دوشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۰۸
کد مطلب : 67120
منبع : خبرگزاری ايرنا
فرماندار:

طرح تفکیک زباله در روستاهای قم اجرایی شود

قم نيوز :  فرماندار قم گفت: طرح تفکیک زباله در مبدا در روستاهای استان به عموم مردم اطلاع رسانی و در مرحله بعد اجرایی شود.
طرح تفکیک زباله در روستاهای قم اجرایی شود
طرح تفکیک زباله در روستاهای قم اجرایی شود
به گزارش قم نیوز رضا سیار روز دوشنبه در کارگروه مدیریت پسماند شهرستان قم اظهار داشت: برنامه های تبلیغی و آموزش چهره به چهره تفکیک زباله در روستاهای استان قم ارائه شود تا شاهد بازیافت در سطح گسترده ای باشیم.

قم با مساحت حدود 11 هزار کیلومتر مربع در حاشیه کویر، در فاصله 140 کیلومتری جنوب شهر تهران قرار دارد؛ این استان دارای پنج بخش مرکزی، کهک، خلجستان، سلفچگان و جعفرآباد و پنج شهر قم، قنوات ، کهک، دستجرد و جعفریه ، 10 دهستان و 363 آبادی است.

طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، استان قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی قم بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می کنند.

وی افزود: باید زباله خشک و تر از یکدیگر جدا شود و زباله های تر به عنوان کود مورد استفاده قرار گیرد، ضمن این که باید از دفن زباله های بدون تفکیک شده در زمین های اطراف روستاها در راستای حفاظت از محیط زیست جلوگیری شود.

فرماندار قم ادامه داد: در حال حاضر کارخانه های مختلفی راه اندازی شده است که پسماندها و ضایعات را تجزیه و مورد بازیافت قرار می دهند، از این رو باید از ظرفیت این واحدهای تولیدی بهره برد.

سیار با بیان این که فرهنگ استفاده درست از زباله باید در جامعه نهادینه شود گفت: تفکیک زباله باید از خانه ها شروع شود تا در جامعه و در سطح گسترده ای با مشارکت مردمی صورت گیرد.

وی افزود: در شهر به علت کمبود فضا در خانه ها شاید این کار با مشکل روبرو شود ولی در خانه های روستایی که بزرگ تر است بحث تفکیک زباله با آشناسازی روستایان، بیشتر تحقق می پذیرد.

سیار با اشاره به پسماندهای کشاورزی گفت: وجود پسماندهای کشاورزی و دامداری از لحاظ بصری و زیبایی نه تنها در کنار جاده ها و حاشیه روستا مشکلاتی به وجود آورده، بلکه باعث انتشار بیماری نیز شده است.

وی اضافه کرد: مدیریت اجرای پسماندها و سازوکارهای آن باید در توابع قم با همکاری دستگاه های مربوطه از جمله سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل دامپزشکی استان به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

به گفته وی مدیریت پسماند در داخل شهر قم بر عهده شهرداری و در بخش ها بر عهده بخشداری ها می باشد.
وی بر برخود با متخلفان در حوزه پسماندها تاکید کرد و گفت: بخشداری ها باید افرادی را که بدون مجوز قانونی و با هدف کسب به دلالی پسماندها و کودها می پردازند را شناسایی و به مراجع قانونی معرفی کنند.

سیار اضافه کرد: همچنین هیچ مرغداری حق ندارد کود را در خارج از مرغداری رها کند، بلکه باید بر اساس ضوابط قانونی در این حوزه فعالیت کند.

انتهای پیام /138
https://qomnews.ir/vdcfxydv.w6de0agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما