار هیجان و احساس بود و باید مطالعات بیشتری صورت می‌پذیرفت.» حال چگونه این برجامی که از سوی مدافعان دولت ناشی از هیجانات است، می تواند تا قیامت اثرگذار باشد!
کم کاری‌ها را پای ترامپ دیوانه نگذارید/ تکرار تعریف و تمجیدها از برجام درد مردم را دوا نمی‌کند
به گزارش قم نیوز سخن گفتن دولتمردان درباره برجام مانند نمک بر زخم پاشیدن است ولی با وجود آنکه توافق هسته ای به میزانی که نسبت به گشایش هایی بعدی پیرامون آن تبلیغ صورت گرفت، نتوانست موفقیت آمیز باشد، رئیس جمهور از آثار ابدی اش سخن گفته است.

یادآوری معجزاتی که قرار بود با برجام رقم بخورد برای دردها و مشکلات مردم ثمری ندارد. این سخنان پیش از انعقاد توافق هسته ای و ماههای پس از آن به شاه بیت اظهار نظر دولتمردان و حامیان آن تبدیل شده بود. از گلستان شدن ایران و رونقی که می توانست حتی مشکل آب خوردن مردم را حل کند.

در ماههای اخیر با افزایش اعتراضات اقتصادی و معیشتی مردم نسبت به اوضاع اسفناک خرج و مخارج زندگی، روشن شد که دولت اعتدالی 5 سال از زمان با ارزشی را که می توانست صرف سازندگی و آبادانی ایران بر اساس سیاست های اقتصادی بومی و مقاومتی کند، در انتظار به ثمر رسیدن توافق هسته ای و ورود سرمایه گذران خارجی تلف شد.

با این وجود حسن روحانی، رئیس جمهور کشور در اظهاراتی در اختتامیه جشنواره فارابی آثار برجام را ابدی خوانده که تا قیامت هم باقی خواهند ماند:« برجام آثاری دارد که تا قیامت باقی می ماند. همچنین آثاری دارد که ممکن است از بین برود. در این راستا طی حدود دو سال اجرای برجام درآمدهای کشور از محل فروش نفت و میعانات دو برابر شده که این اثر از بین نخواهد رفت. همچنین صدها مورد سرمایه‌گذاری خارجی به داخل کشور آمده و به بنگاه اقتصادی، نیروگاه و هواپیما تبدیل شده که از بین نخواهد رفت.»

تکرار تعریف و تمجیدها از برجامی که نتوانست گره ای از مشکلات اقتصادی ایران باز کند در حالی ادامه دارد که اصل توافق هسته ای نیز توسط دولت دونالد ترامپ به خطر افتاده است. ترامپ جمعه شب گذشته در حالی بار دیگر با تعلیق تحریم های هسته ای را برای 120روز آینده موافقت کرد که تمدید آن را منوط به پذیرش بندهای جدید در قراردادهسته ای کرده است. از جمله این موارد همیشگی کردن محدودیت های هسته ای، بازرسی از پایگاه های نظامی و وارد کردن بحث موشکی به موضوع برجام می باشند. این مواضع در حالیست که آمریکا در دو سال گذشته تمام تلاش خود را به کار برده که رفع تحریم های هسته ای را بلااثر کند و تا حد زیادی نیز موفق بوده است.

اظهارات روحانی درباره اثرات باقیات صالحات برجام در حالی است که محمود سریع القلم یکی از مدافعان دولت حسن روحانی در یکی از مواضع خود پیرامون برجام عنوان کرده بود:« مذاکرات برجام توسط ایران بر اساس دانش بین‌المللی نبود، چرا که این مذاکرات دچار هیجان و احساس بود و باید مطالعات بیشتری صورت می‌پذیرفت.» حال چگونه این برجامی که از سوی مدافعان دولت ناشی از هیجانات است، می تواند تا قیامت اثرگذار باشد!

به هر حال تعریف و تمجید از برجام از سوی رئیس جمهور در حالی صورت می گیرد که بسیاری از وعده های دوران انتخاباتی وی درگیر اما و اگرهایی شده اند و لایحه بودجه 1397 دولت نشان داد که با افزایش قیمت ها و قطع یارانه ها قصد دارند تا به بخشی از وعده ایجاد اشتغال یا رفع فقر عمل کنند و آنچه افکار عمومی انتظار داشتند تا از قبل برجام باعث ایجاد گشایش و رونق بازار کار شود، انتظار بیهوده ای بوده است.

در پایان باید یادآور شد که ترامپ از دید حامیان برجام به فرصتی بی نظیری است که عدم حصول وعده های برجامی و امتیازات آن را به پای وی نوشته شود که با کل جهان درافتاده است. بدین طریق مسئولان و حامیان برجام رفع مسئولیت کرده و اتفاقات و تحولات منفی پیرامون برجام به نام ترامپ ثبت خواهد شد!

انتهای پیام / 136
https://qomnews.ir/vdcjioei.uqeoxzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما