قم نيوز : مدیرکل بیمه سلامت استان قم از بدهی 80میلیاردی بیمه سلامت به بیمارستانهای دولتی قم خبرداد.
به گزارش قم نیوز محمد رضا فخاریان در نشست خبری با اصحاب رسانه عنوان کرد: بیمه سلامت در جهت ایجاد اولین نظام بیمه همگانی و پوشش نیازهای اولیه درمانی ایجاد شد و اکنون 40 میلیون بیمه شده در کشور وجود دارد که حدود 80درصد این افراد، از بیمه رایگان استفاده میکنند که منابع آن از بودجههای دولتی تامین میشود.
وی افزود: اداره کل بیمه سلامت استان قم در ابتدای سال، یک برناکه عملیاتی را با 9هدف تدوین کرد که استقرار کامل نظام الکترونیک و ارتقای آگاهیی عمومی، از جمله آن اهداف است؛ بر همین اساس، سامانه 1666 راه اندازی شد و خدمات مشاورهای و امور بیمه و درمان، در این سامانه به متقاضیان ارائه میشود.
مدیرکل بیمه سلامت استان قم بیان کرد: یکی از وظایف سازمان بیمه سلامت، ایجاد سامانه بیمه الکترونیک است که این امر تا حدی محقق شده است و اکنون یکسری از امور مانند تایید دارو، بدین صورت انجام میشود که موجب تسریع و تسهیل امور بیمهای میشود؛ همچنین صدور دفترچه بیمه کارمندی بدون مراجعه حضوری و توسط تماس تلفنی در دستور کار قرار گرفته است و به زودی اجرایی میشود.
وی ادامه داد: از سال 90 تا کنون، در اداره بیمه سلامت استان قم، میز خدمت مشغول به ارائه خدمت به مراجعه کنندگان است و بناست در سال جاری خدمات آن به 12خدمت توسعه پیدا کند.
فخاریان در خصوص طرح ارائه خدمات بدون ارائه دفترچه تصریح کرد: این طرح در دستور کار قرار گرفته است تا در آینده بدون ارائه دفترچه، خدمات بیمهای ارائه شود که مرحله اول طرح، در بیمارستان های دولتی اجرایی میشود، این طرح از شهریورماه به صورت آزمایشی شروع شده است و تا پایان سال به مراتب تکمیل میشود.
وی گفت: در سال جاری منظم کردن پرداخت طرف قراردادها انجام شد، برهمین اساس 70درصد علی الحساب تیرماه به بیمارستانها، پرداخت شد؛ همچنین علی الحساب بیمارستانهای خیریه و داروخانههای خاص تا خردادماه و داروخانههای عادی تا اردیبهشتماه پرداخت شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان قم اظهار کرد: از سال 96بدهیهایی به مراکز مختلف وجود دارد، بیمه سلامت حدود 81میلیارد تومان به بیمارستانهای دولتی بدهی دارد که بناست در آینده 40میلیارد آن به صورت اوراق خزانه پرداخت شود.
وی با بیان اینکه بیمه سلامت شامل 5رشته مختلف است، خاطرنشان کرد: 357هزار نفر در استان قم، تحت پوشش بیمه سلامت هستند که از این تعداد، 167هزار نفر از بیمه همگانی رایگان، 13هزار نفر از بیمه ایرانیان، 64هزارنفر از بیمه سایر اقشار، 62هزار نفر از بیمه کارمندان دولت و 49هزار نفر از صندوق روستایی استفاده میکنند.
فخاریان عنوان کرد: در استان قم هزار و 256 نفر از بیماران خاص، تحت پوشش بیمه سلامت هستند که از این تعداد، 61نفر بیمار هموفیلی، 99نفر بیمار تالاسمی، 188نفر بیمار پیوند کلیه، 466نفر بیمار دیالیزی و 472نفر بیمار MSهستند.
وی افزود: هزینه پرداخت شده در سال جاری توسط اداره کل بیمه سلامت استان قم در بخش درمان، 223میلیارد و 200میلیون تومان بوده است که نسبت به سال گذشته خود، رشد زیادی داشته است؛ همچنین آمارکل مراجعات در سال 96، 3میلیون و 800هزار مراجعه بوده است
مدیرکل بیمه سلامت استان قم بیان کرد: تجویز غیر ضروری آزمایش، سونوگرافی، دارو و موارد دیگر توسط پزشکان، یکی از معضلات سازمان بیمه است و باید این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد و بر اساس نیاز واقعی، تجویز انجام شود.
وی ادامه داد: همچنین باید فرهنگ سازی عمومی انجام شود تا بیماران، تقاضای غیر ضروری از پزشکان برای تجویز دارو و موارد دیگر نداشته باشند؛ برای جلوگیری از مشکلات در این خصوص، به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم نظارتها انجام میشود تا از اینگونه موارد جلوگیری شود.
فخاریان در خصوص افزایش قیمت دارو و میزان تعهد سازمان بیمه تصریح کرد: در بودجه سالیانهای که برای سازمانهای بیمهای در نظر گرفته میشود، یک درصد مشخصی برای افزایش تعرفه محاسبه میشود، سازمان بیمه سلامت افزایش قیمتها را میپذیرد ولی برای تامین اعتبار آن تاخیر ایجاد میشود.
وی افزود: از ابتدای امسال، بنا بر این است که سازمان بیمه سلامت بر اساس بودجه مصوب مجلس، هزینه کند و بیش از آن هزینه نشود تا بدهی ایجاد نشود؛ افزایش قیمتها اگر غیر معمول و بیش از حد مشخص شده در بودجه باشد، اغلب هزینه مازاد بر عهده بیمه شده است و سازمان بیمه سلامت امکان پرداخت آن را ندارد.