قم نيوز : حجت الاسلام میرباقری در همایش حاملان عرش گفت:‌ اگر بخواهیم از قرآن بهره مند شویم و با قرآن سیر کنیم باید علوم قرآنی را از امامان معصوم (علیهم‌السلام) دریافت کنیم؛ نمی شود قرآن را بدون امام فهمید، زیرا علم کتاب نزد ائمه است.
حجت الاسلام میرباقری: نمی‌شود قرآن را بدون امام فهمید
حجت الاسلام میرباقری: نمی‌شود قرآن را بدون امام فهمید
به گزارش قم نیوز حجت الاسلام و المسلمین «سیدمهدی میرباقری» امروز، پنجشنبه در همایش بزرگ «حاملان عرش» که با حضور حافظان قرآن کریم جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: امام علی بیانات لطیف و عمیق و دقیق در باب قرآن کریم و نحوه استفاده از این کتاب آسمانی بیان فرمودند، از جمله ایشان در خطبه 176 نهج البلاغه فرمودند: «وَ مَا جَالَسَ هَذَا الْقُرْآنَ أَحَدٌ إِلَّا قَامَ عَنْهُ بِزِيَادَةٍ أَوْ نُقْصَانٍ، زِيَادَةٍ فِي هُدًى أَوْ نُقْصَانٍ مِنْ عَمًى؛ هر كس با قرآن همنشينى كند، چون برخيزد، چيزى بر او افزوده شده و چيزى از او كاسته گشته. به هدايتش افزوده شده و از كوردليش كاسته گشته».
 
قرآن کریم چراغ هدایت الهی است
استاد حوزه علمیه اظهار داشت: قرآن کریم از عوالم بالا تنزل پیدا کرده و واسطه تنزل هم شخص پیامبر گرامی اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله) هستند و اگر ایشان نبودند، حقایق قرآن کریم همیشه پشت پرده می ماند.

حجت الاسلام و المسلمین میرباقری با بیان اینکه قرآن کریم چراغ هدایت الهی است، تصریح کرد: خداوند در قرآن کریم می فرماید: ما هر یک از بندگان را که بخواهیم هدایت می کنیم و اگر بنده ای بخواهد به مقام معرفت و توحید راه یابد، با نور این کتاب هدایت می شود. وی با بیان اینکه سرچشمه این نور و کتاب آسمانی به دست حضرت است، تأکید کرد: کتاب قرآن کریم مبدأ خیر است، هر نوع انس با قرآن کریم ثمربخش است و همه مهتدین در پرتو نور این کتاب به مقصد می رسند.
 
تلاوت قرآن کریم مایه خیر و برکت است
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با بیان اینکه تلاوت قرآن کریم مایه خیر و برکت است، افزود: در روایات آمده در هر حرف قرآن کریم که انسان تلاوت می کند 10 تا صد حسنه به او می دهند، همچنین در هر هر حرف از قرآن که در نمازخوانده شود 700 حسنه داده می شود.

حجت‎الاسلام والمسلمین میرباقری افزود: تلاوت قرآن کریم به ویژه اگر آداب ظاهری و باطنی رعایت شود، فضیلت دارد که مهم ترین آداب تلاوت قرآن کریم، خشوع و تواضع در مقابل قرآن است.
وی بیان داشت: ائمه معصومین(علیهم‌السلام) در روایات حروف قرآن کریم را معنا کردند که نشان می دهد تک تک حروف معنا دارد؛ اگر یک حرف قرآن به انسان عطا شود، بابی به سوی خدا و توحید است.
 
فهم معارف قرآن کریم، مقدمه سیر با قرآن کریم است
استاد حوزه علمیه با اشاره به فضیلت فهم معارف قرآن کریم، عنوان کرد: فهم معارف قرآن کریم، مقدمه سیر با قرآن کریم است، ما باید با بهره گیری از قرآن کریم در این کتاب آسمانی سیر کنیم تا به سرچشمه قرآن کریم که حقیقت توحید است، برسیم.

حجت الاسلام و المسلمین میرباقری ادامه داد: قرآن کریم کتابی است که برای شفاعت انسان ها نازل شده و کتاب زنده ای است که در دنیا و آخرت شفیع است.
وی اظهار داشت: ما به اندازه سیر و فهم قرآن مجید به درجات می رسیم، به طوریکه در روایت آمده درجات بهشت به اندازه آیات قرآن کریم است.
 
