قم نيوز : یکی از مراجع تقلید شیعیان با بیان اینکه ملتها بدون زنان شجاع و انسان ساز، شکست میخورند، گفت: زنان در عرصههای جهادی اسلام سابقه درخشانی دارند.
به گزارش قم نیوز آیت الله العظمی حسین نوری همدانی در پیام خود به دوازدهمین دوره مسابقات بانوان دارالقرآن امام علی(ع) به اهمیت جایگاه و نقش زنان پرداختند که این پیام در مراسم افتتاحیه این مسابقات توسط مرتضی نجفی قدسی مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی قرائت شد.
متن پیام این مرجع تقلید شیعیان به این شرح قرائت شد:
«ای مرم ما همه شما را از یک مرد و زن بوجود آوردیم و در گروهها و تیرههای بزرگ و کوچک جای دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ همانا گرامیترین شما در نزد پروردگار با تقواترین شما است و خداوند دانا و با خبر است و از مراتب تقوای شما آگاه است».
باید دانست آیاتی که تنها دو پایه ایمان و عمل صالح را ملاک سعادت انسان معرفی میکند در قرآن کریم فراوان است و تعداد آنها به ۵۲ مورد میرسد.
ولی برخی از این آیات تصریح بر این مطلب دارند که میان مرد و زن تفاوتی نیست.
«مردان مسلمان زنان مسلمان، مردان باایمان زنان با ایمان، مردان فرمانبردار خداوند زنان فرمانبردار خداوند، مردان راستگو زنان راستگو، مردان خویشتن دار زنان خویشتن دار، مردان خاشع زنان خاشع، مردانی که از مال خود انفاق میکنند زنانی که از مال خود انفاق میکنند، مردان روزه دار زنان روزه دار، مردانی که دامن خود را حفظ میکنند زنانی که دامن خود را حفظ میکنند، مردانی که زیاد به یاد خداوند هستند و زنانی که زیاد به یاد خداوند هستند».
خداوند برای همه آنها چه مرد باشند و چه زن باشند مغفرت، بخشایش و اجر بزرگی را فراهم کرده است.
استاد بزرگوار ما علامه طباطبایی (اعلی الله مقامه) در تفسیر ارزشمند المیزان میفرمایند در عصری که این قبیل آیات نازل شد عقیده مردم براساس عقیده رایج آن زمان این بود که زنان اگر مرتکب گناه شوند عقوبت گناهشان بر گردن خودشان است و باید مجازات شوند اما اگر ثواب و اعمال خوب انجام دهند ثواب آن برای مردان است و زنان از ثواب عمل خود بهرهای ندارند و این تفاوت در نظر آنها به این دلیل بود که زن به سبب پستی و حقارتی که دارد شایستگی ثواب و پاداش را از خداوند ندارد! و این آیات قرآنی که دلالت بر این دارد زنان هم مانند مردان ثواب عمل نیک خود را دریافت میکنند، نفی آن فرهنگ نادرست و رایج در آن عصر است.
البته این نوع تفکر جاهلی منحصر به زمان پیامبر و شبه جزیره عربستان نبود بلکه توهین و تحقیر زنان، تاریخی غم انگیز و تأسف بار در تمام جهان و بسیاری از دورانها داشته است.
کمااینکه در هندوستان، زن یک موجود طفیلی برای شوهر محسوب میشد و برای او پس از مرگ شوهر زندگی را جایز نمیشمردند و زن را در روز چهلم مرگ شوهر، در آتش میسوزاندند.
در مصر قدیم هرگاه آب رود نیل کم میشد یک دختر جوان را در آن غرق میکردند تا آب رود زیاد شود و یا در آفریقا زنان را مانند حیوانات به صورت گلهای در معرض فروش میگذاشتند و یا در چین، دختران از تحصیل علم و سواد محروم بودند و همیشه مورد ضرب وشتم و اهانت پدران و شوهران خود واقع و به کارهای سخت واداشته میشدند.
در جزیره العرب هم وجود دختر در خانوادهها ننگ بزرگی محسوب میشد و یا حتی دختران خود را زنده به گور میکردند.
البته در ممالک متمدن آن روز هم اقداماتی که علیه زنان انجام میدادند کمتر از ملتهای وحشی نبود به عنوان مثال در روم باستان، زن را موجودی پست و پلید و شیطانی میدانستند و در ایران قدیم هم در امپراطوری عصر ساسانی زن را مانند شیء میپنداشتند که مملوک دیگران بود و در کشورهای اروپایی نیز زنان به طور کلی از حقوق اجتماعی و حق ارث محروم بودند.
در فرانسه در سال ۵۸۶ میلادی پس از بحثهای فراوان به این نتیجه رسیدند که زن نیز انسان است و برای خدمت گذاری مرد آفریده شده است.
