دوشنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۲۳
کد مطلب : 68981
منبع : خبرگزاری فارس
در جلسه کارگروه تخصصی اجتماعی فرهنگی استان قم مطرح شد

آغاز ساماندهی موسسات خیریه در قم

قم نيوز : در جلسه کارگروه تخصصی اجتماعی فرهنگی استان قم، گزارشی از وضعیت موسسات خیریه استان ارائه و بر لزوم ساماندهی این موسسات در مدت زمان مشخص تاکید شد.
آغاز ساماندهی موسسات خیریه در قم/ برنامه ریزی برای ایجاد 100 مرکز نیکوکاری
آغاز ساماندهی موسسات خیریه در قم/ برنامه ریزی برای ایجاد 100 مرکز نیکوکاری
به گزارش قم نیوز جلسه کارگروه تخصصی اجتماعی فرهنگی استان قم ظهر امروز در سالن جلسات امام رضا(ع) فرمانداری قم برگزار شد.

عطاء الدین قاسمی در ابتدای این جلسه با اشاره به وضعیت موسسات خیریه استان قم اظهار کرد: برخی از این موسسات فاقد مجوز هستند و ساماندهی موسسات خیریه استان قم از سال گذشته آغاز شد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم ادامه داد: کمیته امداد استان قم هم مجوزهایی برای فعالیت برخی از موسسات خیریه در استان صادر کرده است که باید بر فعالیت‌های این موسسات نظارت‌های کافی صورت بگیرد.

 

برنامه ریزی برای ایجاد 100 مرکز نیکوکاری در قم

اکبر میرشکار در ادامه این جلسه با اشاره به وضعیت تعامل کمیته امداد استان قم با موسسات خیریه اظهار کرد: 400 موسسه خیریه را در استان شناسایی کردیم و کمیته امداد استان قم با 22 موسسه خیریه بزرگ در این استان تفاهم نامه به امضا رساند، بسیاری از افراد زیرپوشش این موسسات مددجوی کمیته امداد هم هستند و همکاری این کمیته با موسسات خیریه موجب هدفمند شدن و گسترده شدن خدمات به این مددجویان می‌شود.

وی ادامه داد: بیست و یکمین مرکز نیکوکاری کمیته امداد در استان قم طی روزهای اخیر افتتاح شد و به دنبال رساندن تعداد این مراکز در استان به 100 مرکز هستیم، مردمی شدن سیاست کمیته امداد است و از ظرفیت فعالان مساجد در مراکز نیکوکاری استفاده می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد استان قم افزود: مراجعات به این کمیته در هفته‌های گذشته سه برابر شده است، در این راستا جذب بیشتر کمک‌های مردمی را در دستور کار داریم و در این خصوص ساماندهی موسسات خیریه دارای اهمیت زیادی است.

رضا سیار در بخش دیگری از جلسه با اشاره به وضعیت صدور مجوز برای موسسات خیریه استان قم اظهار کرد: اداره کل بهزیستی استان در این خصوص وظیفه دارد و این اداره کل به 68 موسسه خیریه در استان قم مجوز فعالیت داده که بخشی از این موسسات غیرفعال هستند.

وی ادامه داد: علاوه بر بهزیستی شاهد صدور مجوز برای موسسات خیریه در استان قم توسط نهادهایی همچون کمیته امداد، استانداری و نیروی انتظامی بودیم که این مساله در عرصه‌های مختلف مشکلاتی را به وجود آورده است.

 

تشکیل شورای نظارتی موسسات خیریه در قم

فرماندار قم افزود: باید یک شورای نظارتی در استان برای ساماندهی موسسات خیریه تشکیل شود و مدیران کل مرتبط با این موسسات در این خصوص وظیفه دارند تا نحوه فعالیت آن‌ها را مشخص کنند.

سید محمد رضا هاشمی  در ادامه این جلسه با اشاره به لزوم ساماندهی وضعیت مشارکت‌های مردمی در استان قم اظهار کرد: باید هر سال حداقل دو جلسه در این خصوص در استان برگزار شود تا نقاط قوت و ضعف مورد بررسی قرار بگیرد، اگر بانک اطلاعاتی جامع در این خصوص وجود داشته باشد، از موازی کاری جلوگیری خواهد شد.

وی ادامه داد: باید به دنبال فعال تر کردن موسسات خیریه در استان قم باشیم، همچنین باید مهلتی برای موسسات خیریه غیرفعال در استان در نظر گرفته شود تا این موسسات نسبت به تعیین وضعیت خودشان اقدام کنند.

 

اختصاص اعتبارات برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در قم

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم، ساماندهی موسسات خیریه استان را ضروری دانست و تصریح کرد: این اقدام کمک به نیازمندان واقعی را تسهیل می‌کند، باید در کمک به نیازمندان، کرامت انسانی آن‌ها رعایت شود.

هاشمی با اشاره به لزوم تلاش برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه اظهار کرد: کار برای کاهش آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق باید به صورت جمعی باشد، آموزش‌ها باید از کودکی باشد و گرنه دیگر در سن جوانی، شخصیت فرد شکل گرفته است.

وی ادامه داد: اعتبارات خوبی در سال گذشته در خصوص مسائل اجتماعی به استانداری و ادارات در استان قم اختصاص پیدا کرد که این اعتبارات برای کاهش آسیب‌های اجتماعی بود، امسال تخصیص اعتبارات به دستگاه‌های استان منوط به ارائه گزارش در خصوص برنامه‌هایشان برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی است.

 

لزوم توجه به وحدت و امید بخشی در عزاداری‌ها

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم در پایان خاطرنشان کرد: باید عزاداری‌ها در ماه محرم به گونه ای باشد که خوراک برای شبکه‌های معاند تولید نشود، همچنین عزاداری‌ها باید در راستای تقویت وحدت و امید بخشی در جامعه باشد.  

رضا سلیقه در بخش پایانی جلسه با اشاره به برنامه کاهش آسیب‌های اجتماعی در استان قم اظهار کرد: آموزش‌های زیادی در خصوص آسیب‌های اجتماعی توسط نهادهای مختلف در استان داده می‌شود، اما اثربخشی این آموزش‌ها محل سوال است و باید در این خصوص ارزیابی صورت بگیرد، در خصوص کودکان آموزش‌های زبانی چندان اثرگذار نیست و باید به دنبال آموزش‌های رفتاری به آن‌ها باشیم.

مدیرکل بهزیستی استان قم افزود: ارائه آموزش به پدر و مادران کودکان تاثیرگذاری بیشتری دارد، چون رفتار والدین در واقع آموزشی برای کودکان است، باید به دنبال بررسی بسته‌های آموزشی و افراد آموزش دهنده در خصوص آموزش‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی در استان قم باشیم.

انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdcb89b0.rhbwwpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما