قم نيوز : مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم گفت: تعداد چاههای آب غیرمجاز که در استان فعالیت دارند، حدود هزار و 800 چاه است، البته دو هزار و 500 چاههای غیرمجاز غیرفعال هم در استان قم داریم.
به گزارش قم نیوز احمد حاج حسینی مسگر امشب در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان قم در تالار امام جواد(ع) استانداری با اشاره به وضعیت چاههای غیرمجاز در استان قم اظهار کرد: چاههای مجاز کشاورزی استان که باید سه هزار ساعت آب استخراج میکردند، در گذشته هشت هزار ساعت کارکرد داشتند و عملکرد این چاهها فراتر از پروانه، موجب کاهش سالیانه 250 میلیون مترمکعب از سفرههای آب زیرزمینی در استان میشد.
وی ادامه داد: به دنبال جلوگیری از برداشت آب از چاههای غیرمجاز آب در استان قم از طریق مسدود کردن هستیم، تعداد چاههای آب غیرمجاز که در استان فعالیت دارند، حدود هزار و 800 چاه است، البته دو هزار و 500 چاه غیرمجاز غیرفعال هم در استان قم داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم افزود: به ازای هر یک ساعت کارکرد بیشتر چاههای مجاز آب در استان قم، 130 هزار مترمکعب از منابع آب زیرزمینی قم برداشت میشود.
حاج حسینی مسگر در پایان با اشاره به چاههای آب شور در استان قم خاطرنشان کرد: نگاه وزارت نیرو به این چاهها، همچون چاه خشک است و شرکت آب منطقه ای قم نمیتواند در خصوص چاههای آب شور به کشاورزان کمک کند.
محمد مهدی رفیعی در ادامه این جلسه در خصوص راه جلوگیری از شیوع آنفولانزای طیور در استان قم تصریح کرد: در این زمینه نیازمند قرنطینه بین استانی و قرنطینه در واحدهای مرغداری هستیم، البته جلوگیری از شیوع آنفولانزای طیور تنها با ایجاد پست قرنطینه در استان قم ممکن نیست.
وی ادامه داد: دامپزشکی در پست قرنطینه نمیتواند جلوی خودروها را بگیرد و باید نیروی انتظامی در کنار قرنطینهها حضور داشته باشد، همچنین جانمایی در زمینه پستهای قرنطینه مهم است و اکنون تنها دو پست قرنطینه در استان قم وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان قم در پایان خاطرنشان کرد: مرغداران استان باید مسائل قرنطینه را در واحدهای خود رعایت کنند و در آموزشها به این مساله توجه داریم.