اینها نمونههایی از ظلم و ستم در حق زنان تا قبل از پیدایش اسلام عزیز بود اما با ظهور خورشید اسلام و با ندای عطوفت آمیز پیامبر رحمت حضرت محمد مصطفی(ص) روح نشاط و امید در جامعه بشری دمیده شد و حضرت بارها موقعیت مهم زن در جامعه مسلمانان و جایگاه بلند زن و شایستگیهایی را که دست آفرینش در وجود زن قرار داده را گوشزد کردند و آیات فراوانی از قرآن مجید را در رابطه با معرفی مقام مهم زن و ارزش والای آن برای مردم بیان فرمود.
اسلام به زن شایستگی خلیفه الهی شدن را داد
اسلام زن را به عنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایسته همه کمالات و کرامات انسانی است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد، معرفی کرد و طبق نظر قرآن کریم هیچ فردی بر فرد دیگر چه مرد و چه زن برتری ندارد مگر به تقوا و آن را هم خدا میداند.
منطق قرآن مجید این است که خداوند همه انسانها اعم از زن و مرد را با فطرت دینی و الهی و متمایل به نیکی آفریده است و در قرآن همانطور که از مردان شایسته تمجید میکند از زنان شایسته هم که در پیمودن راه خدا تلاش فراوان و گامهای استوار داشتهاند تعریف و تجید داشته است و همچنان که از زنان منحرف و گناهکار انتقاد میکند مردان گناهکار و آلوده و منحرف را نیز مذمت میکند.
نقش زنان فداکار و شایسته در تاریخ اسلام بسیار درس آموز و نمونههای آن فراوان است.
به عنوان مثال در جریان کار حضرت مسلم بن عقیل سفیر امام حسین(ع) در کوفه، تقریباً تمام مردم کوفه پیمان خود را شکستند و همه راههای کمک به حضرت را بستند اما یک زن به نام طوعه تا حضرت مسلم را شناخت با کمال شهامت و اخلاص به وی پناه داد و برای حفظ جان ملسم از شر دشمنانی که در تعقیب وی بودند او را به خانه خود برد و اگر در راه کمک به آن حضرت بیش از این اندازه کاری از دست وی ساخته بود مسلماً انجام میداد.
در جریان حادثه عاشورا نیز همانگونه که نقش یاران سیدالشهدا در راستای فداکاری و شهدادت طلبی بسیار مهم، جالب و آموزنده است نقش زنانی مانند مادر وهب، همسر زهیر و همسر مسلم بن عوسجه و امثال آنها بسیار مهم و سازنده است و اگر مردان آن زمان کاری حسینی کردند، این شیرزنان نامدار نیز کاری زینبی کردند.
نقش زنان در قیامها و نهضتها همواره در کلام امام بزرگوار ما رضوان الله علیه مکرر مورد تاکید قرار گرفته است و حتی ایشان فرمودند در این نهضت زنان، حق بیشتری از مردان دارند، زنان مردان شجاع را در دامن خود پرورش میدهند و قرآن کریم انسان ساز است و زنان نیز انسان ساز هستند.
اگر زنان شجاع و انسان ساز از ملتها گرفته شوند ملتها به شکست و انحطاط کشیده میشوند.
زن یکتا موجودی است که میتواند از دامن خود افرادی را به جامعه تحویل دهد که از برکات آنها یک جامعه بلکه جامعهها به استقامت و ارزشهای والای انسانی کشیده شوند.
«فضه» الگوی خوبی برای حافظان قرآن است
یکی از بانوان با عظمت در اسلام که برای شما حافظان و فعالان قرآنی الگوی مناسبی است «فضه» خادمه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها است که در پرتو وجودی آن حضرت، به مراتب بلندی از ایمان و تقوا رسید و در چند سالی که با حضرت فاطمه زهرا(س) معاشرت داشت علاوه بر آشنایی با مفاهیم قرآن، حافظ کل قرآن شد و پس از آن در مدت ۲۰ سال حتی صحبتهای معمولی خود را با خواندن آیات قرآن به دیگران میفهماند.
فضه در جریان نزول آیات سوره انسان «هل آتی» در جمع اهل بیت بود و او هم مانند امام علی علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها برای شفای حسنین سه روز، روزه گرفت و آیه شریفه «وَ یطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلی حُبِّهِ مِسْکیناً وَ یتیماً وَ أَسیراً؛ إِنَّما نُطْعِمُکُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لا نُریدُ مِنْکُمْ جَزاءً وَ لا شُکُورا»
شامل فضه خادمه هم هست و این مقام و موقعیت بسیار بزرگی است و این بانوی حافط قرآن آنچنان محرم اسرار حضرت صدیقه کبری(س) شد که امیرالمؤمنین فرمودند که فاطمه علیهالسلام از من پیمان گرفت که هنگامی که از دنیا رفت از زنان هیچ کس جزام سلمه همسر رسول خدا، ام ایمن و فضه و از مردان جز عبدالله بن عباس، سلمان فارسی، عماریاسر، مقداد، ابوذر و حذیفه را خبر نکنم.
