قم نيوز : مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری گفت: در کتاب «گرافیک مذهبی» سعی کردهایم که تلاش هنرمندانی که چهار دهه در این حوزه تلاش کردهاند دیده شود.
به گزارش قم نیوز نمایشگاه منتخب آثار اولین کتاب سال گرافیک مذهبی با حضور سید مسعود شجاعی طباطبایی، علیرضا قزوه، مسعود نجابتی، سعید نقاشیان، رسول اولیازاده، کوروش زارعی و... امروز ۱۵ مردادماه در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری برگزار شد. در این جلسه مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در سخنانی اظهار کرد: مدتی است در حوزه هنری به صورت جدی به دنبال این هستیم که کتابهای سال را منتشر کنیم. این اتفاق هم اکنون رخ داده و اولین کتاب با عنوان «گرافیک مذهبی» منتشر شد. در این کتاب تصاویر آثار در حوزههای پوستر، لوگو؛ گرافیک، تایپوگرافیک و... منتشر شده است.
وی افزود: این نمایشگاه با همیاری علی وزیریان راهاندازی شده است. وی در این نمایشگاه به عنوان مدیر هنری حضور دارد. در این نمایشگاه ۱۸۷ اثر به نمایش در آمده است که همانگونه که در نمایشگاه قابل دید است در قالبهای مختلف عرضه شده است. نکته جالب این بود که کارهای مربوطه به شکل فاخری به نمایش در آمدهاند، اتفاقی که نشان میدهند هنرهای تجسمی در کشور ما رشد مطلوبی داشته است به ویژه کارهایی که در آن به نوعی موضوعات مذهبی مد نظر قرار گرفته است.
سرپرست معاونت حوزه هنری در بخش دیگری از این گفتوگو تاکید کرد: ما برای آثار این نمایشگاه همچنین کتابی که زمان خاصی را مشخص نکردهایم، بلکه تمام کارهایی که تا سال ۹۷ در حوزههای مورد نظر به چاپ رسیدهاند میتوانستند در این رویداد حضور داشته باشند. در همین رابطه دو فراخوان دیگر اعلام شده است که قرار است در قالب دو کتاب آثار برتر دینی در حوزه کارتون – کاریکاتور و تصویرگری به چاپ رسد.
طباطبایی تاکید کرد: در حوزه کارتون و کاریکاتور موضوع آزاد است، اما در حوزه تصویرگری، شرط دینی بودن در فراخوان ذکر شده است. مطلب بعد این است که هدف از چاپ این کتاب و این نمایشگاه چیست؟ ما به واسطه این کتاب میخواهیم بیوگرافی هنرمندان به همراه نشانی اینترنتی آنها در اختیار مردم قرار گیرد تا مردم علاقهمند به هنرهای دینی بهتر با افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند آشنا شوند.
وی ادامه داد: مطلب بعد که من از آن به عنوان مهمترین هدف نام میبرم نشر کارهای مورد نظر است. این اقدام کمک میکند تا هنرمندانی که فرصت دیده شدن کارشان مهیا نیست بتوانند به این واسطه آثارشان را در معرض دید قرار دهند. دیگر موضوع به جمع آوری بانکی مربوط میشود که در آن میتوان اطلاعات هنرمندان این حوزه را به راحتی در اختیار داشت. درباره رویکردمان هم باید بگویم که خیزشهای انقلاب اسلامی بیش از هر امری در این نمایشگاه مد نظر قرار گرفته است.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری درباره دیده شدن هنر دینی در سطح جهان اظهار کرد: انگیزه دیگری که باعث شده این کتاب چاپ شود، تاثیرات بینالمللی آن است، چون شاید نتوان نمایشگاه را در بسیاری از کشور برپا کرد، در ضمن تعداد کمی از افراد مخاطب نمایشگاهها هستند، اما اگر کارهای هنری در قالب کتاب در معرض دید قرار گیرد به راحتی میتوان همه مردم دنیا را مخاطب خود قرار داد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا چاپ این کتاب باعث شناسایی نیروهای جوان نشده است؟ گفت: هنرمندانی در این کتاب کارشان به نمایش درآمده شاید تا به امروز کمتر نامشان را شنیده باشیم، بنابراین کشف استعدادهای جوان یکی دیگر از تاثیرات مثبت چاپ چنین کتابی بود. در همین رابطه باید نکتهای را اضافه کنم. آن هم به بحث معیشتی هنرمندان مربوط میشود. متاسفانه در جامعه هنری، هستند افرادی که به لحاظ اقتصادی در وضعیت مطلوبی به سر نمیبرند. برای همین چاپ این کتاب باعث میشود تا علاوه بر معرفی چهرهها به نوعی نیازهای اقتصادی هنرمندان نیز برطرف شدن است. برای رسیدن به خواسته نیز با معرفی آثار به صورت اینترنتی و نمایشگاهی زمینهساز فروش کارهای هنری باشیم.
بعد از سخنان طاطبایی، مسعود نجابتی هنرمند گرافیست و رئیس کانون هنری شیعی قم در سخنانی اظهار کرد: به نظرم حاصل ۴۰ سال تلاش هنرمندان گرافیک را میتوان در این کتاب مشاهده کرد. در این کتاب میبینیم که رشد ما طی چهار دهه گذشته تا چه حد بوده است. در همین رابطه باید اضافه کنم من به عنوان کسی که قبل از انقلاب را هم تجربه کرده، باید بگویم هنر دینی به لحاظ کمی و کیفی به هیچ وجه قابل مقایسه با بعد از انقلاب نیست. این نکته باید به مردم به ویژه به هنر دوستان منتقل شود تا بدانند تلاشهایی که در این رابطه شده نتیجه نیز داشته است.
وی افزود: خوشحالم که میبینم بعد از انقلاب اسلامی حسینیهها و مساجد به عنوان محلی برای شناسایی هنر انقلاب در آمده است. این اتفاق اگر به شکل آرمانی اتفاق بیفتد ما در آینده به دستاوردهای بسیار خوبی خواهیم رسید، البته باید تاکید کنم که هنر انقلاب قلهای دارد که نزدیک شدن به آن خیلی سخت است، اما ما با تلاش خود نشان دادهایم رسیدن به اهداف بزرگ دور از دسترس ایرانیان نیست.
نجابتی در پایان تاکید کرد: من به عینه در نمایشگاهها و جشنوارههای خارجی شاهد بودهام که هنرمندان ایرانی همیشه جز برترینها هستند. این اتفاق نیز تنها به واسطه مسائل فنی حادث نشده است، بلکه دلیل اصلی آن را باید در مفاهیمی جستجو کرد که ریشههای آن در آموزههای دینی و قرآنی نهفته است.