يکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۲۱:۰۱
کد مطلب : 74173
منبع : خبرگزاری حوزه نیوز

گزارشی از نشست خبری اعضای شورای علمی «طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی»در قم

قم نيوز : نشست خبری اعضای شورای علمی «طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی» با حضور مسئولان ۱۲ مرکز، موسسه ، پژوهشگاه و نهاد پژوهشی در قم برگزار شد.
گزارشی از نشست خبری اعضای شورای علمی «طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی»در قم
گزارشی از نشست خبری اعضای شورای علمی «طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی»در قم
به گزارش قم نیوز نشست خبری اعضای شورای علمی «طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی» امروز با حضور مسئولان دبیرخانه انجمن های علمی حوزه، مؤسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی(ره)، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، پژوهشگاه قرآن و حدیث، جامعه المصطفی العالمیه، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، مرکز تحقیقات کامپیوتری نور در سالن غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.

حوزه علمیه وارد عرصه های جدید شده است

چبر اساس این گزارش: حجت الاسلام والمسلمین عبدالرسول هاجری، مسئول دبیرخانه انجمن های علمی حوزه به عنوان اولین سخنران این نشست با تشریح طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی گفت: بعد از انقلاب اسلامی ایران، حوزه های علمیه وارد عرصه های جدیدی شده است؛ این انقلاب در سال 1357 نگاه های جدیدی را مطرح کرده است و حوزه های علمیه و نهاد روحانیت بر حسب نقش ها و مسئولیت های جدید، برنامه های کوتاه مدت و بلندمدتی را برای خود تعریف کرده است.

حوزه های علمیه پس از انقلاب اسلامی ایران کنار فعالیت هایی که در پاسخ به مطالبات روزآمد انجام می داد، مسیر تمدنی را نیز آغاز کرد؛ چراکه مطالبات بسیاری در عرصه های گوناگون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... از مراجع عظام تقلید و حوزه های بوده که باید در زمان خود پاسخ داده می شد و روحانیت و حوزه های علمیه در کنار پاسخگویی به مطالبات متعدد و متنوع اینچنینی، از رویکرد تمدنی نیز غفلت نکردند.

به عنوان مثال از جمله فعالیت هایی که حوزه در آن زمان انجام داده است، حضور روحانیت در جبهه های حق علیه باطل یکی از مسیرهایی بوده که روحانیت وارد شده و در این راستا وظیفه داشته است؛ اما همه این کارها باعث نشده که روحانیت از نقش های تمدنی خود غافل شود؛ تمدن بزرگ، تمدنی است که در تربیت عالم به صورت استوار و مستمر حرکت نماید و حوزه این مسیر را تا به امروز طی نموده است.

تولید متن، دانش و تدوین آثار علمی از دیگر فعالیت های حوزه پس از انقلاب اسلامی ایران بوده است؛ حوزه از سال 1360 وارد عرصه های جدید در مراکز جدید و رشته های تخصصی علوم انسانی و اسلامی شده و خروجی های مناسبی نیز داشته است.

روحانیت و حوزه های علمیه قبل از انقلاب به این مطالب نپرداخته و پس از انقلاب متناسب با نیازها در این عرصه ورود کرده اند؛ هرچه به سمت سال 1397 می آییم، تعداد فارغ التحصیلان و مراکز علمی روزبه روز افزایش داشته است؛ حوزه های علمیه وارد تدوین آثار با دغدغه مباحث روز است؛ اسلام و سیاست، اسلام و جامعه شناسی، اسلام و روانشناسی، اسلام و جامعه مدرن، اسلام و اقتصاد و .... از موضوعاتی است که حوزه های علمیه وارد شده و خروجی های خوبی نیز داشته است.

حوزه به خوبی معرفی نشده است

یکی از نکاتی که باید به آن اشاره کرد، این است که حوزه های علمیه با وجود حرکت در مسیر تمدن سازی به اندازه ای که وارد صحنه شده است، در عرصه اطلاع رسانی وارد نشده است؛ به همین دلیل آثار حوزه های علمیه به خوبی معرفی نشده است.