فعالان قرآنی رسالت سنگین زینبی بودن را بر دوش دارند
چهره زنان در عرصههای جهادی از صدر اسلام تاکنون درخشش فراوانی داشته است که در رأس آنها خطبههای آتشین و روشنگرانه حضرت زینب کبری در کوفه و شام و ادامه نهضت خونبار حضرت سید الشهدا و همچنین سخنان دیگر زنانی که آن حضرت را در سفر اسارت شام همراهی میکردند از بهترین مصادیق آن است که امیدواریم رفتار، کردار و گفتار این بانوان، الگوی زنان مسلمان امروز باشد و شما حافظان و فعالان قرآنی رسالت سنگین زینبی بودن را در این زمان برعهده دارید.
اینجانب از اینکه در این دوره از مسابفات دارالقرآن امام علی(ع) که در نوع خود یکی از بزرگترین عرصه رقابتهای قرآنی بانوان قرآنی کشور است و قریب پنج هزار و ۳۰۰ نفر از فعالان قرآنی در آن شرکت دارند و قریب ۸۰۰ حافظ کل قرآن در آن وجود دارند بر خود میبالم.
به حمدالله در پرتو نظام جمهوری اسلامی و راهنماییهای رهبر معظم انقلاب که همواره مشوق جامعه قرآنی بودهاند، شاهد چنین ظرفیت ارزشمندی در جمع زنان کشور هستیم و امیدوارم هر کدام از شما در پرتو تعالیم قرآن و اهل بیت به یک فضه تبدیل شوید.
اسلام، کرامت واقعی زنان را آشکار کرد
اسلام عزیز و قرآن کریم کرامت واقعی زنان را آشکار کرد و پیامبر اکرم فرمودند:«خَیرُکم خَیرُکم لأَهلِهِ و َأَنَا خَیرُکم لأَهلی ما أَکرَمَ النِّساءَ إلاّ کریمٌ و َلا أَهانَهُنَّ إلاّ لَئیمٌ» (نهج الفصاحه صفحه ۳۱۸)
به این معنا که «زنان را احترام نمیگذارد مگر انسان کریم و بزرگوار و هیچ کس به زنان بی احترامی نمیکند مگر انسان پست و فرومایه» و حضرت صادق علیه السلام نیز فرمودند: «وَ مَنِ اِتَّخَذَ زَوْجَةً فَلْیکرِمْهَا» به این معنا که «هر کس ازدواج کرد باید به همسر خود احترام بگذارد» (بحارالنوار جلد ۱۰۳ صفحه ۲۵۴)
اینها نمونههایی از تعالیم اسلام و قرآن و روایات اهل بیت(ع) در تکریم شخصیت زنان بود.
امیدواریم زنان جامعه ما و همه زنان دنیا به هوش باشند که هنوز صهیونیستها و استعمارگران به دنبال استفاده ابزاری از وجود زن هستند.
همین چند روز پیش در اخبار آمد و فیلم آن هم به تازگی در جهان به نمایش درآمد که در اسرائیل پاساژی برای فروش زنان افتتاح شد و نشان میدادند که زنان را مانند کالایی در ویترین مغازهها نشانده بودند و بر روی آنان قیمت فروش گذاشته بودند و در حقیقت همان کاری که داعشی های دست پرورده آمریکا و اسرائیل در سوریه و عراق انجام دادند و بسیاری از دختران را ربودند و در بازارها به فروش رساندند، هم اکنون رژیم صهیونیستی رسماً در مقابل انظار میلیاردها انسان در جهان، پاساژی برای فروش زنان افتتاح میکنند!
جاهلیت امروز آمریکا و صهیونیست بدتر از پیش از اسلام در جزیره العرب است
آیا جاهیلیت امروز حاکم بر جهان استکبار و صهیونیسم بدتر از جاهلیت زمان پیامبر(ص) در جزیره العرب نیست!؟
چرا هم اکنون پس از گذشت یک هزار و ۴۰۰ سال هنوز در جهان شاهد چنین صحنههای رقت باری در جهان هستیم؟
وجدان عمومی جهان در برابر زن فروشی صهیونیست سکوت را بشکند
چرا وجدان عمومی بشر و جوامع متمدن در مقابل قاچاق انسان و فروش آنها یا جنایت کارانه تر، کشتن انسانها و فروش اعضای بدن آنها توسط باندهای مافیایی رژیم اسرائیل سکوت میکنند؟! بشریت چقدر به قهقرا میخواهد برود؟!
مدافعان جوامع غربی در برابر جنایات اسرائیل چه توجیهی دارند؟
آنهایی که فکر میکنند سران حکومتها و جوامع غربی، متمدن هستند و انسانیت را قبول دارند درمقابل دفاع کورکورانه آنها از رژیم جاهلی اسرائیل که رسماً بازار فروش انسان تشکیل میدهد، چه توجیهی دارند؟!
چرا سازمان ملل و دیگر جوامع بین المللی در برابر این اقدام ضد بشری اسرائیل سکوت اختیار کردهاند؟! آیا آنها هم ماهیت خود را از دست دادهاند؟ّ
اللهم انا نشکوا الیک