قم نيوز : شهر مقدس قم در سالروز ولادت با سعادت یازدهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، حضرت امام حسن عسکری(ع) غرق در جشن و نور و سرور شده است.
به گزارش قم نیوز زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران از شب گذشته همزمان با فرا رسیدن هشتم ربیع الثانی، سالروز ولادت با سعادت امام حسن عسکری(ع)، در جای جای شهر مقدس قم به جشن و سرور مشغول هستند.
قم در شب میلاد امام حسن عسکری(ع) حال و هوای ویژهای به خود گرفت و مراسم جشن و سرور در حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع)، مسجد مقدس جمکران، مساجد و تکایا و دیگر اماکن متبرک با حضور عاشقان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) برگزار شد.
در شب میلاد این امام بزرگوار، هزاران تن از زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س) با شرکت در مجلس ویژهای که از سوی آیت الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید در مسجد امام حسن عسکری(ع) قم برگزار شد، به جشن و شادی پرداخته و این میلاد با برکت را گرامی داشتند.
خیابانهای منتهی به حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران چراغانی شده و زائران زیادی از استانها و شهرهای مجاور برای عرض تبریک این روز مبارک در صحن آن حضرت حضور پیدا کردهاند.
همچنین به همین مناسبت، آیین های مختلف جشن میلاد با حضور هزاران دلداده اهل بیت(ع) در بیوت مراجع عظام، علما، حسینیه ها، بقاع متبرک امامزادگان و دفتر رهبر معظم انقلاب در قم برپا شد و سخنرانان گوشههایی از زندگانی آن امام همام را بیان کردند.
بسیاری از شهروندان قمی به همراه زائران حرم مطهر حضرت معصومه(س) با در دست داشتن نقل و شیرینی و تقسیم آن، ولادت با سعادت امام حسن عسکری(ع) را به یکدیگر تبریک و تهنیت گفته و برای جامعه اسلامی آرزوی خیر و برکت میکنند.
مسلمانان خارجی مقیم قم نیز با برگزاری آیینهای جشن و سرور به شیوه سنتی، نسبت به خاندان عصمت و طهارت(ع) به ویژه آن امام همام ادای احترام کردند.
امام حسن عسکری(ع) در روز هشتم ربیع الثانی سال 232 هجری قمری در شهر مدینه دیده به جهان گشود و در کودکی از پدر بزرگوارش امام هادی(ع) دهمین پیشوای شیعیان، سیره پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) را فراگرفت و در چنین محیط معنوی، رشد و پرورش یافت و به مقام امامت رسید.
کنیه امام حسن عسکری(ع) «ابومحمد» است که با لقب های دیگر مانند خالص، زکی، سراج، تقی و عسکری نیز شناخته می شوند که هر یک از آنها، نشانه ای از کمالات وجودی آن حضرت محسوب می شود. «عسکری» از مشهورترین لقب های ایشان است.
امامت کوتاه امام حسن عسکری(ع) از دوره های سخت زندگی آن امام محسوب می شود. خلفای بنی عباس همواره امامان معصوم(ع) را مانعی برای دستیابی به خواسته های نامشروع خود می دانستند، از این رو فشارهای زیادی بر امامان و پیروان آنها وارد می کردند.
حاکمان بنی عباس افرادی را که می خواستند با امام حسن عسکری(ع) ارتباط برقرار کنند، شکنجه می کردند و به زندان می انداختند. از این رو دوستداران و پیروان امام حسن عسکری(ع) به سختی می توانستند با امام یازدهم خود تماس و ارتباط برقرار کنند.
روشنگری امام حسن عسکری(ع) در میان مردم و پافشاری آن حضرت در راه حق و عدالت سبب کینه توزی و شدت عمل خلفای بنی عباس شد. از همین رو، آن امام بزرگوار را بارها زندانی کردند.
پیشوای یازدهم شیعیان، در فضای خفقان و استبداد، همواره با تدبیر و درایت در برابر حاکمان ظالم عباسی، ایستادگی کرد و برای حفظ اسلام اصیل و شیعیان، سختی های زیادی را به جان خرید.
سرانجام امام حسن عسکری(ع) در روز هشتم ربیع الاول سال 260 هجری قمری با زهر معتمد عباسی به شهادت رسید؛ مزار مطهر این امام همام در سامرا کنار مرقد مطهر پدرش امام هادی(ع) واقع شده است.