قم نيوز : معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان قم گفت: طبق برآوردی در سال تحصیلی جدید تعداد ۵ هزار و ۵۰۰ دانشآموز به این مجموعه اضافه میشود که مهاجرپذیری این استان یکی از عوامل تراکم جمعیت دانشآموزی است.
به گزارش قم نیوز مریم سادات پناهنده با اشاره به بزرگترین چالش آموزش و پرورش در زمینهٔ کمبود نیروی انسانی و اعتبارات ریالی اظهار داشت: با توجه به استان شهر بودن قم بیش از 80 درصد دانشآموزان ابتدایی ما در شهر ساماندهی شدند که این اتفاق در برخی از مناطق مشکلساز شده و تراکم بالای جمعیت دانشآموزی را در پی داشته است.
معاون آموزش ابتدای آموزش و پرورش استان قم یکی از عوامل تراکم دانشآموزی را مهاجرپذیر بودن استان دانست و تصریح کرد: رقم قابلتوجهی از آمار دانشآموزان ما به این گروه از هموطنان اختصاص داده شده و طبق برآورد همکاران پژوهش و برنامهریزی در سال آینده تعداد 5 هزار و 500 نفر به مجموعه اضافه میشود که 90 درصد آنها در مدارس دولتی ساماندهی میشوند.
به گفته این مسئول آموزشی از مجموع 627 مدرسه استان 127 مدرسه روستایی و 500 مدرسه شهری دولتی مشغول فعالیت هستند با توجه به حساسیت و اهمیت مقطع ابتدایی مجموعه همکاران ما نیز از نیروهای متخصص آموزش ابتدایی، پرتلاش و با انگیزه که با حضور فعال خود حتی تا دیر وقت در حال خدمت بودهاند علیرغم وجود تنگناها و مشکلات سال تحصیلی را با کمترین آسیبی شروع کردیم.
وی در بحث ساماندهی و توانمندسازی نیروی انسانی خاطرنشان کرد: برای توانمندسازی همکاران به جز دورههای ضمن خدمت حدود 22 هزار نفر ساعت برنامهریزیشده و در تفاهمنامه مشترکی که ما بین دو معاونت پرورشی و سلامت و تندرستی انجام شد فعالیتها و برنامههای دو حوزه تربیتبدنی و سلامت از کانال تدبیر گذشت.
پناهنده تعداد مراکز اختلالات یادگیری را با توجه به حجم دانشآموزان دیرآموز محدود دانست و افزود: بیش از 1400 نفر از دانشآموزان ما دیرآموز شناخته شدهاند به دلیل ارتباط بهتر و راحتتر معلم با دانشآموزان دیرآموزی که در مدارس مشغول تحصیل هستند دوره ضمن خدمتی جهت توانمندسازی آن معلمان برگزار شد که تا حد مطلوب فاصله را کم کنیم.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان قم با اشاره به اجرای طرحهای مجموعه ابتدایی یادآور شد: 36 درصد از همکاران ما در طرح درس پژوهی مشارکت داشته و با تقابل تجارب تدریس خود به نتایج سازندهای دست یافتهاند و تعداد 68 هزار دانشآموز در کنار 4 هزار و 200 معلم راهنما با شرکت در طرح جابر آثار خود را در قالب نمایشگاهی در معرض دید قرار دادهاند.