معرفی روش مند آثار فاخر علمی حوزه های علمیه به جامعه علمی داخل و خارج از کشور از اهداف طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی است که در ابتدا با 12 مرکز فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر دو مرکز دیگر نیز به آن اضافه شده و به عدد 14 رسیده است.

«مؤسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی(ره)»، «پژوهشگاه حوزه و دانشگاه»، «پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی»، «پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی»، «پژوهشگاه قرآن و حدیث»، «جامعه المصطفی العالمیه»، «دانشگاه علوم اسلامی رضوی»، «مرکز تحقیقات کامپیوتری نور»، «دانشگاه ادیان و مذاهب»، «بنیاد پژوهش های اسلامی امام رضا (علیه السلام)»، «دانشگاه امام صادق علیه السلام»، «دانشگاه آزاد اسلامی»، «سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها» و «اتحادیه دانش آموختگان حوزه و دانشگاه» 14 دانشگاه، پژوهشگاه، مرکز و سازمانی است که عضو طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی می باشند.

«شناسایی و انتخاب مستمر و روشمند آثار برگزیده و برتر علوم انسانی-اسلامی (کتاب، نرم افزار، مقالات و کرسی نظریه پردازی)»، «معرفی مستمر و تدریجی آثار منتخب در مجموعه کتابشناخت گفتمان علمی انقلاب اسلامی»، «سامانه نرم افزاری کتابشناخت»، «برگزاری نمایشگاه تخصصی آثار منتخب در عرصه علوم انسانی-اسلامی در مراکز عالی علوم و حوزه های علمیه»، «تشکیل نمایشگاه دائمی و کتابخانه تخصصی»، «برگزاری نشست های تخصصی در مراکز علمی داخل و خارج از کشور با محوریت آثار برگزیده و برتر» از ارکان و عناصر طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی می باشد.

ارسال ۱۵ هزار اطلاعات

در حال حاضر حدود 15 هزار صفحه اطلاعات از مراکز گوناگون به دست ما رسیده است که در برنامه افتتاحیه دستاوردهای شاخص این مؤسسات و پژوهشگاه ها در روز پانزدهم بهمن ماه امسال از آن رونمایی خواهد شد.

در کنار نمایشگاه هایی که در قم خواهیم داشت، در تاریخ 27 بهمن نیز در مجلس شورای اسلامی نمایشگاهی برپا نموده و آثار برتر را در این نمایشگاه در منظر عموم قرار خواهیم داد.

برگزاری نشست های علمی از برنامه هایی است که در دستور کار مسئولان این طرح قرار دارد.

* پژوهشگاه قرآن و حدیث

در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین رضا برنجکار، رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث با ارائه گزارشی از فعالیت های این مرکز پژوهشی ابراز داشت:

بعد از انتشار کتاب میزان الحکمه از سوی آیت الله ری شهری، ایشان تصمیم گرفتند در سال 1366 این کار را با هدف تدوین موسوعه کاملی از قرآن و حدیث در 50 جلد گسترش دهند که امروز پیش بینی می شود به 100 جلد نیز برسد.

مؤسسه دارالحدیث زیر نظر آیت الله ری شهری از سال 1374 رسما فعالیت خود را با پیام رهبر معظم انقلاب آغاز کرده است؛ اما با آغاز کار، نیازهای دیگری از جمله «علوم انسانی»، «علوم حدیث» و «علوم قرآن» نیز مطرح شد و این مؤسسه در این زمینه ها نیز ورود داشته است.

همچنین تدوین موسوعه های تخصصی و اعتقادی نیز در کنار موسوعه قرآن و حدیث آغاز شد که در این راستا، موسوعه های گوناگونی در موضوعات مختلف تدوین شده که آخرین آن، موسوعه امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در 10 جلد بوده است.

 چهار پژوهشکده «قرآن»، «حدیث»، «روانشناسی و اخلاق» و «کلام اهل بیت (ع)» و 12 گروه در این مرکز مشغول به فعالیت بوده و هرکدام در موضوعات مختلف مشغول به کار هستند.

تدوین موسوعه های قرآنی، موسوعه های حدیثی، کتاب های روانشناسی مثبت گرا و کتب مرتبط با کلام از جمله فعالیت های مؤسسه دارالحدیث بوده است.

تا به امروز 250 عنوان کتاب در 580 جلد از سوی این مرکز به چاپ رسیده است که 29 اثر در 49 جشنواره حائز رتبه شده اند.

*‌ دانشگاه ادیان و مذاهب

حجت الاسلام والمسلمین فرمانیان، معاون دانشگاه ادیان و مذاهب، ارائه دهنده دیگر این نشست خبری بود که در سخنانی گفت: دانشگاه ادیان و مذاهب تاکنون 324 عنوان کتاب در موضوع ادیان و مذاهب به چاپ رسانده که 36 کتاب در جشنواره های گوناگون منتخب شده است .

همچنین هفت دوره شیعه شناسی برای اساتید دانشگاهی کشورهای دیگر داشته ایم که دوره های خوبی بوده است. برگزاری150 نشست علمی، 14 کرسی علمی ترویجی، 11 نشست بین المللی و ارتباط گیری با دانشگاه های جهان از دیگر فعالیت های این دانشگاه بوده است.

همچنین تا به امروز400 گروه بین المللی و 35 سفیر کشورهای گوناگون از این دانشگاه دیدار کرده و با 75 دانشگاه داخلی و 25 دانشگاه خارجی تفاهم نامه همکاری داریم.

کتابخانه تخصصی ادیان این دانشگاه با 100 هزار کتاب تخصصی در خدمت دانش پژوهان این دانشگاه است که 20 هزار عنوان کتاب از این کتابخانه به زبان انگلیسی می باشد.

در حال حاضر 800 دانشجوی دکتری داشته و رشته های ادیان ابراهیمی، ادیان ایرانی، الهیات مسیحی، دین پژوهی، فلسفه دین، شیعه شناسی، تاریخ تشیع، مذاهب و کلام، عرفان امام خمینی(ره)، تصوف عرفان، وهابیت شناسی، جریان های فکری جهان اسلام معاصر و ... از رشته های فعال این دانشگاه است.

*‌ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

حجت الاسلام والمسلمین مقیمی  به نمایندگی از  پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز در این نشست خبری خاطرنشان ساخت:

پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در سال 1373 حسب الامر مقام معظم رهبری و با مشارکت اساتید و بزرگان حوزوی از جمله آیات مصباح یزدی، هاشمی شاهرودی و با همت استاد رشاد راه اندازی شده است.

«نظریه‌پردازی و نوآوری علمی در جهت توسعه و تعمیق معرفت دینی، و نیز بسط مطالعات راهبردی و کاربردی گره‌گشا در قلمرو حکمت و اندیشه‌ی دینی، فرهنگ، معارف و علوم انسانیِ اسلامی»، «تعمیق و تحکیم بنیادهای معرفتی گفتمان فکری انقلاب اسلامی و رفع نیازمندی‌های نظری جمهوری اسلامی در زمینه‌ی نظامات اجتماعی و رفتاری اسلام و ارائه‌ی الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت»، «بازشناسی، نقادی، بازپیرایی و بازارائه‌ی مواریث معرفتی بازمانده از سلف صالح، در حوزه‌ی دین‌پژوهی، فرهنگ و اندیشه‌ی دینی و نظامات اسلامی»، «مطالعه‌ی مقایسه‌ای (تطبیقی) و نقد فعال، مبتکرانه و روشمند مکاتب و نظریه‌های معارض و رقیب در قلمرو حکمت و اندیشه‌ی دینی، فرهنگ و علوم انسانی اسلامی»، «دفاع علمی از حکمت و معرفت دینی و فرهنگ و اندیشه‌ی اسلامی»، «بازآرایی و ارائه‌ی شایسته و اثربخش مبانی و معارف وحیانی و تعالیم اهل‌بیت(ع)، ناظر به نظرها و نیازهای نوپدید» و «تربیت صاحب‌نظران متعهد و متمحض، کارآ و زمان‌آگاه، در زمینه‌های مندرج در بندهای فوق» از اهداف فعالیت های این پژوهشگاه است.

