قم نيوز : امامجمعه شهر قنوات قم گفت: امام جواد(ع) در سنین کودکی به امامت رسیدند و با تلاش بسیار شیعیان را از گرفتار شدن در شبههای بزرگ که انحراف در مسیر جانشینی امام رضا(ع) بود، نجات دادند.
به گزارش قم نیوز حجتالاسلاموالمسلمین رضا کرمی پور بیان کرد: امام رضا(ع) در سنین بالا صاحب فرزند شدند و پس از شهادت ایشان در میان برخی شیعیان برای تعیین جانشین امامت اختلاف به وجود آمد چراکه تا آن زمان کسی از خاندان اهلبیت(ع) در سنین کودکی به این مقام الهی نرسیده بود.
وی افزود: اما امام جواد(ع) باوجود سن کم خود، بهخوبی در جایگاه امامت قرار گرفتند و بهعنوان جانشین برحق امام رضا(ع) امور شیعیان را سامان دادند.
وی ادامه داد: ایشان به تمام تبلیغات مسمومی که در رابطه با چگونگی ادامه یافتن جریان امامت پس از امام رضا(ع) مطرح میشد، پایان دادند و بار دیگر این حقیقت که جانشینان رسول اکرم(ص) از سوی خداوند متعال تعیین میشوند را برای مردم هویدا ساختند.
کرمی پور گفت: امام جواد(ع) نشان دادند که امام تعیینشده از جانب خداوند متعال باوجود سن کم از عهده تمام امور مرتبط با امامت برمیآید و این جایگاه الهی وابسته به داشتن سن بالا نیست.
وی بیان کرد: این حقیقت بهغیراز روایات معتبر موجود در میان شیعیان، در جریان به پیامبری رسیدن حضرت عیسی(ع) و حضرت یحیی(ع) در قرآن کریم نیز تصریحشده است.
وی ادامه داد: امام جواد(ع) همچنین مظلومانه در سنین جوانی به شهادت رسیدند اما بااینوجود تلاشهای ایشان در دوران سخت حکومت عباسیان، حقیقت اسلام را برای همیشه تاریخ زنده نگاه داشت.
حضرت امام محمدتقی(ع) در سال ۱۹۵ هجری قمری در مدینه منوره در دامان پدر بزرگوارش حضرت رضا(ع) و مادر ارجمندش بانویی به نام سبیکه چشم به جهان گشود. نام مبارک ایشان محمد و القاب و کنیههای فراوانی دارد که مشهورترین لقب، جواد و معروفترین کنیهاش ابوجعفر است.
امام نهم شیعیان در بین مردم به «جواد» معروف بود چراکه ایشان با دست بخشنده در شناسایی و کمکرسانی به نیازمندان پیشقدم بود و برای ارتباط گسترده و ترویج دین اسلام و آموزههای آن، در موقعیتهای مختلف از مردم دلجویی میکرد.
این امام بزرگوار باتربیت در دریای معرفت امامت و ولایت در سن هفتسالگی به امامت رسید، دوران امامت ایشان مصادف با مامون و معتصم بود و هفده سال رهبری شیعیان را به عهده داشت. امام جواد(ع) با تمام محدودیتهای که حاکمان زمانش ایجاد کرده بودند از طریق نصب وکلا و نمایندگان، ارتباط خود را با شیعیان حفظ میکرد.
ایشان دارای خصوصیتهای اخلاقی و اجتماعی منحصربهفردی ازجمله بردباری، نیکو سخن گفتن، عابد و ایثار، پاسداری از حریم امامت، پارسایی، نبوغ در علم و دانش و سایر رفتارها بود بهگونهای که باشخصیت بینظیر و جامع کمالات و فضایل علمی و اخلاقی، دوست و دشمن را تحت تأثیر قرار میداد و به اعجاب و تحسین وامیداشت.
این امام همام باآنکه در سن کودکی به امامت رسید ولی ازلحاظ بعد علمی دارای کمالات و اندیشههای سیاسی در مرتبه بالایی قرارداشت، ایشان شاگردانی را تربیت کرد که حدیثهای بسیاری از آن امام، در کتابهای مختلفی ازجمله عیون اخبار الرضا، تحف العقول، مناقب و بحارالانوار جمعآوریشده است، همچنین این امام معصوم در مناظرهها و گفتوگوهایی که حاکمان دورانش با سایر ادیان و مذاهب برگزار میکردند با بار علمی فراوان شرکت کرده و به پرسشها پاسخ میداد بهگونهای که دانشمندان در مقابل دریای علم و کمال ایشان زانو میزدند.
سرانجام امام جواد(ع) آخر ماه ذیالقعده سال ۲۲۰ هجری قمری به شهادت رسید و در کنار بارگاه منور جد بزرگوارش امام موسی کاظم(ع) به خاک سپرده شد.