قم نيوز : رئیس شورای حل اختلاف استان قم گفت: شورای حل اختلاف در زمینه کاهش ورود مردم به دستگاه قضایی مؤثر بوده و در پروندههاي کیفری بالغ بر 79 درصد موفق به مصالحه شده است.
به گزارش قم نیوز سیدحمید اسماعیلی ظهر امروز در نشست خبری که در سالن جلسات دادگستری کل استان قم برگزار شد با بیان اینکه قوه قضائیه وظایف سنگینی بر عهده دارد اظهار کرد: مسؤولان به طور جدی رسالتهای قوه قضائیه را در زمینه اجرای عدالت پیاده میکنند. ایجاد امنیت روانی برخی اوقات سنگینتر از امنیت فیزیکی است که قوه قضائیه در این راستا تلاش میکند.
وی خاطرنشان کرد: تقویت واحدهای پیشگیری از وقوع جرم از موارد مهم است زیرا هزینه کمتر و اثر بیشتری دارد و محققان و بزرگان به این امر اعتقاد دارند.
رئیس شورای حل اختلاف قم کاهش آمار زندانیان را از دیگر برنامههای قوه قضائیه ذکر کرد و افزود: در اثر زندان علاوه بر مشکلات بر فرد مشکلات سنگینی برای خانواده به وجود میآید بنابراین زندان در همه مکانها نمیتواند راهگشا باشد.
وی عنوان کرد: ایجاد فضای امن برای خانواده زندانیان، تقویت و ایجاد مراکز مشاوره برای خانوادهها از دیگر فعالیتهای در دستور کار است زیرا یکی از مشکلاتی که جامعه را تهدید میکند ناهنجاریهای خانوادگی است.
اسماعیلی با بیان اینکه باید در بحث خانواده عالمانه عمل کرد گفت: باید علت طلاقهای عاطفی شناسایی شود و قوه قضائیه کوشاتر از گذشته باشد. آمار خوبی از مراکز مشاوره در دسترس است که بر اساس آنها خانوادهها از جدایی نجات پیدا کردند.
وی خاطرنشان کرد: تقویت شورای حل اختلاف و استفاده از افراد ذی نفوذ از دیگر فعالیتها است زیرا اگر پروندهای با مصالحه به پایان برسد بهتر میتوان عمل کرد.
رئیس شورای حل اختلاف قم عنوان کرد: شورای حل اختلاف در زمینه کاهش ورود مردم به دستگاه قضایی مؤثر بوده و در پروندههای کیفری بالغ بر 79 درصد موفق به مصالحه شده است.
وی با بیان اینکه تقویت عنصر آموزش همکاران قضایی و اداری به عنوان آموزش ضمن خدمت برای مسلح شدن به علم روز از جمله فعالیتها است گفت: قاضی میتواند موفق باشد که با علم روز و قوانین دنیا آشنا شود و مبانی قوانین دنیا را بداند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: آموزش دقیق و علمی ضابطان دادگستری نیز صورت میگیرد. امروز دادگستری بر مبنای گزارش ضابطان عمل میکند و پروندهها را تشکیل میدهد و به دادرسی ارسال میکند. اگر ضابط منظم و عالم نداشته باشیم گزارشات ریشهدار نخواهیم داشت.
وی با اشاره به مدیریت در دادستانی و شواری عمومی و حل اختلاف گفت: ورودی شوراهای حل اختلاف روزانه بین 250 تا 300 مورد در سال گذشته بوده ولی با مدیریت در سطح استان امروز ورودی روزانه به 125 مورد کاهش پیدا کرده است.
رئیس شورای حل اختلاف قم عنوان کرد: 25 درصد در دادگاههای خانواده کاهش ورودی پرونده وجود داشته است و در زمینه مباحث فرهنگی و پیشگیری فعالیت شده است.
وی با بیان اینکه پروندهای در زمینه کودکآزاری و ازدواج سفید در استان نداریم گفت: استان قم مهد انقلاب است و دشمنان از اینکه برای قم مطلبی نادرست بسازند خوشحال میشوند و دشمن برای تخریب چهره قم برنامه دارد.
اسماعیلی با اشاره به راهاندازی واحدهای کنترل دادخواست گفت: این واحد روزانه از تشکیل 200 پرونده بی دلیل جلوگیری میکند.
وی با اشاره به وضعیت ساختمان شورای حل اختلاف گفت: قوه قضائیه از نظر بودجه در فشار قرار دارد که شورای حل اختلاف نیز در این زمینه بیبهره نیست و بودجه محدودی دارد البته رأیزنی با تهران شده تا زمینی خریداری شود و بودجه احداث اختصاص پیدا کند.
رئیس شورای حل اختلاف قم خاطرنشان کرد: از 600 نفر عضو شورای حل اختلاف، 138 نفر روحانیون هستند که بدون چشمداشت فعالیت دارند. مجموعه شورای حل اختلاف در مناطق جمکران، پردیسان، یادگار امام، جواد الائمه، ساحلی و میدان امام فعال است و در بخشهای کهک، جعفریه، سلفچگان و خلجستان و 14 روستا شورای حل اختلاف فعال هستند.