این پژوهشگاه دارای چهار پژوهشکده، مراکز گوناگون و 35 گروه فعال است و مخاطبان این پژوهشگاه عموم مخاطبان نخبگانی می باشند.

پژوهشکده حکمت و دین پژوهی، پژوهشکده نظام های اسلامی، پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی و پژوهشکده دانشنامه نگاری دینی، چهار پژوهشکده پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی می باشد.

این پژوهشگاه 69 عضو هیأت علمی داشته و نشریات گوناگونی به زبان های مختلف به رشته تحریر درآورده که تاکنون 524 شماره نشریه از این پژوهشگاه منتشر شده است.

قریب به سه هزار و 167 مقاله در نشریات این پژوهشگاه انتشار یافته و 973 کتاب در رده های گوناگون از سوی این پژوهشگاه منتشر شده است که آثار منتخب آن در نمایشگاه حضور دارند.

برگزاری 14 کرسی نظریه پردازی، یک هزار و 827 همایش و نشست علمی در رده های گوناگون و 125 نشست و گفتگوی علمی با حضور صاحب نظران خارجی و بین المللی از دیگر فعالیت های پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بوده است.

تولید علوم انسانی و اسلامی در دستور کار این پژوهشگاه بوده و به ویژه در فلسفه های مضاف نیز فعالیت داشته و هرساله همایشی را در یکی از فلسفه های مضاف برگزار می نماید و به عنوان قطب فلسفه دین مجوز رسمی دارد.

* مؤسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی(ره)

حجت الاسلام والمسلمین سقای بی ریا، معاون پژوهش مؤسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی(ره) نیز در این نشست خبری تصریح کرد:

ریشه فعالیت مؤسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی(ره) به قبل از انقلاب برگشته و بعد از انقلاب اسلامی ایران، کارهای سازماندهی شده در مؤسساتی همچون در راه حق، بنیاد فرهنگی باقرالعلوم (ع) ادامه پیدا کرده است.

این مؤسسه در سال 1374 راه اندازی شده و در 15 گروه فعالیت خود را آغاز کرده است.

تولیدات این مؤسسه چون آموزشی و پژوهشی است، از تولید به مصرف بوده و اکثر قریب به اتفاق کادر آموزشی و مدیریتی مؤسسات حوزوی-دانشگاهی، از تربیت شدگان این مؤسسه هستند.

مؤسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی(ره) در موضوعات آموزشی، پژوهشی و فرهنگی فعال بوده و در 23 سال، 200 کتاب آموزشی را با همکاری سازمان مطالعه و تدوين كتب علوم انساني دانشگاه ها (سمت) تدوین کرده است.

همچنین یک هزار و 60 کتاب، تولید محققان و پژوهشگران این مؤسسه است که 87 کتاب حائز رتبه در جشنواره های گوناگون شده است؛ امسال نیز انتشارات امام خمینی(ره) با چهار کتاب برگزیده شده است.

از نظر تربیت پژوهشگر نیز تاکنون یک هزار و 121 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 219 نفر در مقطع دکتری تربیت شده اند.

مرکز مآب، مرکز آموزش های بنیادین، مرکز دائره المعارف، مرکز آموزش های مجازی و ... از مراکز اقماری زیر مجموعه این مؤسسه می باشند.

یکی از خروجی های مؤسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی(ره)، 50 هزار دانش آموخته طرح ولایت با حضور دانشجویان، معلمان، دانش آموزان و ... بوده است که زیر نظر مرکز آموزش های بنیادین این مؤسسه انجام شده است.

* مرکز تحقیقات کامپیوتری نور

حجت الاسلام اکبر راشدی نیا قائم مقام مرکز تحقیقات کامپیوتری اسلامی (نور)، دیگر ارائه دهنده این نشست خبری بود و گفت:

این مرکز در سال 1368 به دستور مقام معظم رهبری با هدف خدمت گیری فناوری های نوین تأسیس شده است تا منابع به سهولت در اختیار پژوهشگران قرار بگیرد.

