دوشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۳۰
کد مطلب : 77386
منبع : خبرگزاری فارس

غفلت از پرورش استعدادهای قرآنی جبران ناپذیر است

قم نيوز : یکی قاری جوان از تمام مسؤولان قرآنی کشور تقاضا کرد در موازات با برگزاری مسابقات مختلف، به فکر پرورش و آموزش استعدادهای قرآنی در سطح کلان باشند.
غفلت از پرورش استعدادهای قرآنی جبران ناپذیر است
غفلت از پرورش استعدادهای قرآنی جبران ناپذیر است
به گزارش قم نیوز رمضان بهار قرآن است و ماه پالایش روح و جسم در چشمه سار ضیافت الهی و بهترین راه برای بهره گیری از این فرصت مبارک و ارزنده انس هرچه بیشتر با قرآن کریم است و چه بسیارند کسانی که شبانه روز خود را به واسطه بهره مندی از استعدادهایی ذاتی و البته عنایت حضرت دوست به کلام حق پیوند زده اند.
محمد جواد قیاسی از قاریان جوانی است که عمر و زندگی خود را به قرآن کریم پیوند زده و در این مسیر به موفقیت های بسیاری نیز دست یافته است.
در گفت وگو با این قاری 24 ساله بیشتر در جریان حال و هوای فعالیت های قرآنی و البته مسائل و مشکلات پیش روی قاریان قرار گرفتیم.
 
از چه سنی به طور تخصصی قرائت قرآن کریم را آغاز کردید؟
حدودا در سن 9 سالگی متوجه شدم که خداوند باری تعالی به این بنده کوچک خود، استعدادی عنایت کرده که آن هم یک صدای خوب است. می‌توانستم با آن صدا و در همان دوران به سمت فعالیت موسیقایی دیگری بروم اما به لطف خدا و بخاطر علاقه شخصی خودم و با تشویق‌های خانواده تصمیم گرفتم از صدای خود در راه قرآن استفاده کنم.
 
چه مسئله ای موجب عشق و علاقه شما به تلاوت قرآن کریم شد؟
از دوران کودکی شیفته تلاوت قرآن بودم به گونه ای که هنگام شنیدن این نوای ملکوتی از حنجره قاریان مختلف، خود را در دنیای دیگری حس می‌کردم.
 
روزانه چقدر قرآن تلاوت می‌کنید؟
با وجود تمام مشغله‌های تحصیلی و حرفه ای، سعی می‌کنم روزانه سه ساعت تمرین داشته باشم که شامل استماع تلاوت‌های قاریان صاحب سبک، تحلیل آن‌ها با توجه به معنا، تقلید قطعات متناسب با سبک تلاوتم و در نهایت طراحی تلاوت‌های جدیدی که بتوان آن‌هارا در محضر اساتید و در محافل مختلف در مقام یک قاری ارائه کرد، است.
 
چطور باید قرآن را تلاوت کرد تا اثرگذار باشد؟
قرآن کلام خداست و به نظر من قاری قرآن بنده ای ست که می‌خواهد کلام خدا را به گوش بقیه بنده‌ها برساند. به همین دلیل هم به دستگاه‌های موسیقی قرآنی، لحن گفته می‌شود. بنابراین بنده به عنوان یک قاری قرآن باید با توجه به معنای قرآن الحان مورد استفاده در تلاوت‌های خود را انتخاب کنم. چنانکه اساتید بزرگ ما در طول تاریخ برگ برنده شان «تلاوت محور» بوده و قاریان امروز ما و نسل‌های بعد نیز باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند.
 
 وقتی در جمعی قرآن تلاوت می‌کنید، در آن دقایق چه احساسی دارید؟
بطور کلی قرآن کتاب زندگی ست و در این مورد باید بگویم آیات قرآن به قدری شگفت آورند که هنگام رجوع به آنها و درک معنای آن‌ها، انسان دچار عواطف مختلفی می‌شود. هنگام تلاوت قرآن بیشتر حس رهایی دارم. اما بارها و بارها اتفاق افتاده که در حین تلاوت قرآن اشک ریخته‌ام. ان شاءالله همه ما بتوانیم در کنار خواندن قرآن عامل به قرآن نیز باشیم؛ این خیلی مهم است!
 
انس با قرآن کریم چه اثری در زندگی شخصی شما داشته است؟
به لطف خدا اثرات زیبای زیادی که باعث شوند حال آدم خوب باشد و شکرگزار الطاف خدا باشد و هم اینکه آدم دلش بخواهد هرچه بیشتر قدم در این راه بگذارد.
 
تاکنون چه مقام‌هایی در مسابقات قرآن کریم کسب کرده‌اید؟
رتبه ممتاز جشنواره بین المللی سراج خراسان در بخش اذان و 8 رتبه ممتاز در سطح مسابقات سراسری قرآن دانش آموزی، سازمان اوقاف و امور خیریه، هلال احمر و دانشجویی کسب کرده‌ام.
 
علت موفقیت خودتان را در چه عاملی می‌بینید؟
اول عنایت خدا و سپس دعای خیر پدر و مادر و کمک‌های دلسوزانه پدر و مادر.
 
برای بهبود کیفیت مسابقات قرآنی چه پیشنهادی دارید؟
بحمدالله امروزه شاهد برگزاری مسابقات مختلف قرآنی در سطح کشوری و بین المللی هستیم که باید خداقوت گفت به تمام دست اندرکاران آن‌ها. اما همانطور که مستحضر هستید، مسابقات مختلف قرائت قرآن ابزار سنجش و سطح بندی قاریان است و باید دید قبل از سنجش چه اقداماتی برای آموزش صورت گرفته است تا بتوان برای پیشرفت مسابقات قرآن هم راهکاری ارائه کرد.
به عنوان یک عضو کوچک از جامعه قرآنی جمهوری اسلامی ایران از تمام مسؤولان قرآنی کشور تقاضا می‌کنم در موازات با برگزاری مسابقات مختلف، به فکر پرورش و آموزش استعدادهای قرآنی در سطح کلان باشند.
 
کدامیک از این دو موقعیت برای شما پسندیده تر است؟ یک قاری که به رتبه‌ها و افتخارات زیاد شهرت دارد و یا قاری که به زیبا خواندن و خوشخوان بودن شهرت دارد؟
همیشه دوست دارم که قرآن را زیبا، شیوا و تاثیرگذار تلاوت کنم. ان شاءالله پیش از این اینطور بوده باشد و از این پس هم همینطور باشد. همین که بتوانم تلاوت‌های سالم و خوبی ارائه کنم یعنی یک قاری خوشخوان باشم، بزرگترین افتخار است و می‌شود زمینه بزرگی برای کسب رتبه و عنوان.
 
زمینه فعالیت های قرآنی در شهر قم را چگونه می‌بینید؟
بنده اصالتا اهل نورآباد لرستان هستم و الحمدلله از روزهای ابتدایی که در شهر مقدس قم و در همسایگی حضرت فاطمه معصومه(س) ساکن شدم، جامعه قرآنی قم خیلی زود مرا در آغوش خود جای داد و الحمدلله علاوه بر توفیق تلاوت در مسجد مقدس جمکران، توفیق شاگردی اساتیدی همچون حاج محمدعلی دهدشتی، حاج مهدی فروغی، حاج علی علیزاده و دیگر اساتید مطرح در استان قم را دارم. این نشان دهنده این است که جامعه قرآنی قم رو به پیشرفت است چرا که هر ساله شاهد حضور و درخشش نمایندگان استان قم در مسابقات سراسری قرآن کریم هستیم.
اما ای کاش جامعه قرآنی در کل کشور بصورت یکپارچه پیشرفت کند. بنده اوایل ورودم به عرصه تلاوت قرآن کریم، به علت محرومیت‌هایی که در استان لرستان وجود داشت مجبور می‌شدم هرازچندگاهی به شهرهای دیگر مثل تهران، قم، مشهد و... سفر کنم تا بتوانم از راهنمایی‌های اساتید مختلف بهره مند شوم.
 
با توجه به اینکه شما با تلاوت‌هایتان آغازگر برنامه‌های مختلفی در سطح قم بوده و هستید آیا تا به حال پیش آمده که انتقادی به یک گروه خاص یا یک سازمان داشته باشید؟
انتقاد نمی‌توان گفت اما یک توصیه بسیار مهم به عزیزانی که در هیئات مذهبی دست اندرکار هستند دارم و آن این است که در کنار معرفت شناسی اهل بیت(ع) از یادگیری و ترویج قرآن کریم در برنامه‌های خود غافل نشوند و همگی باید انس با قرآن در هیئات مذهبی را جدی بگیریم.
انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdcaien0.49n0a15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما