قم نيوز : یازدهمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی بهجت بدون حضور مردم و در فضای مجازی برگزار شد.
به گزارش قم نیوز یازدهمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی محمدتقی بهجت (ره) در قالب ویژه برنامه «شب های همدلی» به همت قرارگاه جهادی هیئت فاطمیون قم بامداد پنجشنبه در مدرسه علمیه معصومیه برگزار و از طریق رسانهها پخش شد.
حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی در این مراسم اظهار داشت: ما، انبیای الهی و معصومین (ع) را ندیدیم اما از الطاف الهی بر ما این بود که در مدت عمر خود، مدت زیادی را در محضر بزرگانی مثل آیت الله بهجت (ره) باشیم که قطعاً اگر ایشان از انبیای الهی بیشتر و بهتر نبودند، کمتر نبودند.
وی گفت: گفتههای ما در خصوص ایشان هرگز نمیتواند حتی یکی از آن هزاران فضیلت ایشان را بیان کند؛ در سالهای اول که به قم آمدیم، دوستان طلبهای که اهل تقوا و تهجد بودند، دروس آیت الله مرتضی حائری و آیت الله بهجت را دنبال میکردند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه نماز خواندن آیت الله بهجت (ره) بسیار دیدنی بود، تصریح کرد: امام راحل علی رغم اینکه خودشان در مسجد سلماسی قم اقامه نماز میکردند، اما بارها به حاج آقا مصطفی میفرمودند که به اقامه نماز جماعت آیت الله بهجت بروید و واقعاً نماز ایشان دیدنی بود و بزرگان و فضلای قم در اقامه نماز ایشان حضور پیدا میکردند و حتی از شهرهای دیگر که به قم وارد میشدند، خود را به نماز ایشان میرساندند.
وی گفت: در درس آیت الله بهجت هرگز مجادله نبود و در درسی که مطرح میکردند، اگر کسی اشکال میکرد پاسخ میدادند و اگر تا سه بار شاگردی سوال میکرد، بار سوم میگفت که هر آنچه که بلد بودم، گفتم و به مجادله نمیپرداختند.
حجت الاسلام آقاتهرانی تصریح کرد: این عالم ربانی میفرمودند که استادم گفته کم حرف بزن، به این خاطر خیلی کم حرف بودند و کم میگفتند اما خیلی پر معنا.
وی اظهار داشت: قبل و بعد از درس، مباحثی در خصوص مسائل سیاسی به مناسبت و مباحث روز صحبت و تحلیل میکردند.
این کارشناس مسائل مذهبی ضمن بیان خاطرهای به دقت نظر آیت الله بجهت (ره) پرداخت و گفت: صبح روز عیدی بود که همراه با خانواده مان به حرم حضرت فاطمه معصومه (س) رفته بودیم و دیدم که آیت الله بهجت (ره) از حرم بر میگردند؛ فرزندان خود را نزد ایشان بردم تا دستی بر سرشان بکشند، ایشان به فرزندانم شیرینی دادند و بر سر دخترم چادر عربی بود که ایشان گفتند چادر قشنگی دارد و دخترم را تشویق کردند و گفتند که به مادرش بگو که جلوی چادر را بِبُرد و رو گرفتن را به او یاد دهد تا بتواند خودش رو بگیرد.
وی تصریح کرد: چند کتاب را برای خود سازی معرفی میکردند و برای گرفتاریها نماز جعفر طیار را توصیه میکردند و بر مطالعه باب جهاد النفس در کتاب وسایل الشیعه تأکید داشتند و میگفتند که سعی کنید روزانه یک حدیث از این کتاب را ارتزاق کنید.
حجت الاسلام آقاتهرانی افزود: آیت الله بهجت (ره) همیشه دم از ظهور و دعا برای تعجیل در فرج امام زمان (عج) میزدند و بر مداومت نسبت به آن توصیه میکردند؛ باید خود را برای ظهور آماده کنیم تا لیاقت سربازی آن حضرت را پیدا کنیم؛ در این شبها تا میتوانید برای ظهور امام زمان (عج) دعا کنید و زمینه ساز ظهور حضرت باشید و حضرت را ناظر و حاضر بر کارتان ببینید.
عمل به قرآن در منظر آیت الله بهجت
فرزند آیت الله بهجت (ره) نیز در این جلسه اظهار داشت: اولیای الهی و کسانی که به دنبال اولیای الهی میروند، ماههای رجب، شعبان و رمضان برای آنها ماه عجیبی است و برای وصول به ماه رمضان، ماه شعبان و رجب را تا حد امکان روزه میگرفتند.
وی گفت: آیت الله بهجت (ره) به علت بیماری زخم اثنی عشر، تا سالها از روزه گرفتن محروم بود و در سال آخر با اجبار خودشان ماه رجب و شعبان را روزه گرفتند تا ماه رمضان را روزه بگیرند.
فرزند آیت الله بهجت (ره) تصریح کرد: اولیای الهی اوّلیاتشان خدا و همنشینی و صحبت با خدا بود و میگفت که ذکر، همنشینی با خداست و ما باید به سوی خدا برویم و هیچ راهی جز این راه وجود ندارد.
وی افزود: همه سیر آیت الله بهجت (ره)، سیر الی الله بود و روزهای ماه رمضان ایشان فرق داشت و میگفت که سعی کنید که روزه تان، مانند روزه خواص باشد.
حجت الاسلام بهجت اظهار داشت: این عالم ربانی میفرمود که دعا یعنی بندگی و تواضع و کسی که دعا ندارد، استکبار دارد؛ ظاهر ایشان این بود که با ما مینشست، در حالی که دنیای ایشان توجه به آخرت بود.
فرزند آیت الله بهجت (ره) به اشاره به مردم داری این عالم ربانی تصریح کرد: آیت الله بهجت (ره) در اولین جمعه ماه رجب به مادرم میفرمود که خورشت قیمه درست کند تا به همسایهها داده شود و اگر لوازم مورد نیاز غذا در خانه نبود، میفرمود که حلوا درست کنید و ایشان شخصاً درب خانه نیازمندان میدادند؛ هر چیزی را در خانه میآوردند، میفرمود به سه قسمت تقسیم کنید، یک قسمت برای نیازمندان، یک قسمت برای خودت و یک قسمت را برای ما بگذار.
وی افزود: از اینکه دیگران هم از غذا ایشان میل کنند، لذت میبرد و میگفت که اگر در کنار غذای یک نفر یک تکه نان بگذارید، دو نفر میتوانند سیر شوند.
حجت الاسلام بهجت اظهار داشت: آیت الله بهجت (ره) میفرمود شبهای احیا، قرآن را به سر بگیرد، به شرطی که شبهای دیگر زیر پا نگذارید و وقتی که به قرآن عمل نمیکنید، آن را زیر پا میگذارید.
وی گفت: آیت الله بهجت (ره) میفرمود که بالاترین دعا، دعا برای فرج امام زمان (عج) است و اگر دعا برای حضرت کنی، گشایش در کار خود است.
شایان ذکر است که آیت الله محمدتقی بهجت (ره) در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۸ در ۹۳ سالگی به علت ایست قلبی در قم درگذشت و پس از اقامه نماز توسط آیت الله جوادی آملی در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) به خاک سپرده شد.
انتهای پیام / 137