قم نيوز : استاد حوزه علمیه قم گفت: بخل منشا بسیاری از گناهان است و انسان بخیل چون به خداوند بدگمان است، بخل میورزد.
به گزارش قم نیوز حجتالاسلام والمسلمین سید حسین حسینی قمی شامگاه جمعه در جلسه سخنرانی در مسجد چهارمردان با اشاره به ویژگیهای انسان بخیل اظهار کرد: امام علی(ع) در روایتی فرمود از انسان بخیل تعجب میکنم، او همان فقری که از آن فرار میکند را در زندگی اش قرار میدهد.
وی ادامه داد: براساس روایات بهترین مرد، آن مردی است که نمیگذارد زن و فرزندانش محتاج دیگران شوند، تامین نفقه زن بر همسرش واجب است.
استاد حوزه علمیه قم افزود: در روایتی آمده است که نشستن مرد کنار زن و فرزندانش بهتر از اعتکاف در مسجد النبی است، مسجدی که ثواب خواندن نماز در آن 10 هزار برابر مساجد دیگر است.
حسینی قمی، داشتن اخلاق خوب با همسر را جزو سیر و سلوک دانست و تصریح کرد: علامه طباطبایی پس از درگذشت همسرش به صورت مستمر بر سر مزار همسرش میرفت.
وی ادامه داد: براساس روایات انسان بخیل همچون انسان فقیر زندگی میکند، اما چون اموال زیادی را در دنیا جمع کرد، در روز قیامت همچون انسان ثروتمند به حساب او رسیدگی میشود.
استاد حوزه علمیه قم افزود: بخل منشا بسیاری از گناهان است، انسان بخیل چون به خداوند بدگمان است، بخل میورزد، این در حالی است که رزق و روزی انسان در دست خداوند است.
حسینی قمی منشا بخل را کفر دانست و تصریح کرد: کسی که به خداوند ایمان داشته باشد، بخل نمیورزد و منشا سخاوت، ایمان به خداوند است.
وی ادامه داد: یکی از چیزهایی که کفاره گناهان کبیره است، برطرف کردن غم انسان غصه دار است، عبادات تنها به نماز، روزه و دعا خلاصه نمیشود.
استاد حوزه علمیه قم افزود: مادر انسان بر گردن او حق زیادی دارد، به همین دلیل عمل کردن به دستورات مشروع مادر مهم تر از انجام مستحبات است.
حسینی قمی، رفع گرفتاریهای مردم را مهم دانست و تصریح کرد: احسان این است که انسان پیش از آن که والدین او نیازهایشان را بیان کنند، نیازهای آنها را حل کند.
وی ادامه داد: کتاب نهج البلاغه در جامعه غریب است و هر چه که بیشتر در تبلیغ این کتاب در جامعه تلاش کنیم، کم است، در کتاب نهج البلاغه، خطبهها، نامهها و حکمتهای امام علی(ع) جمع آوری شده است.
استاد حوزه علمیه قم افزود: امام علی(ع) در روایتی فرمود که خداوند روزی فقرا را در مال ثروتمندان قرار داده است، هیچ فقیری گرسنه نمیشود، مگر اینکه ثروتمندی، حق او را خورده باشد، مقام معظم رهبری گفتند که مردم سختیها را تحمل میکنند، اما آنها فساد و تبعیض را نمیپذیرند.
حسینی قمی انسان نیازمند را براساس روایات فرستاده خداوند دانست و تصریح کرد: هر کسی که به انسان نیازمند پول بدهد، در واقع به خداوند پول داده است.
وی ادامه داد: براساس روایات، حتی انسان فقیر هم باید صدقه بدهد، صدقه دادن در واقع معامله با خداوند است و خدا به کسی که صدقه بدهد، در مشکلات کمک خواهد کرد، اطعام مومنان هم در حل مشکلات انسان تاثیر دارد.
استاد حوزه علمیه قم در پایان خاطرنشان کرد: انسان باید بیش از آنکه به فکر دعا برای موفقیت یک کار باشد، در کارش تلاش کند.