قم نيوز : مسؤول طرح مطالعاتی آثار استاد شهید مرتضی مطهری از تدریس برخی از کتاب های ماندگار این استاد شهید در برخی از مدارس حوزه علمیه قم به عنوان درس اصلی خبر داد.
به گزارش قم نیوز حجت الاسلام عبدالعلی پناهی امروز همچنین افزود: این طرح توسط معاونت تهذیب و تربیت مرکز مدیریت حوزه های علمیه به عنوان یکی از مهم ترین فعالیت های فوق برنامه پیگیری می شود؛ اما برخی مدارس علمیه قم از جمله مدرسه شهیدین موفق شده اند تا برخی از کتاب های آن استاد شهید را جزو دروس اصلی طلاب خود قرار دهند.
وی اضافه کرد: از استاد شهید مرتضی مطهری حدود 70 جلد کتاب ماندگار به یادگار مانده که به تعبیر امام راحل آثار وی بی استثناء خوب است و البته حضرت امام (ره) ادامه می دهند که کس دیگری را سراغ ندارند که بتوانند بگویند بی استثناء آثارش خوب است. همچنین رهبر معظم انقلاب هم تعبیر بسیار مهمی درباره شهید مطهری دارند که می فرمایند اگر بنده می خواستم برنامه حوزه علمیه قم را بنویسم قطعا و بلا شک، یکی از مواد برنامه را این می گذاشتم که کتاب های آقای مطهری خوانده شود؛ خلاصه نویسی شود و امتحان داده شود.
این استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: بر این اساس، تلاش بر این قرار گرفته تا کتاب های ارزشمند آن استاد شهید در همه مراکز و مدارس حوزه های علمیه در سطوح مختلف مورد بازخوانی قرار گیرد؛ البته طرح اولیه ای که برای این مهم منظور شده بود طرحی 6 ساله بود که اکنون به طرحی سه ساله و در سه مرحله کاهش یافته که طلاب می توانند با ثبت نام در این طرح، در مرحله نخست 15 کتاب، در مرحله دوم 13 کتاب و در مرحله سوم 12 کتاب را بر اساس سیر آسان به مشکل مطالعه کنند.
پناهی همچنین گفت: این 40 کتاب، تلخیص موضوعی آثار استاد در طرح بینش مطهر بسیج دانشجویی است که برای طلاب حوزه های علمیه هم استفاده می شود و ویژگی آن این است که تمام مطالب مطرح شده استاد در کتاب های مختلف را دارد و فقط مطالب تکراری از آن حذف شده است.
وی با بیان اینکه در سال تحصیلی گذشته بیش از 6 هزار طلبه در 220 مدرسه علمیه در سطح کشور در این طرح مشارکت داشته اند اظهار کرد: کتب این طرح با 50 درصد تخفیف در اختیار علاقمندان قرار می گیرد و آنان می توانند در سال تحصیلی جدید هم با مراجعه به معاونت تهذیب مدارس خود، در این برنامه علمی فرهنگی شرکت کنند و از مزایایی مانند تشویق ممتازان طرح و استفاده از آنان به عنوان استاد در دوره های بعدی و همچنین دریافت گراهینامه پایان دوره بهره مند شوند.
مسؤول طرح مطالعاتی آثار شهید مطهری در حوزه های علمیه افزود: بررسی ما نشان می دهد که اگر طلاب و علاقمندان آثار استاد شهید بتوانند روزانه فقط نیم ساعت از وقت خود را به مطالعه آثار گرانسنگ و درس آموز استاد اختصاص دهند مطالعه همه کتاب ها در سه سال تمام خواهد شد که گنجینه ای بزرگ برای آنان خواهد بود؛ گنجینه ای که هم می توانند در منبر و تبلیغ از آن بهره ببرند و هم در ادامه تحصیلات و پژوهش های خود از آن استفاده کنند.
پناهی در عین حال گفت: پیشنهاد ما به طلابی که به هر دلیل امکان مشارکت در این طرح در سال تحصیلی را ندارند این است که در دوره تابستانی یک ماهه این طرح شرکت کنند و حداقل یک مرحله از آن را بگذرانند که این حداقل نیز قطعا برای آنان مفید خواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد که کتاب های ماندگار آن استاد فرزانه با تشکیل کارگروه هایی در حوزه علمیه، به متن آموزشی نزدیک شود تا امکان استفاده از آن ها به عنوان درس اصلی در همه مدارس علمیه مهیّا شود.