قم نيوز : قم نیوز: استاد حوزه علمیه با بیان اینکه کنترل نکردن زبان موجب جهنمی شدن افراد میشود، گفت: امام محمد باقر(ع) در حدیثی بیان کردهاند غیبت کردن روزه را باطل میکند و قضا آن روز را باید به جا آورد.
به گزارش قم نیوز، حجتالاسلام سید حسین حسینی قمی در بیست و سومین شب از ماه مبارک رمضان در جمع نمازگزاران حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه خداوند در شب معراج به پیامبر اکرم(ص) وحی کرد که میراث روزه، کم صحبت کردن و کم خوردن است، اظهار کرد: در حدیثی از رسول اکرم(ص) نقل شده است افرادی که سکوت میکنند دارای حکمت هستند و سعی کنید با آن ها ارتباط برقرار کرده و از حکمتهای آنان استفاده کنید.
وی با تاکید بر اینکه اگر انسان بخواهد فکرش تمرکز یابد و دلش تنها متوجه خدا و محبوب خود باشد باید کم سخن بگوید، تصریح کرد: انسان وقتی زیاد صحبت میکند توجه او به اطراف جلب میشود و نمیتواند فکر خود را متمرکز سازد.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه فردی خدمت رسول اکرم(ص) مشرف شد و از ایشان نصیحتی را درخواست کرد، گفت: رسول خدا(ص) در پاسخ به این فرد فرمود زبان خود را حفظ کن و این نصیحت را سه بار تکرار کرد.
حسینی قمی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین دلایل جهنمی شدن انسانها، به دلیل عدم کنترل زبان آنها است، اضافه کرد: روزی حضرت علی(ع) از مسیری عبور میکرد و در راه فردی را دید که بسیار صحبت میکرد و مولای متقیان به این فرد نصیحت فرمودند: تمام حرفهایی که از زبان تو جاری میشود توسط دو فرشته ثبت شده و به صورت نامهای برای خداوند فرستاده میشود و به جای گفتن حرفهای بیهوده، حرفهای با معنی و مقصود را به زبان بیاور.
وی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم برای بندههای خدا نامهای تنظیم کنیم، بارها ویراستاری میکنیم اما برای نامههایی که برای خدا با حرف زدن خود میفرستیم دقت نمیکنیم، خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) بیش از ۳ هزار مرتبه در منبرهای خود فرمود: مؤمنین تقوا داشته باشند که نمونهای از تقوا را میتوان خوب و به هنگام صحبت کردن دانست.
استاد حوزه علمیه تصریح کرد: در روایات نقل شده است وسیله هلاکت و نجات مردم سخن گفتن و سکوت است و خوشا به حال کسی که توفیق شناخت سخن خوب و بد را پیدا کند و به فواید و آثار کم گویی آگاه شود.
حسینی قمی با اشاره به عواملی که به طور مستقیم همچون خوردن و آشامیدن روزه را باطل میکند، اظهار کرد: همان طور که در باور خود داریم آشامیدن یک قطره آب روزه را باطل میکند باید این باور هم در ما به وجود بیاید که غیبت، تهمت و آبروی افراد را خدشهدار کردن روزه را باطل میکند.
وی با تاکید بر اینکه امام محمد باقر(ع) در حدیثی بیان کردهاند غیبت کردن روزه را باطل میکند و قضا آن روز را باید به جا آورد، اضافه کرد: مگر میشود خوردن و آشامیدن روزه را باطل کند اما غیبت مؤمن روزه را باطل نکند.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به پنج مورد از مهمترین عوامل رسیدن به کمال، اظهار کرد: نخستین عامل دستیابی به کمال سکوت است و انسان باید از گفتار خود مراقبت کند.
حسینی قمی دومین عامل رسیدن به کمال را خودداری از پرخوریها برشمرد و تصریح کرد: متأسفانه در ماه رمضان به جای کم خوردن، مصرف مواد غذاییها افزایش مییابد در حالی که تحرکها کاهش مییابد و این موجب افزایش وزن افراد در پایان ماه مبارک رمضان میشود.
وی سومین عامل دستیابی به کمال را بیداری در سحرها دانست و خاطرنشان کرد: ماه مبارک رمضان بهار شب زنده داری است و در روایات به اقامه نماز شب توصیه شده است.
این استاد حوزه علمیه چهارمین عامل رسیدن به کمال را عدم حضور در برخی مجالس عنوان کرد و افزود: پنجمین عامل رسیدن به کمال دائم الذکر بودن است و پیامبر اکرم(ص) به هر جایی که مشرف میشدند ابتدا استغفار میکردند.