قم نيوز : مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق منطقه قم با بیان اینکه بار پایه مصرف برق در قم روزانه حدود ۳۰۰ مگاوات است، گفت: حدود سه درصد بار پایه مصرفی برق این استان بهوسیله پنل های خورشیدی تولید میشود.
به گزارش قم نیوز وحید افراز افزود: درحال حاضر برای ۷۷ مشترک برق خانگی با ظرفیت تولید ۶۷۰ کیلووات پروانه صادرشده و ۲ نیروگاه با ظرفیت ۱۱ مگاوات نیز در قم فعال است.
وی اضافه کرد: پنل های خورشیدی در ۱۰ اداره دولتی قم با ظرفیت تولید ۱۴۳ کیلووات نصب است که صرف مصارف داخلی همان اداره میشود.
به گفته وی، نصب و راه اندازی پنل های خورشیدی با ظرفیت تولید ۳۰۰ کیلووات از برنامههای سال آینده میباشد.
افراز با بیان اینکه عمر مفید پنلهای خورشیدی بیش از ۲۰ سال است، گفت: یکی از ویژگیهای خوب پنل های خورشیدی این است که هیچ قطعه دینامیکی در آن به کار نرفته، نیاز به نگهداری خاصی ندارد و فقط به دلیل گردوغبار، باید شست و شو داده شوند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه درصد بالایی از تجهیزات سامانههای خورشیدی وارداتی است، قیمت ارز روی پنل های خورشیدی تاثیر مستقیم دارد و در حال حاضر برای ایجاد سامانههای خورشیدی به ازای هر کیلووات بین هفت و نیم تا هشت میلیون تومان باید هزینه شود.
وی بیان کرد: قراردادی که شرکت توزیع نیروی برق با مشترکان منعقد مینماید، قرارداد خرید ۲۰ ساله میباشد و مبالغ پرداختی نیز هر ۲ ماه یکبار با قرائت عدد کنتورهای نصبی از راه دور پرداخت میشود.
مدیر بازار برق شرکت توزیع برق قم افزود: هر مشترک برق میتواند تا ۲ برابر ظرفیت انشعاب سامانه خورشیدی دریافت نماید و به ازای هر یک کیلووات، ۱۲ مترمربع فضا در پشتبام منازل نیاز است و منازلی که مشرف به ساختمانهای بلند نباشند، به دلیل آفتاب گیربودن مناسب این کار میباشند.
به گفته وی، بازگشت سرمایه بین سه و نیم تا چهار سال میباشد و قیمت خرید برای سامانههای خورشیدی از یک تا ۲۰ کیلووات به ازای هر کیلووات ساعت، هزار و ۴۰ تومان و برای سامانههای از ۲۰ تا ۱۰۰ کیلووات ۹۱۰ تومان میباشد.
در حال حاضر حدود ۵۶۰ هزار مشترک برق در قم فعال است و ۱۲.۵۵ درصد برق قم در بخش کشاورزی، ۲۸.۸۸ درصد در بخش صنعت، ۳۶.۵۵ درصد در بخش خانگی، ۱۰.۴ درصد در بخش عمومی، ۹.۷۸ درصد سایر مصارف و ۱.۸۳ در بخش روشنایی معابر مصرف میشود.