قم نيوز : مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق استان قم از درخواست یک شرکت برای احداث نیروگاه 100 مگاواتی برق بادی در استان خبر داد.
به گزارش قم نیوز سید محمد ارجمند زاده امروز با اشاره به اولویت توجه به برق خورشیدی اظهار کرد: امسال با توجه به کاهش بارش و خروج نیروگاههای برقابی شاهد خاموشی در کشور بودیم، به همین دلیل ضرورت پرداختن به برق خورشیدی برای همه مشخص است.
وی ادامه داد: براساس برنامه ششم توسعه، تکلیف برای ایجاد نیروگاه برق تجدیدپذیر به میزان پنج هزار مگاوات در کشور داریم، اما اکنون کل ظرفیت تولید برق تجدید پذیر در کشور 581 مگاوات است.
مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق استان قم با بیان اینکه 139 کشور در دنیا به دنبال تامین 100 درصدی برق خودشان از طریق برق تجدیدپذیر هستند افزود: کشورمان به پیمان پاریس برای کاهش گازهای گلخانه ای تعهد داده است و این مساله توجه به رشد برق تجدیدپذیر را ضروری میکند، براساس برنامه ششم توسعه باید 25 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق در کشور ایجاد شود که 20 درصد از آن از برق تجدید پذیر است.
ارجمند زاده با اشاره به ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در استان قم اظهار کرد: ظرفیت تولید 1358 کیلووات برق خورشیدی و 2.7 مگاوات برقابی در استان داریم و جلساتی را با امور اراضی و منابع طبیعی به منظور تعیین بستههای سرمایه گذاری برای واگذاری به متقاضیان برگزار کردیم.
وی ادامه داد: پهنه نیروگاه 500 مگاواتی در مجاورت دریاچه حوض سلطان قم انتخاب شد و از طریق پیگیری برای جذب سرمایه گذاری، بحث احداث این نیروگاه به نتیجه میرسد، همچنین یک شرکت برای احداث نیروگاه 100 مگاواتی برق بادی در استان قم داشته است.
مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق استان قم افزود: از جمله چالشها در زمینه توسعه نیروگاههای برق خورشیدی در استان، طولانی بودن فرآیند واگذاری زمین برای پروژههای نیروگاهی، مشکلات تامین مالی پروژههای نیروگاهی، عدم شمول معافیت مالیاتی برای سرمایه گذاران با توجه به قرارگرفتن استان قم در شعاع 120 کیلومتری تهران است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: عدم شفافیت معافیت مالیاتی در خصوص پروژههای سرمایه گذاری مزرعه خورشیدی، مشکلات هزینههای گمرکی و ترخیص تجهیزات نیروگاههای خورشیدی و مشکلات مربوط به تامین ارز برای خرید کالای و تجهیزات نیروگاههای تولید برق از چالشهای دیگر در زمینه توسعه نیروگاههای برق خورشیدی در استان قم است.