این مرکز100 نرم افزار تخصصی با موضوع تفسیر، عقائد، حدیث، کلام، فقه، اصول، رجال، ادبیات، جغرافیا، سیره، تاریخ و ... عرضه کرده است که برخی از آنان ابزار بی بدیل پژوهشگران در موضوع خاص خود می باشد.

در تمام این نرم افزارها از سیستم های نوین پژوهش و دانش امروز استفاده شده است و برای نخستین بار در تاریخ شیعه، تمام روایات شیعه از حیث سندی تحلیل شده است؛ همچنین 200 نرم افزار با محوریت بزرگان شیعه و اسلام عرضه کرده ایم.

یکی از پایگاه های زیرمجموعه مرکز تحقیقات کامپیوتری نور، پایگاه نورمگز است که امروز حدود دو هزار عنوان مجله، 76 شماره مجله و بیش از یک میلیون و 100 هزار مقاله را در خود جای داده است؛ همچنین این پایگاه یک و نیم میلیون نفر کاربر داشته و روزانه گاهی قریب به 80 هزار مراجعه کننده داریم.

همچنین در حال حاضر 17 هزار عنوان کتاب در 32 هزار جلد در پایگاه نورلایب وجود دارد و تمامی این کتاب ها را با مجموعه دیگر این 32 هزار جلد مقایسه کرده ایم و پژوهشگر می تواند با جستجوی بخشی از یک کتاب، سابقه آن را در کتب دیگر مشاهده نموده و سیر تطور آن را ببیند.

در حال حاضر، یک چهارم از مراجعه کنندگان پایگاه نور لایب از کشورهای خارجی است و اولین کشوری که بعد از ایران به این پایگاه مراجعه می کند، عربستان بوده و کشورهای مصر، عراق و افغانستان در رتبه های بعدی قرار دارند.

پایگاه جامع قرآن، صمیم نور، حوزه نت، ویکی نور و ... از مرکز تحقیقات کامپیوتری نور هستند.

* دانشگاه علوم اسلامی رضوی

حجت الاسلام والمسلمین فهیمی به نمایندگی از دانشگاه علوم اسلامی رضوی نیز در این نشست خبری بیان داشت:

دانشگاه علوم اسلامی رضوی در سال 1363 زیر نظر تولیت آستان قدس رضوی تأسیس شده است و به صورت غیرانتفاعی است و فقط طلاب در آن حضور دارند.

هدف این مجموعه تربیت فقیه، قاضی، حقوق دان، نیروی انسانی کارآمد و ... است و در حال حاضر، 46 استاد در این دانشگاه مشغول به تدریس بوده و 24 رشته کارشناسی، ارشد و دکتری در آن دایر است.

تا به امروز 35 جلد کتاب به چاپ رسانده ایم که برخی حائز رتبه شده اند؛ همچنین 110 پایان نامه در مقطع ارشد و 9 پایان نامه در مقطع دکتری به رشته تحریر درآمده است.

کتابخانه این دانشگاه قریب به 900 متر بوده و 110 هزار جلد کتاب در آن وجود دارد که 422 کتاب سنگی نیز در آن هست.

همچنین 500 هزار متر زمین در اختیار دانشگاه قرار گرفته تا در موضوعات گوناگون دانشجو بپذیرد.

* پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

حجت الاسلام والمسلمین محمد هادی یعقوب نژاد معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دیگر ارائه دهنده این نشست خبری بود و اظهار داشت:

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی یکی از مجموعه های پژوهشی دفتر تبلیغات است که بخشی از پژوهش های دفتر تبلیغات در این پژوهشگاه انجام می شود.

این پژوهشگاه از سال 1363 با نام مرکز مطالعات و تحقیقات اسلامی فعالیت خود را آغاز کرد و 12 پژوهشکده «تاریخ و سیره اهل بیت (ع)»، «علوم و اندیشه سیاسی»، «فقه و حقوق»، «فلسفه و کلام»، «مهدویت و آینده پژوهی»، «مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی»، «فرهنگ و معارف قرآن»، «اخلاق و معنویت»، «الهیات و خانواده» و «اسلام تمدنی» و مراکزی چون: «مرکز احیای آثار اسلامی»، «مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی» و «مرکز همکاری های علمی و بین الملل» زیر نظر آن مشغول به فعالیت هستند که دو پژوهشکده آن در اصفهان و مشهد مقدس است.

