سه شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۳۸
کد مطلب : 71724
منبع : خبرگزاری فارس
در حاشیه افتتاح نمایشگاه فرش دستباف قم مطرح شد

از ظرفیت بالای صادرات تا اشتغال 9 میلیون نفر در صنعت فرش دستباف

قم نيوز : در مراسم افتتاح نمایشگاه فرش دستباف استان قم بر ظرفیت بالای این صنعت در حوزه صادرات تاکید شد.
از ظرفیت بالای صادرات تا اشتغال 9 میلیون نفر در صنعت فرش دستباف
از ظرفیت بالای صادرات تا اشتغال 9 میلیون نفر در صنعت فرش دستباف
به گزارش قم نیوز ابوالفضل رجبیان ظهر امروز در افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه فرش دستبافت استان قم که در سالن بعثت فرهنگسرای جوان این استان برگزار شد، با اشاره به جزئیات برگزاری این نمایشگاه گفت: ۱۱۰ غرفه در سالن 3 هزار و 700 مترمربعی نمایشگاه دائمی استان قم برای عرضه و نمایش محصولات فرش دستباف استان راه‌اندازی شده است.

وی قالیبافی را جلوه‌ای تمام از هنر ایرانی دانست و با اشاره به تاریخچه فرش دستباف ایرانی گفت: این هنر از زمان اشکانیان نزد ایرانیان رواج داشته است و از فرش دستبافت ایرانی به عنوان کالای صادراتی به چین استفاده می‌شده است. همچنین دوران صفویه را دوران احیای هنر از جمله قالیبافی و دوران پیشرفت صنعت فرش است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف استان قم اواخر دوران قاجاریه را زمان رشد فرش دستباف قم و شروع رقابت‌های آن با فرش‌های اصفهان و تبریز و کاشان دانست و گفت: امروز قم نخستین مرکز و مهد فرش ابریشم دستبافت کشور به شمار می‌رود.

 

کاهش 20 درصدی صادرات فرش در کشور

وی از حضور طراحان و صاحبان سبک‌های متنوع فرش دستباف در قم خبر داد و در مورد ارزآوری کاهش‌یافته فرش‌ها و کاهش 20 درصدیِ صادرات فرش گفت: با این وضعیت ما فرش را نمی‌فروشیم بلکه آن را انبار گردانی می‌کنیم.

رجبیان ادامه داد: از ۲۷ میلیارد صادرات فرش تنها ۷ میلیارد آن بازگردانده شده و اگر دست مارا دراین صنعت باز بگذرانند ما این ارز را به طور کامل برمی‌گردانیم.

محمود سیجانی رئیس سازمان صنعت‌، معدن و تجارت استان قم نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت فرش دستبافت قم در اشتغال و صادرات از توجه سازمان‌ها براین صنعت و کمیته‌های ماهانه‌ فرش خبر داد.

وی جایگاه صادرات فرش در استان و 70 میلیون دلار درآمد در سال ۹۶ را زمینه ایجاد تکلیف برای خود و سازمان در زمینه فرش دانست و گفت: دغدغه صادرات فرش قم، صادرات از طریق استان‌های دیگر است و تلاش‌ها و پیگیری‌های مسئولین گمرک بر این است که این مشکل حل شود.

 

واگذاری نمایشگاه فرش دستباف به بخش خصوصی تهدیدی برای آن است

سیجانی از وعده سال گذشته خود درمورد در اولویت قراردادن برگزاری نمایشگاه فرش یاد کرد و از همت و حمایت سازمان در خصوص تخصیص بودجه 4 میلیاردی برای نمایشگاه و قول بودجه دو میلیاردی وزارتخانه خبر داد و گفت: واگذار کردن نمایشگاه به بخش خصوصی تهدید دیگری برای فرش دستبافت است و به دنبال این هستیم که زمینه‌های لازم برای رفع مشکلات نمایشگاه دائمی فرش دستباف را فراهم کنیم.

فرشته دست پاک رئیس مرکز ملی فرش ایران نیز در این مراسم قالیبافی را بزرگ‌ترین و ماناترین هنر ایرانی دانست و در مورد مشکلات فرش دستبافت ایرانی گفت: فرش دستبافت آنقدر بزرگ است که مشکلات در قبال آن ناچیز و حل شدنی به حساب بیایند. فرش دستبافت تنها کالایی است که تاثیرگذاری زیادی در تمام زمینه‌ها دارد.

وی در ادامه فرش دستبافت را پاسپورت معنوی و شناسنامه کشور دانست و خاطرنشان کرد: براساس اعلام سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای ایجاد هر کارگاه قریب به ۲۰۰ میلیون تومان بودجه لازم است اما ما توانستیم با ۱۰ الی ۲۰ میلیون تومان کارگاه‌های خانگی برای ایجاد اشتغال در زمینه فرش دستبافت بنا کنیم.

دست‌پاک همچنین در مورد مشکلات فرش دستبافت به کمبود مواد اولیه و واردات ابریشم اشاره کرد و با تاکید بر درخواست چین برای صادرات فرش ابریشمی و نگرانی‌ در مورد تولید فرش دستبافت باب میل آن‌ها تصریح کرد: فرش دستباف ایرانی 20 درصد استفاده داخلی و 80 جنبه صادراتی دارد.

 

اشتغال 9 میلیون نفر در حوزه فرش دستباف

محمدرضا هاشمی سرپرست استانداری قم هم یکی از الزامات اقتصاد مقاومتی را عدم وابستگی به نفت و توجه به صنایع اصیلی چون فرش دستبافت دانست گفت: اینکه بیش از 250 هزار نفر به طور مستقیم و ۹ میلیون نفر به صورت غیرمستقیم از طریق فرش دستباف کسب درآمد می‌کنند جای افتخار دارد.

وی همچنین یکی از دغدغه‌های محیط زیست را آلاینده‌های زیست محیطی و مواد شیمیایی دانست که خوشبختانه در صنعت فرش از این نظر، آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌شود.

هاشمی لازمه سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف را استعلام از دستگاه‌های اجرایی دانست و افزود: این در حالی است که سرمایه گذاری در صنعت فرش نیاز به استعلام ندارد.

سرپرست استانداری قم، این استان را خاستگاه مرجعیت و انقلاب برشمرد و با اشاره به حضور سالانه ۲۴ میلیون زائر داخلی و خارجی در این استان و طلاب و دانشجویانی از بیش از 120 کشور دنیا اذعان کرد: متاسفانه تنها بخشی که در این استان فرهنگ سازی نشده بخش هنر و صنایع دستی است.

انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdcay0n0.49n6u15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما