قم نيوز : مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن ماه، 160 مورد حوادث کار در این استان گزارش شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 192 مورد بود، 16 درصد کاهش یافته است.
به گزارش قم نیوز مصطفی کاویانی روز سه شنبه در جلسه کمیته ایمنی استان قم افزود: از این تعداد حوادث کار، 61 مورد به علت نظارت نداشتن کارفرما، 11 مورد به علت آموزش ندیدن کارگر، پنج مورد به علت تحویل ندادن وسایل حفاظت فردی، 16 مورد به علت نقض فنی و ایمنی دستگاه ها، چهار مورد به علت استفاده نکردن از وسایل حفاظت فردی و 60 مورد مربوط به سایر موارد بوده است.
وی همچنین با اشاره به بازرسی های حفاظت فنی و ایمنی صورت گرفته توسط این اداره کل گفت: بازرسی های ادواری از واحدهای اقتصادی قم از ابتدا تا پایان بهمن ماه سال جاری، چهار درصد رشد یافته است به گونه ای که امسال پنج هزار و 656 مورد بازرسی صورت گرفت.
وی گفت: این رقم در مدت مشابه سال گذشته، پنج هزار و 421 مورد بوده است که امسال شاهد افزایش بازرسی ها هستیم.
کاویانی به فعالیت کمیته تشخیص صلاحیت ایمنی امور پیمانکاری استان قم نیز اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه، این کمیته 24 جلسه برگزار کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 21 مورد بوده است با رشد 14 درصدی روبروست.
وی بیان داشت: امسال 119 مورد پرونده صلاحیت پیمانکاران در این کمیته مورد بررسی قرار گرفت که نسبت به مدت مشابه رشد 10 درصدی یافته است، همچنین 75 شرکت پیمانکاری در قم تایید صلاحیت شده است که نسبت به مدت مشابه رشد 13 درصدی را نشان می دهد.
وی با تاکید بر این که برگزاری دوره های آموزش عمومی و تخصصی از دیگر برنامه های صورت گرفته توسط اداره کل تعاون قم می باشد، گفت: در 11 ماهه امسال، هشت هزار و 976 نفرساعت دوره های آموزشی ایمنی و بهداشت کار ویژه کارگران و کارفرمایان ارائه شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، پنج درصد رشد یافته است.
وی افزود: طی این مدت، 23 جلسه کمیته تعیین صلاحیت مسئولان ایمنی برگزار شده است که در آن صلاحیت 278 تن از مسئولانی که توسط واحدهای اقتصادی معرفی شده اند، تایید شده است.
کاویانی بر تشکیل کمیته بازرسی مشترک با حضور نمایندگان دستگاه های اجرایی نیز تاکید کرد و گفت: برای جلوگیری از رخداد حوادث احتمالی بر اساس رعایت نکردن نکات ایمنی و استاندارد باید دستگاه های متولی از جمله سازمان نظام مهندسی ساختمان، انجمن صنفی کارگران ساختمانی و شهرداری زیر نظر معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قم فعال شود تا به موارد رسیدگی شود.
وی گفت: بحث ایمنی، تفکیک ناپذیر از کار است، از این رو در مرحله اول در آغاز فعالیت های عمرانی و کارگاهی، باید نکات ایمنی رعایت شود و مورد بازرسی قرار گیرد تا در اجرای کار مشکلی ایجاد نشود.
وی با اشاره به مشکلات فنی و ایمنی در نصب آسانسورها گفت: نباید آسانسوری بدون مجوز استاندارد فعال شود، این در حالی است که در برخی از طرح های عمرانی از بالابرهایی استفاده می شود که استانداردهای لازم را ندارد.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی قم همچنین به فعالیت غیر مجاز واحدهای توزیع کپسول گاز مایع در سطح شهر اشاره کرد و گفت: در قم شاهد فعالیت این واحدهای غیرمجاز هستیم که حوادثی را ایجاد کرده اند، از این رو باید وضعیت آنها مورد بررسی قرار گیرد.