همچنین100 عضو هیأت علمی و 40 محقق رسمی در این پژوهشگاه حضور داشته و تاکنون قریب به 1200 جلد کتاب در این پژوهشگاه منتشر شده و 600 کتاب نیز در دست انجام است.

رویکرد اخیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، مسأله محوری است که این کار را با چهار قطب «بنیادهای نظری و نظام متقن علوم اسلامی و انسانی»، «قطب اخلاق، خانواده و سبک زندگی»،  «قطب تعمیق ایمان دینی» و «قطب نظام سیاسی و اجتماعی اسلام و ایران آغاز کرده و هرکدام از این چهار قطب، دارای میزهایی هستند که 13 میز ذیل این قطب ها تعریف شده است.

مهمترین طرح های پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در بخش دائره المعارف و دانشنامه بوده است.

همچنین در بخش اصطلاح نامه نیز ورود خوبی داشته این که تاکنون 11 اصطلاح نامه از علوم اسلامی منتشر و هشت مورد نیز در حال انجام است.

یکی از این اصطلاح نامه ها، اصطلاح نامه فقه در هشت جلد با 50 هزار اصطلاح تدوین شده است که به زودی از آن رونمایی خواهد شد.

در موضوع فرهنگ نامه ها نیز تاکنون 12 عنوان منتشر شده و دو عنوان در دست اقدام است؛ همچنین تاکنون 10 موسوعه منتشر شده و 10 موسوعه دیگر نیز در حال تدوین و انتشار است.

برخی آثار این پژوهشگاه نیز ترجمه شده است و تمام آثار پژوهشگاه همزمان با نشر کاغذی به صورت الکترونیکی نیز منتشر می شود.

*‌پژوهشگاه بین المللی جامعه المصطفی

حجت الاسلام والمسلمین متقی، رئیس پژوهشگاه بین المللی جامعه المصطفی نیز در این نشست خبری گفت:

باورمان این است که اهداف جامعه المصطفی ریشه در استراتژی های نظام جمهوری اسلامی ایران دارد و بر این اساس در حال فعالیت است.

جامعه المصطفی در دو بخش سنتی (سطح یک، دو، سه، چهار و پنج) و نظام جدید (مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) در حوزه علوم اسلامی-انسانی فعالیت دارد.

بر اساس نظام تحول آموزش جامعه المصطفی، در حال حاضر 400 رشته طراحی شده که در حال تصویب می باشند؛ البته 160 رشته فعال بوده و دانش پژوهان مشغول تحصیل در آن می باشند.

همچنین در داخل کشور 15 واحد آموزشی-تربیتی تابعه و 20 واحد پیوسته از سوی جامعه المصطفی در حال فعالیت است؛ 49 مرکز تابعه در 49 کشور و 300 مرکز آموزشی-تربیتی در کشورهای گوناگون تحت عنوان واحدهای پیوسته از سوی المصطفی فعالیت دارند.

یکی از افتخارات جامعه المصطفی، دانشگاه مجازی آن است که در حال حاضر قریب به هفت هزار نفر در آن مشغول به تحصیل می باشند.

مدرسه علمیه بنت الهدی و مؤسسه الحکمه نیز مختص به خواهران طلبه بوده و سالیانه تعداد زیادی از نخبگان در این مجموعه حضور پیدا می کنند.

هفت مرکز پژوهشی در داخل کشور و هفت مرکز پژوهشی در کشورهای آلبانی، هند، لندن، لبنان، صربستان و اندونزی نیز از سوی المصطفی فعال است.

تعداد طلاب جامعه المصطفی، 51 هزار طلبه است که 29 هزار و 165 طلبه در داخل و 15 هزار و 115 طلبه در خارج از کشور مشغول به تحصیل می باشند.

همچنین این نهاد حوزوی، 50 هزار و 269 دانش آموخته تا به امروز داشته که 38 هزار و 889 نفر آنان از برادران و 12 هزار و 380 نفر آنان از خواهران هستند.

