قم نيوز : مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم گفت: ۹ اسفندماه امسال همایشی ویژه در رابطه با ترویج فرهنگ وقف در قم برگزار میشود.
به گزارش قم نیوز حجتالاسلام عباس اسکندری عصر امروز در دیدار با آیتالله علیرضا اعرافی که در دفتر مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار شد، اظهار داشت: برای ترویج سنت حسنه وقف اصل اعتمادسازی باید در بین مردم نهادینه شود.
وی با اشاره به اهمیت مسئله وقف و ارتباط تنگاتنگ آن با باورهای دینی مردم افزود: وقف ازجمله مسائل مهم اسلامی بوده که ازنظر شرعی، قانونی، عرفی و اجتماعی از حساسیتهای بسیار ویژهای برخوردار است، انجام امینانه نیات واقفین مهمترین اصلی بوده که باید در سطح اوقاف و امور خیریه انجام بگیرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان برخی از مهمترین جوانب سنت حسنه وقف در شرایط کنونی ابراز کرد: رعایت کامل و دقیق مباحث شرعی، احیای موقوفات، حراست درست از نیت واقفین و تلاش در راستای توسعه فرهنگ وقف از نیازهای مهمی بوده که امروز در سطح جامعه بیش از گذشته احساس میشود.
اسکندری تأکید کرد: مسئله وقف مسئله مهم و حائز اهمیتی بوده که نباید اجازه داد نگاه به این سنت الهی کمارزش یا نازل قلمداد شود، ترویج و تبلیغ اهمیت مسئله وقف رویکرد مهمی بوده که در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان دنبال میشود.
وی با اشاره به ظرفیتهای مغفول مانده وقف عنوان کرد: با تغییر شرایط جامعه نیازمندیهای ویژه و جدید دیگری نیز به وجود آمده است، رفع کمبودها و توسعه زیرساختهای حوزه علوم و مهارتهای دیگر علمی از رویکردهای اوقاف و امور خیریه قم در استفاده درست از ظرفیتهای موقوفات است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اهمیت عمل به نیات واقفین گفت: برای اعتمادسازی بیشتر در بین مردم باید موقوفاتی که توسط مردم به بوته وقف درآید دقیقاً در همان محلی مصرف شود که واقف از آن انتظار داشته است، اعتماد مردم به مسئله وقف به دلیل برخی مسائل حدودی کاهش پیداکرده است.
اسکندری ادامه داد: معرفی دستاوردهای وقف و اطلاعرسانی دقیق از شکل و نحوه استفاده از موقوفات در افزایش اعتماد عمومی به مسئله وقف اثرگذار است، سرمایهگذاری در زمینههای موردنیاز جامعه از ظرفیتهای مهم اوقاف و امور خیریه بوده و آمادگی چنین امری نیز فراهم است.
وی ابراز کرد: 9 اسفندماه امسال همایشی در زمینه وقف در استان قم برگزار میشود، حقیقت این است که امر وقف محصول حوزه و نتیجه تلاش عالمان و بزرگان دینی در طول سدههای مختلف است که همواره مردم را نسبت به نتایج مثبت دنیوی و اخروی این سنت نیکو تشویق و ترغیب کردهاند.