قم نيوز : مدیرکل هواشناسی قم گفت: در حال حاضر وضعیت ایستگاههای هواشناسی در قم مناسب نیست و انتظار تخصیص اعتبارات استانی و ملی برای تجهیز ایستگاهها را داریم.
به گزارش قم نیوز مهران حیدری در نخستین جلسه ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات بحران که در سالن جلسات استانداری برگزار شد،اظهار داشت:سال گذشته 55 درصد افزایش بارش باران داشتیم و استان قم با افزایش 200 درصدی میانگین بارش،هشتمین استان در سال زراعی 97-98 بود.
مدیرکل هواشناسی قم افزود:میانگین بارشهای صورت گرفته از ابتدای سال زراعی امسال تاکنون 31 میلیمتر است که متوسط بارش بوده و این بارشها نسبت به سال گذشته نیز 150 درصد افزایش داشت.
وی تصریح کرد:باوجود بارشهای خوب،کماکان خشکسالی شدید را در کشور داریم،زیرا اثر خشکسالیها در چند سال اخیر رفع نشده است.
حیدری بیان کرد:بارش باران امسال در ایستگاه شکوهیه طبق آمار 33 ساله بینظیر بود،هرچند در پیشبینیهای فصلی،ورود سامانهای جدی به کشور اتفاق نمیافتد و با ناهنجاری بارشی مواجه هستیم.
وی خاطرنشان کرد:بیشترین میزان بارش در استان قم از آغاز فصل بارندگی یعنی از 30 مهر تا 9 آبان 84 میلیمتر در شمال غرب قم و کمترین میزان بارش در بخشهای شرقی اتفاق افتاد.
مدیرکل هواشناسی قم عنوان کرد:امسال بیشترین بیشینه بارش در سال زراعی به بخشهای کهک و جعفرآباد تعلق دارد و تغییرات میدان بارشهای استان از حدود 10 تا 60 میلیمتر در نوسان است.
وی اظهار داشت:همچنین در سال جاری،بارشهای شدید بالای 80 میلیمتر در آبان ماه بهویژه در مناطق جنوب غربی داشتیم، پیشبینی میشود در دو روز آینده ابرناکی در سطح استان ایجاد شود و بارشهای پراکندهای در ارتفاعات صورت بگیرد.
حیدری گفت:پیشبینی فصلی، شرایط خوبی را برای ما به ارمغان نمیآورد و ورود سامانههای جوی بهراحتی در کشور انجام نمیشود،زیرا وقوع طوفان حارهای در اقیانوس هند باعث جذب رطوبت زیادی شده و بهاصطلاح پراشیدگی جوی ایجادشده است.
وی افزود:باید درزمینهٔ بارش باران و سرمای هوا به هشدارها و اخطارها توجه داشت،هرچند در دوره یکماهه آذرماه در نواحی جنوب غربی کشور بارشها کمتر میشود،اما بر اساس پیشبینی در آذرماه هوا سرد و همراه با برف است.
مدیرکل هواشناسی قم بیان کرد:بارنگی شدید در دوره کوتاهمدت آبان،بارش را بالاتر از نرمال برد، اما ادامه بارشها خوب نیست و با عدم بارش شدید روبرو هستیم.
وی اظهار داشت:در دیماه روند کاهش باران و افزایش دما با یک درجه پیشبینی و اواسط بهمن وضعیت بهتر میشود،همچنین پیشبینی قم برای سه ماه آذر،دی و بهمنماه در سال جاری، بارندگی نرمالی است و افزایش دما در بهمنماه پیشبینی میشود.
حیدری عنوان کرد: در حال حاضر وضعیت ایستگاههای هواشناسی در قم مناسب نیست و انتظار تخصیص اعتبارات استانی و ملی برای تجهیز ایستگاهها را داریم.