در حوزه پایان نامه ها نیز در سطح سه و چهار و پنج و هم در نظام مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری، 9 هزار و 389 پایان نامه تدوین شده است.

انجمن های علمی دانش پژوهان که یکی از حساس ترین برنامه های المصطفی برای پرورش و تربیت طلاب غیرایرانی است، 91 انجمن علمی فعال می باشد؛ پنج مجله علمی-پژوهشی در داخل و سه مجله نیز در خارج از کشور فعال بوده و 10 مجله علمی-ترویجی نیز در داخل کشور داریم.

جامعه المصطفی 76 تفاهم نامه با دانشگاه های اروپایی و آسیایی داشته و از افتخارات این نهاد علمی، تلاش برای تربیت طلاب و توسعه زبان فارسی با نگاه معارفی و معرفتی است که در حال حاضر بیش از 300 هزار نفر زبان فارسی را یاد گرفته و در کل دنیا منتشر هستند.

در پژوهشگاه بین المللی جامعه المصطفی نیز تا به امروز 1300 عنوان تولید داشته ایم که  768 اثر از این تعداد به چاپ رسیده است.

در پژوهشگاه بین المللی جامعه المصطفی پنج پژوهشکده «علوم اسلامی»، «علوم انسانی»، «مطالعات منطقه ای»، «ادیان و فرق» و «اسلام و غرب» مشغول به فعالیت بوده و اداره کل تدوین متون آموزشی، اداره کل ترجمه متون آموزشی زیر مجموعه پژوهشگاه هستند.

در زمینه موسوعات نیز ورود خوبی داشته و تولیدات مناسبی عرضه دشه است.

برگزاری جشنواره ها نیز از برنامه های ماست که هم اکنون 760 اثر به دبیرخانه جشنواره شیخ طوسی به عنوان یکی از جشنواره های ما ارسال شده است.

نکته پایانی اینکه تاکنون 108 پایان نامه در جامعه المصطفی از سوی طلاب خارجی در موضوعات انقلاب اسلامی و امام راحل و رهبر معظم انقلاب تولید شده است.

* پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

آخرین ارائه دهنده این نشست خبری، حجت الاسلام والمسلمین حکیمیان رئیس جدید  پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بوده است که ابراز داشت:

پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برآمده از امر رهبر معظم انقلاب بوده و وامدار آیت الله مصباح، دانشگاهیان و و حوزویان می باشد.

در حال حاضر 50 عضو هیأت علمی در این پژوهشگاه مشغول به فعالیت بوده که 40 نفر از این اعضاء، دکترای تخصصی در رشته های خود دارند.

سه پژوهشکده «علوم رفتاری»، «علوم اجتماعی» و «علوم اسلامی» زیرمجموعه این پژوهشگاه بوده و هرکدام از این پژوهشکده ها، گروه های در موضوعات مختلف برای خود دارند.

تاکنون 465 عنوان کتاب از سوی این پژوهشگاه منتشر شده است که 176 اثر دارای رتبه در جشنواره های مختلف شده اند.

همچنین پنج نشریه علمی-پژوهشی در موضوعات روانشناسی اسلامی، روش شناسی علوم انسانی، جستارهای اقتصادی، اسلام و علوم اجتماعی در حال انتشار بوده و تاکنون 20 همایش علمی و 35 کرسی نظریه پردازی نیز داشته ایم.

برگزاری 450 نشست تخصصی و امضای 135 تفاهم نامه داخلی و خارجی، ترجمه 71 عنوان کتاب به زیان انگلیسی، روسی، عربی، چینی، ترکی و اردو از دیگر فعالیت ها بوده است.

مرکز مشاوره خانواده، مؤسسه سلامت نوین نیایش و مرکز رشد نویدبخش رهایی نیز از زیرمجموعه این پژوهشگاه می باشند.

کتابخانه تخصصی منحصر به فردی در این پژوهشگاه وجود دارد که 58 هزار عنوان کتاب تخصصی فارسی و 10 هزار عنوان کتاب به زبان های دیگر داریم.
انتهای پیام / 137
https://qomnews.ir/vdcbf8bz.rhbazpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما