قم نيوز : قم نیوز: رییس کل دامپزشکی استان قم در بازدید از دفتر پایگاه خبری قم نیوز گزارشی از روند فعالیت های این اداره ارائه کرد.
به گزارش قم نیوز، مهدی رفیعی محمدی در بازدید از دفتر پایگاه خبری قم نیوز با اشاره به اینکه یکی از اداراتی که به تمام استان سرکشی می کند اداره کل دامپزشکی استان قم است، اظهار داشت: پرسنل دامپزشکی موظف اند تا بر تمامی روستاها و دامداری های سطح استان قم نظارت کنند و خدمات رایگان ارائه دهند.
وی سم پاشی انگل های خارجی، ضدعفونی دامداری ها، نمونه برداری و ... را از فعالیت های این اداره عنوان کرد و افزود: کارشناسان دامپزشکی به هرجایی که بیماری واگیرداری گزارش شود، اعزام می شوند و نمونه برداری و آزمایش انجام می دهند.
وی با بیان اینکه سالانه 5 نوبت واکسیناسیون برای گوسفند و بز تجویز می شود، عنوان کرد: سالانه بیش از ۲ میلیون راس دام در استان قم در برابر بیماری ها واکسینه می شوند.
45 درصد از بیماری های جامعه انسانی با دام ها مشترک است رفیعی محمدی بیان کرد: مبارزه با بیماری های مشترک دام و انسان یکی از فعالیت هایی است که اداره کل دامپزشکی استان قم به صورت جدی پیگیر آن است.
وی افزود: تاکنون 1709 عامل بیماری انسانی شناسایی شده که 835 مورد آن بیماری مشترک بین انسان و دام می باشد.
رییس کل دامپزشکی استان قم تصریح کرد: هر روز 3 اکیپ تست سل و بروسلوز (تب مالت) به همه دامداری ها سر می زنند و همه دام ها را آزمایش می کنند.
وی ادامه داد: دام هایی که مشخص شود به این بیماری ها دچار شده اند به کشتارگاه ها اعزام شده و از چرخه مصرف خرج می شوند.
رفیعی محمدی اذعان داشت: بیماری شاربن یا سیاه زخم نیز یکی دیگر از بیماری های خطرناک است که برای جلوگیری از این بیماری سالیانه تمام جمعیت دام استان به صورت رایگان واکسینه می شوند.
وی گفت: خوشبختانه در سال های اخیر هیچ مورد بیماری شاربن نه در دام و نه در انسان مشاهده نشده است.
نظارت بهداشتی بر فرآورده های خام دامی وی عنوان کرد: تمام فرآورده های دامی شامل گوشت، پوست، مرغ، تخم مرغ، عسل و... تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی هستند.
رییس کل دامپزشکی استان قم با بیان اینکه نظارت دامپزشکی از کشتارگاه شروع می شود و تا رستوران ادامه می یابد، افزود: در قم 2000 مرکز فرآورده های خام دامی اعم از مرغ فروشی ها، رستوران ها و قصابی ها و تالارهای پذیرایی وجود دارد که همگی تحت نظارت دامپزشکی فعالیت می کنند.
وی اضافه کرد: روزانه 6 اکیپ به این واحدها سرکشی می کنند و تخلفات بهداشتی را شناسایی و از چرخه مصرف خارج می کنند.
وی اظهار داشت: در قم 9 مرکز بسته بندی مرغ و 6 مرکز بسته بندی گوشت فعالیت می کنند.
رفیعی محمدی ادامه داد: در سال های اخیر تلاش های بسیاری برای فرهنگ سازی استفاده از گوشت بسته بندی کرده ایم.
وی بیان کرد: از آنجا که گوشت های بسته بندی شده دارای شناسنامه هستند به راحتی می توان زمان و مکان ذبح و زمان بسته بندی را شناسایی کرد.
رییس کل دامپزشکی استان قم با بیان اینکه گوشت های بسته بندی شرایط پیش سرد را کاملا رعایت می کنند، تصریح کرد: این گوشت ها 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس وارد مراکز عرضه می شوند.