قم نيوز : عضو مجمع عالی تفسیر حوزه با اشاره به آیه "الم یعلم بان الله یری" گفت: اگر انسان همواره به خاطر داشته باشد که خداوند او را میبیند، "ان کان علی الهدی" شده و دنیایش الهی میشود.
به گزارش قم نیوز حجت الاسلام و المسلمین فاطمی با اشاره به آیه 14 سوره علق "الم یعلم بان الله یری"، عنوان کرد: این آیه به عنوان اولین آیه از آخرین عهد خداوند با بشرت نازل شد؛ در ابتدای سوره مسئله خلقت انسان مطرح میشود و میفرماید که خداوند در پرتو اکرام چیزهایی به انسان آموخت که او نمیدانست؛ تصور بر این است که اگر خداوند متعال، معلم و بشر، متعلم باشند، و آنچه که انسان نمیدانست به او آموخته باشد، همه انسان ها باید رستگار باشند.
وی تصریح کرد: اما واقعیت گونه ای دیگر است؛ "ان الانسان لیطغی" حتما بخشی از انسان ها هستند که طغیانگری میکنند و ذات آنها به گونهای است که هدایت نمیپذیرند.
این استاد تفسیر افزود: در بخشی دیگر از سوره میفرماید همان کسانی که طغیانگری میکنند، همه چیز اعم از رسالت، هدایت و آیات مبرهن را تکذیب میکنند و رو میگردانند؛ و بعد با لحنی توبیخگونه میفرماید "الم یعلم بان الله یری" خداوند اینها را میبیند.
فاطمی درادامه گفت: اگر بشر توجه کند که دائما در محضر خداوند است و حضرت باری تعالی او را میبیند، قاعدتا خطایی نباید از او سر بزند؛ ولی با توجه به این که انسان از ماده نسیان گرفته شده، این مسئله را فراموش کرده و در نتیجه طغیانگری صورت میگیرد و موجب "کذب و تولی" میشود.
وی عنوان کرد: اگر انسان همواره به خاطر داشته باشد که خداوند او را میبیند، "ان کان علی الهدی" و "او امر بالتقوی" شده و دنیایش الهی میشود.
سزای کسی که فراموش کند در محضر خداوند است
عضو مجمع عالی تفسیر حوزه با بیان این که انسان طغیانگر مورد توبیخ خداوند قرار میگیرد، گفت: اگر انسان این عمل را تکرار کند، آنگاه "لَنَسْفَعاً بِالنَّاصِيَةِ " موهای جلوی سرش را میگیرند و میکشانندش که این توهین آمیزترین نوع عذاب است، این سزای کسی است که فراموش کند در محضر خداوند است.
فاطمی در پایان گفت: این آیه در ظاهر بسیار ساده است اما عمل کردن به آن کار راحتی نیست و نیاز به اهتمام زیاد دارد.