قم نيوز : قم نیوز، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید ذخائر نفت و گاز کشور به عنوان یک ظرفیت باید برای سرمایه گذاری و تولید اشتغال استفاده شود و این در حالی است که ما از این ظرفیت به خوبی استفاده نمیکنیم.
به گزارش قم نیوز؛ علی لاریجانی صبح دوشنبه در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید در هنرستان قدس قم افزود: این ذخائر اگر به درستی استفاده شود میتواند موجبات پیشرفت کشور را فراهم کند و این درحالی است که ما از ذخائر نفتی و گازی به خوبی استفاده نمیکنیم.
وی با تاکید براینکه ذخائر نفتی و گازی کشور باید به عنوان یک سرمایه صرف سرمایه گذاری در کشور شود ادامه داد: در حال حاضر قسمت عمده ای از منابع کشور صرف تامین مخارج سیستم اداری کشور می شود. وی تاکید کرد: در قانون برنامه پنجم که چهار سال آن باقی مانده است نیز مقرر شده که بودجه جاری کشور از نفت جدا شود. لاریجانی در ادامه با تاکید براینکه در آینده نگری دانش آموزان امروز باید نیازهای جامعه مورد توجه قرار گیرد به موقعیت استراتژیکی ایران در منطقه اشاره کرد و گفت: ایران از لحاظ موقعیت جغرافیایی در محلی قرار گرفته که شاهراه ارتباط شرق و غرب است و از این جهت کشوری بسیار مهم و حساس بوده و یکی از دلایل توجه برخی از کشورهای جهان به ایران نیز ناشی از همین نکته است. وی تصریح کرد: استفاده از درآمد نفت و گاز برای سرمایه گذاری میتواند موجب افزایش تولید در کشور شده و زمینه اشتغال جوانان را فراهم کند و همین امر میتواند ما را در برابر تحریمها مقاوم کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به کوچک کردن سیستم اداری کشور اشاره کرد و گفت: باید با کوچک کردن سیستم اداری و اداره آن از طریق مالیات، نفت و گاز صرف سرمایه گذاری در کشور شود و در حال حاضر نیز قوانین و سیاست گذاریها در کشور به سمت کوچک کردن دولت میروند. لاریجانی با اشاره به گزارش اخیر سرشماری کشور که در مجلس ارائه شده است بیان کرد: بر اساس این گزارش قائده هرم جمعیتی کشور را جوانان تشکیل میدهند که این میتواند یک ظرفیت برای کشور محسوب شود تا با ایجاد اشتغال برای جوانان زمینه رشد پویایی فراهم شود.
وی در عین حال ابراز داشت: اگر با برنامه ریزی دقیق نتوانیم از ظرفیت جوانان کشور استفاده کنیم ممکن است این ظرفیت حتی به تهدید نیز منجر شود. وی با تاکید بر اینکه دانش آموزان باید یک دورنما برای آینده خود داشته باشند، عنوان کرد: انسان باید با یک برنامه ریزی مدون به دنبال شکوفا سازی استعدادهای خود باشد و بتوانند زمینه رشد توانایی و استعدادهای خود را فراهم کند که این امر یکی از شاخصههای انسانهای زرنگ و موفق است. لاریجانی در ادامه با تاکید براینکه دورنمای کشور باید به سمت تولید داخل باشد، ابراز کرد: ایجاد زمینه های صنعتی موجب گسترش فرصت های شغلی می شود و برای این کار چاره ای جز کوچک کردن دولت و واگذاری امور به مردم وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه فن و یادگیری حرفه در آینده شغلی و موفقیت فرد تاثیرگذار است، عنوان کرد: در گذشته سیستم آموزشی کشور توجه کمتری به هنرستانها داشت اما در حال حاضر این نگاه تغییر کرده و این یک فرصت خوب برای دانش آموزان است. وی در ادامه سخنان خود به میزان صد هزار میلیارد تومان بودجه جاری کشور اشاره کرد و افزود: این میزان بودجه رقم بسیاربالا و معادل یک پنجم از تولید ناخالص ملی است و دولت باید با کوچک شدن، مخارج خود را از مالیات تأمین کند و فرصت ابتکار و خلاقیت در اختیار مردم باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید بر اینکه دانش آموزان باید با خلاقیت به دنبال کارآفرینی باشند، گفت: دانش آموزان امروز جامعه باید به این دورنما توجه داشته باشند که به جای تلاش برای وارد شدن به دستگاه دولتی و خدمه دولت شدن با خلاقیت به عنوان یک کارآفرین وارد جامعه شوند تا بتوانند ایجاد اشتغال نیز داشته باشند.
لاریجانی با تأکید بر اینکه در حال حاضر کشور از لحاظ سیاسی در جایگاه خوبی قرار دارد بیان کرد: آرمانهای انقلاب به خوبی در حال پیگیری است و ما امیدواریم در حوزه اقتصادی نیز با یک چارچوب علمی و برنامه ریزی مدون که مورد نظر همه عقلا و مقام معظم رهبری نیز است از ذخائر کشور برای سرمایه گذاری استفاده و بتوان در برابر اهرم فشار و تحریم کشورهای دیگر ایستادگی کنیم که تولیدی داخل نکته ای محوری است که تمام امور باید حول این محور در جریان باشد.
رییس قوه مقننه کشور امروز در مراسم رونمایی از شبکه مجازی مساجد استان قم و تجلیل از برگزیدگان مسابقات قرآنی و طرح تابستانی هیاتهای مذهبی در سازمان تبلیغات اسلامی استان از دولتی بودن اقتصاد انتقاد کرد. دکتر علی لاریجانی بر لزوم مردمی کردن اقتصاد و تسریع در اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری در این زمینه تاکید کرد و گفت: اقتصاد دولتی موفق نیست.
وی با اشاره به سیاستهای سازمان تبلیغات اسلامی در واگذاری امور به تشکلهای مردمی اظهار داشت: من هم با برون سپاری امور موافقم چون باعت گسترش کارهای فرهنگی در جامعه میشود. وی ادامه داد: دستگاههای دولتی استعداد کافی برای گسترش فرهنگ اسلامی در یک وسعت بزرگ را ندارند و جنس این کارها باید مردمی باشد تا در قلوب تاثیر بگذارد.
لاریجانی با اشاره به تهیه طرحی برای حمایت از برنامههای مساجد گفت: زمانی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودم طرحی برای حمایت از فعالیتهای مساجد به جای توسعه برنامههای فرهنگی دستگاههای دولتی تهیه و به شورای انقلاب فرهنگی ارائه کردیم که این طرح مورد تصویب قرار گرفت. وی با بیان اینکه مردم به طور طبیعی به مساجد علاقه دارند گفت: به جایی اینکه ساختمان جدیدی بسازیم و چند کارمند استخدام کنیم، باید این منابع را در اختیار مساجد قرار داده که با این کار هم بار دولت کمتر میشود و هم کارها کیفیتر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه مسجد اگر پایگاه مردمی باشد زمین و زمانش تاثیرگذار است، به تجربه موفقیتآمیز دوران دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: در دفاع مقدس تا زمانی که جنگ مردمی نشده بود نمیتوانستیم کاری انجام دهیم. بنی صدر معتقد بود که باید به صورت کلاسیک بجنگیم و کاری از پیش نبرد اما تا زمانی که ولی فقیه مستقیما فرماندهی کل قوا را بر عهده گرفت و درهای جنگ باز شد و نیروهای متدین به جبهه سرازیر شدند و جنگ مردمی شد فتوحات زیادی به وجود آمد.
لاریجانی با تاکید بر اجرایی شدن تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد واگذاری امور به مردم افزود: رهبر معظم انقلاب در مورد اقتصاد مردمی بارها تاکید کردند و برنامه نوشتند و اخیرا در دیدار اعضای هیئت دولت هم تاکید کردند که امور اقتصادی به مردم واگذار شود.
وی خاطر نشان کرد: اقتصاد دولتی موفق نیست، یعنی با تعدادی از کارمندان نمیشود امور اقتصادی را اداره کرد. وی ادامه داد: یکی از مشکلات اقتصادی ما این است که بنیه اقتصادی ما دولتی است از این رو مقدار زیادی نفت و گاز را میفروشند و خرج میکنند اما اگر همین منابع در اختیار مردم قرار گیرد بسیاری از مشکلات برطرف میشود و این از دقت مقام معظم رهبری است که به واگذاری امور تاکید دارند.
لاریجانی با بیان اینکه واگذاری امور به مردم در حوزه فرهنگ با شدت بیشتری نمود خواهد داشت گفت: اگر بخواهیم حرکت جهندهای داشته باشیم باید کار را به مردم واگذار کنیم. وی با اشاره به دغدغه مسئولان سازمان تبلیغات اسلامی در مورد دست و پاگیر بودن قوانین برای واگذاری امور تصریح کرد: اگر از نظر قواعد و قوانین مشکلی وجود داشته باشد ما بررسی میکنیم و حتما مسیر واگذاری امور را باز میکنیم.
وی یادآور شد: در سالهای اخیر در بودجه سالانه نگاه جدی به امورات فرهنگی شده که به بخشهای مردمی کمکهایی شود. لاریجانی با تقدیر از مسئولان سازمان تبلیغات اسلامی و شورای هیئتهای مذهبی در برگزاری برنامههای قرآنی در مساجد و هیئتهای مذهبی تاکید کرد: ما به جد معتقدیم که این کارها باید در مساجد رونق بیشتری پیدا کند و با کیفیت بیشتری انجام شود چراکه روابط عاطفی مردم با مسجد خیلی خوب است و علاوه بر این دانشمندان و علمای اسلامی در مسجد حضور دارند.
وی حفظ روشهای سنتی تبلیغ که در میراث گذشته وجود داشته را ضروری دانست و تاکید کرد: روشهای سنتی در حفظ شعائر دینی موثر است و باید پابرجا بماند. وی اظهار داشت: استان قم باید در زمینههای فرهنگی و دینی جلوتر از جاهای دیگر باشد چون دسترسی به عالمان دینی در این استان وجود دارد و سبقه مردم انقلابی قم در زمینه فرهنگ بیشتر است و هر گونه کمکی لازم باشد در خدمت هستیم. انتهای پیام/۱۱۴/