قم نيوز : مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: باید گامهای مؤثری در زمینه مشکلات معیشتی مردم برداشته شود و برای گرفتاری مردم باید تدابیر جدیتر اتخاذ شود.
به گزارش قم نیوز آیتالله علیرضا اعرافی صبح امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه که در سالن جلسات مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد، ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفای ایشان و تبریک فرارسیدن آغاز سال تحصیلی برای دانش آموزان، دانشجویان و حوزویان اظهار داشت: علم و دانش موهبت و فیضی الهی است و سبب کشف حقایق عالم و تعالی بشر میشود.
وی با بیان اینکه همین علم میتواند سبب جهل و غفلت و ایجاد خسارت و سقوط بشر شود، ابراز کرد: حوزه مفتخر بوده که نگاهش به علم آسمانی است و آسیبهایی که در علم بوده را کم کرده است.
مدیر حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: زمانی که علم خود را در برابر خداوند و انبیا برتر میبیند و نمیداند مبدأ این علم کجا بوده سبب سقوط میشود و علم به سمت ظلمت حرکت میکند؛ اگر علم در مسیر تعالی و رشد قرار نگیرد ثمره آن سقوط میشود.
وی با تأکید بر اینکه هرچقدر هم علم داشته باشیم در برابر علم خداوند اندک است، عنوان کرد: باید بدانیم که علم مایه هدایت و تعالی بشر است و در این زمینه باید بدانیم که اولاً خداوند مبدأ علم است، ثانیاً علم باید در مسیر سعادت بشر قرار گیرد و درنهایت بدانیم هرچه علم داشته باشیم در برابر عظمت انسان اندک است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه ادامه داد: اگر میبینیم که در تاریخ امروز و عصر جدید علیرغم علم و دانش ولی حیات مناسب برای بشر به وجود نیامده است دلیل آن این بوده که علم غرب با آگاهیها درنیامیخته است.
وی شیوع ویروس کرونا در دنیا را موردتوجه قرار داد و افزود: این ویروس در زمانی که بشر تکیه بر علم خود دارد درس بزرگی برای بشر است که علیرغم همه دانشها و تسخیر ذره و فضا ولی بازهم نشان داد قدرتی برتر این جهان را اداره میکند.
امامجمعه قم با بیان اینکه حوزه باید علم را در مسیر آرمانهای بزرگ به کار گیرد، یادآور شد: حوزه باید در کنار آنکه پرچمدار علم و معارف دینی است باید علوم انسانی را نیز به جهان برای سعادت بشر صادر کند.
آموزش مجازی دروس حوزوی
وی آموزشهای مجازی در حوزههای علمیه را موردتوجه قرار داد و گفت: بر اساس شرایط فعلی آموزش بهصورت مجازی و حدالامکان تلفیقی ارائه خواهد شد ولی باید توجه داشته باشیم که فضای مجازی در کنار فرصتها ولی کاستیهایی نیز دارد که میتوان به دور شدن از سنتهای تاریخی آموزش، ارتباط بین استاد و شاگرد و ایجاد کاستی در فرآیندهای ارتباطی آموزشی اشاره کرد.
اعرافی با تأکید بر اینکه باید تلاش شود که همه از فناوریها استفاده کرده ولی شکل حضوری نباید رها شود، اظهار داشت: حوزه نخستین تجربه خود در استفاده آموزشی از فضای مجازی را تجربه میکند و در تلاشیم در فرآیندهای اداری نیز به سمت فضای مجازی و پیشخوانها برویم
وی با اشاره به ارائه 70 درصد دروس بهصورت برخط و برونخط در فضای مجازی توسط اساتید حوزههای علمیه اضافه کرد: آزمون ورودی به حوزههای علمیه نیز بهصورت مجازی برگزار شد و در آزمون دروس حوزه نیز 100 هزار نفر شرکت کردند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با بیان اینکه در آستانه صدمین سالگرد احیا و بازتاسیس حوزه علمیه قم قرار داریم، ابراز کرد: دبیرخانهای بدین منظور تشکیلشده است که از اساتید، مراکز و صاحبان ایده و اندیشه تقاضای همکاری برای پیشبرد اهداف این موضوع را داریم.
توهین به مقدسات مسلمانان پذیرفتنی نیست
وی خاطرنشان کرد: حوزه باید در برابر توهین به مقدسات بهویژه قرآن و پیامبر اعظم(ص) حساسیت داشته باشد و غربیانی که ادای آزادی بیان دارند خیلی از جاها همین آزادی بیان را مانند هلوکاست که ممنوع کردهاند محدود داشتهاند و آزادانه اجازه میدهند به مقدسات دو میلیارد مسلمان در دنیا توهین شود.
امامجمعه قم ادامه داد: ما گفتگوی علمی را میپذیریم ولی اقدام گستاخانه در توهین به مقدسترین جلوه بشریت برای مسلمانان قابلتحمل نیست و حوزه با درک این پیام باید حقیقت را به عالم نشان دهند
وی دغدغه معیشت مردم در حوزه و مراجع را موردتوجه قرار داد و افزود: درصد زیادی از طلاب و اساتید حوزه علیرغم اینکه خود با مشکلات معیشتی روبرو هستند ولی دغدغه مشکلات معیشتی مردم را دارند و در برابر مشکلات با مردم همدرد هستند.
اعرافی یادآور شد: باید گامهای مؤثری در زمینه مشکلات معیشتی مردم برداشته شود و برای گرفتاری مردم باید تدابیر جدیتر اتخاذ شود و اینکه همه مشکلات را با تحریم گره بزنیم و برخی از مشکلات پیش پا افتاده وجود داشته باشد پذیرفتنی نیست.
وی توجه ویژه به زیرساختهای شبکه داخلی را خواستار شد و گفت: مقولات فرهنگی و ارزشهای تعالی باید بیش از گذشته موردتوجه قرار گیرد و سخن حوزویان این بوده که تأخیرهای چندساله برای زیرساختهای شبکه ملی هرچه سریعتر رفع شود.