حقایق قرآن کریم نزد پیامبر و امام است/ ائمه اطهار(علیهم‌السلام) حامل اسراسر قرآن کریم هستند
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با بیان اینکه فرصت دنیا فرصت رسیدن به حقایق قرآن و سیر با قرآن کریم است، گفت: حقایق قرآن کریم نزد پیامبر و امام است؛ امام صادق(علیه‌السلام) فرمودند که کلمه روح پس از پیامبر نزد ما است و این روح همه اسرار قرآن کریم را با خود دارد.

حجت الاسلام و المسلمین میرباقری با اشاره به آية 51 سورة مبارکه شوري «ما كانَ لِبَشَرٍ أَنْ يُكَلِّمَهُ اللّهُ إِلاّ وَحْيًا أَوْ مِنْ وَراءِ حِجابٍ أَوْ يُرْسِلَ رَسُولاً فَيُوحِيَ بِإِذْنِهِ ما يَشاءُ إِنَّهُ عَلِيُّ حَكيمٌ» افزود: تکلم خداوند با بشر به سه قسم است: یا به وسیله وحی، یا از پس پرده و حجاب، و یا به وسیله ارسال رسول که به اذن خود هر چه بخواهد به آن رسول وحی می کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ائمه اطهار(علیهم‌السلام) بر اساس معارف قرآن کریم حامل همه اسراسر این کتاب آسمانی هستند، اظهار داشت: ائمه معصومین(علیهم‌السلام) می فرمودند که منظور از « مَنْ عِنْدَهُ عِلْمُ الْكِتاب» ما امامان هستیم.
 
علوم قرآنی را باید از امامان معصوم(علیهم‌السلام) دریافت کنیم
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی تصریح کرد: امام واسط است و حقایق قرآن کریم را به مردم می رساند، زیرا ساحت قرآن ساحتی نیست که کسی بتواند به آن دست یابد؛ ائمه نیز با استناد به کتاب این مفهوم را به مردم منتقل می کردند.

حجت الاسلام و المسلمین میرباقری با بیان اینکه هدایت های قرآن نزد امام است، عنوان کرد: اگر بخواهیم از قرآن بهره مند شویم و با قرآن سیر کنیم باید علوم قرآنی را از امامان معصوم (علیهم‌السلام) دریافت کنیم؛ نمی شود قرآن را بدون امام فهمید، زیرا علم کتاب نزد ائمه است.
 
تلاوت و حفظ قرآن کریم بستر و زمینه انس و بهره مندی از این کتاب آسمانی است
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه تلاوت و حفظ قرآن کریم بستر و زمینه انس و بهره مندی از این کتاب آسمانی است، بیان داشت: اینها مقدمه سیر با قرآن کریم هستند و سیر با قرآن وقتی حاصل می شود که از علم امام حاصل شود.

حجت الاسلام و المسلمین میرباقری در ادامه به ماجرای دیدار عنوان بصری با امام صادق(علیه‌السلام) اشاره کرد و افزود: عبودیت سه رکن دارد، اول اینکه انسان احساس مالکیت نداشته باشد و علم را از خود نداند، بلکه علم را امانت الهی بداند، در این صورت انفاق علم برای او آسان می شود.

وی اضافه کرد: دومین رکن عبودیت این است که بنده با خود تدبیر نکند و امور خود را به خداوند تفوی کند، در این صورت سختی های راه برای او آسان می شود، همچنین سومین رکن این است که تمام اشتغال فرد به تکلیف و امر و نهی خداوند باشد و پس از فراغت از بار مالکیت و خودتدبیری به بندگی در فضای آزاد بپردازد.
 
استفاده از قرآن کریم منوط به اتصال با امام است
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در ادامه با بیان اینکه علم چراغ هدایت است، گفت: اگر کسی بخواهد علم را خرج خود کند، آن علم بی فایده است، زیرا علم را به کسی که به دنبال اثبات نفس است نمی دهند، اثبات خود یعنی هر کسی فرعونیت خود را می خواهد اثبات کند که این نشان از برتری جویی است.
حجت الاسلام و المسلمین میرباقری ادامه داد: علم حقیقی را به کسی می دهند که عبد شود، اگر انسان طالب بندگی باشد، علم به او عنایت می شود و می تواند از اسرار و معارف کتاب آسمانی قرآن کریم که نزد امام زمان(عجل‌الله‌تعالی‌فرجه) است، بهره مند شود.

وی در پایان با بیان اینکه استفاده از قرآن کریم منوط به اتصال با امام است، تصریح کرد: انسان به اندازه ای که با امام همراه باشد، از قرآن کریم بهره مند می شود.

انتهای پیام / 105
https://qomnews.ir/vdcc1iqe.2bqxi8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما