قم نيوز : وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاهها باید همگام با تحولات علمی و پژوهشی روز دنیا حرکت کنند.
به گزارش قم نیوز منصور غلامی،ظهر امروز در جلسه هیات ممیزی و نخبگان دانشگاه قم که در سالن اندیشه این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت:یکی از برنامههای وزارتخانه، ایجاد شبکه علمی با محوریت اتصال مراکز آموزش عالی به یکدیگر است تا در استفاده بهینه از امکانات و مدیریت هزینهها موفق عمل شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود:در سالهای اخیر شاهد کاهش دانشآموزان در حوزه علوم پایه و تجمع در رشتههای تجربی بودهایم که این امر نگرانکننده است و در علوم پایه کمبودهایی را به وجود آورده است.
وی تصریح کرد:گرایش بالای خانوادهها به تحصیل فرزندان در رشتههای تجربی یک اشتباه و مسیری سراب گونه فراروی دانش آموزان است و باید با ارتقای سطح آگاهی جامعه به فرهنگسازی پرداخت.
غلامی بیان کرد:در حال حاضر تحریم در کشور فرصتها و چالشهایی را پیش پای وزارت علوم و دانشگاههای کشور قرار داده است که این چالشها عمدتاً مالی است اما تلاش میشود با مدیریت منابع،از فرصتهای پیشآمده استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد:یکی از فرصتهای مهم در دوران تحریم،احساس نیاز بیشتر به صنعت و تولید در کشور است و در این میان،دانشگاه با ظرفیتهای علمی و پژوهشی خود میتواند،نیاز کشور به صنعت و فناوری را تأمین کند.
وزیر علوم گفت: دانشگاهها باید همگام با تحولات علمی و پژوهشی روز دنیا حرکت کنند تا بتوانیم نیازهای داخلی را به بهترین نحو مرتفع کنیم.
وی افزود:اقدامات این وزارت،حرکت در جهت آزادی دادن بیشتر و استقلال به دانشگاههاست تا از ظرفیتهای موجود استفاده کنند.
غلامی عنوان کرد:اخیراً نیز در جهت تأمین نیاز داخل،قراردادهایی با وزارت نفت و تعدادی از دانشگاهها فراهمشده است تا بتوان در اکتشاف و استخراج نفت از ظرفیتهای علمی استفاده کرد.
وی تصریح کرد:درگذشته بخش زیادی از فعالیتهای صنایع دفاعی محرمانه بود اما تجربه خوبی را در ارتباط با مشارکت صنعت و دانشگاه در انجام طرحهای وزارت دفاع داشتهایم.
وزیر علوم بیان کرد:در دوران مختلف،با تغییر مدیریتی در سطح کلان،تغییراتی نیز در بدنه دانشگاهها اتفاق میافتاد،درحالیکه درروند فعالیتها نباید دچار انفعال باشیم.
وی گفت: استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و ایجاد فرصت مطالعاتی در صنعت و اجرای طرحهای مشترک میان دانشگاه و صنعت،راهگشای بسیاری از مشکلات اقتصادی است و وزارت علوم دراینباره تلاش میکند.
غلامی بیان کرد:این وزارت بهطور سنتی با کمبود اعتبارات مواجه است و محدودیتهای مالی زیادی پیش روداریم،هرچند سازمان برنامهوبودجه نسبت به تأمین نیازهای آموزش عالی کشور،همکاری خوبی دارد.
رئیس دانشگاه قم: اجرای طرح اشتغال پذیری، ورود فارغالتحصیلان به بازار کار را تسهیل میکند
حجتالاسلاموالمسلمین عسکر دیرباز،ظهر امروز در جلسه هیات ممیزی و نخبگان دانشگاه قم که با حضور وزیر علوم در سالن اندیشه برگزار شد اظهار داشت: وزارت علوم گامهای خوبی در جهت ارتقای جایگاه آموزش عالی در کشور برداشتهاست.
رئیس دانشگاه قم افزود: این اقدام ارزشمند وزارت در ارتقای جایگاه علمی کشور اهمیت زیادی دارد،همچنین وزارت علوم به بعد بینالمللی دانشگاهها اهتمام ویژهای دارد در حال حاضر ارتقای جایگاه دانشگاههای کشور در میان منطقه و جهان در دستور کار وزارت علوم است.
وی تصریح کرد:طرح اشتغال پذیری دانشگاهیان، با استقبال خوبی از طرف دانشجویان مواجه شده است،این طرح زمینه ورود فارغالتحصیلان به بازار کار را تسهیل میکند.
حجتالاسلاموالمسلمین دیرباز بیان کرد:این طرح سبب افزایش اشتغال میشود و امیدواریم وزارت علوم با تقویت این بخش،ما را در جهت تحقق اهداف یاری کنند.
وی گفت: ترویج روحیه انقلابی بودن و انقلابی ماندن در این دانشگاهی،یکی از رویکردهای مهم است، بهویژه اینکه یکی از اولویتهای ترسیمشده رهبر معظم انقلاب،آرمانخواهی و انقلابی ماندن در فضای دانشگاهی است.
رئیس دانشگاه قم افزود:توسعه دانشگاههای استان،سبب گسترش عدالت آموزشی در کشور میشود با توجه به جدا بودن فضای آموزشی در دانشگاهها میان بانوان و آقایان باید ردیف بودجهای این مسئله موردتوجه وزارت قرار بگیرد.
گفتنی است دانشگاه قم در 140 هکتار سازمانیافته و با 40 سال فعالیت آموزشی و پژوهشی از سال 58 بهعنوان مدرسه عالی تربیتی و قضائی پایهگذاری شد.