قم نيوز : فرماندار قم گفت: مدیریت صحیح و کارآمد در تأمین نهاده، توازن و تعادل را به بازار مرغ برمیگرداند.
مرتضی حیدری با اشاره بهضرورت توجه به مصوبات تنظیم بازار در کنترل قیمتها و تأمین اقلام اساسی اظهار داشت: برنامهریزی راهبردی باید در جهت تأمین بهموقع اقلام موردنیاز مردم باشد تا در بازار التهاب و تنش ایجاد نشود.
فرماندار قم افزود: اگر وضعیت تولید و توزیع بهدرستی ساماندهی شود، آرامش در بازار حاکم شده و دسترسی مردم به کالاهای اساسی باقیمت مناسب افزایش پیدا میکند.
وی تصریح کرد: در جهت ساماندهی حلقههای تولید و توزیع در بازار، افزایش ظرفیتهای نظارتی نیز ضروری است، چراکه مانع از افزایش خودسرانه قیمتها میشود.
حیدری بیان کرد: یکی از کالاهای مهم و اساسی، مرغ است که روزانه با تلاش و همراهی مرغداران، 40 تن مرغ گرم وارد بازار میشود، هرچند نیازمند به ارائه آمار دقیقتر و شفافتر از میزان تولید و توزیع هستیم تا به فرآیند بهتری در تأمین مرغ در بازار دستیابیم.
وی عنوان کرد: مرغداران با هزینههای بالایی درروند تولید فعالیت دارند و به دلیل هزینههای سنگین، با مشکلات زیادی مواجه هستند و حتی برخی از تولیدکنندگان قصد دارند تولید را رها کنند.
فرماندار قم خاطرنشان کرد: همه سنگینی هزینهها بر دوش تولیدکننده نباشد و باید با حمایت و رفع موانع، به تولیدکننده کمک کرد تا بتواند سرپا باشد و دچار کمبود نشویم؛ در شرایط اقتصادی فعلی، تولیدکنندگان نباید خاکریز تولید را رها کنند.
وی اظهار کرد: مرغدار از دو محل، نهاده را تأمین میکند که از طریق جهاد کشاورزی و بازار آزاد، نهادههای موردنیاز در تولید تأمین میشود، اما باید تکلیف بازار آزاد مشخص شود، چون کل نهاده در اختیار دولت است و در این میان، بازار آزاد معنایی ندارد.
مرغداران بر اساس دریافت نهاده از جهاد کشاورزی، مرغ موردنیاز بازار را تحویل دهند
حیدری گفت: مرغداران باید بر اساس دریافت نهاده از جهاد کشاورزی، مرغ موردنیاز بازار را تحویل دهند و به تعهدات خود در جهت تولید مرغ در قبال تأمین نهاده، پایبند باشند، اما مدیران و مسئولان نیز موظف هستند مشکلات تولید را بررسی کرده و هزینهها را کاهش دهند.
وی افزود: مدیریت صحیح و کارآمد در تأمین نهاده، توازن و تعادل را به بازار مرغ برمیگرداند و وضعیت بازار را شفاف میکند و مانع از کمبود و گرانی میشود.
فرماندار قم بیان کرد: در جهت مدیریت بازار مرغ، از پیشنهادها و طرحهای ارائهشده توسط تولیدکنندگان و توزیعکنندگان استفاده میکنیم، در این راستا نباید اجازه دهیم بازار مرغ اینگونه مبهم و پیچیده شود.
وی عنوان کرد: تولیدکنندگان به دنبال سود منطقی و مناسب هستند و گاهی خود را با دیگر استانها در قیمتگذاری مرغ مقایسه میکنند و توقع دارند بخشی از تولید را آزادانه و در قالب قطعهبندی به فروش برسانند.
حیدری اظهار داشت: دراینباره پشتیبانی باید با مدیریت صحیح وارد شود و تنظیم بازار نیز جانب انصاف را رعایت کند تا بار ضرر و زیان تنها بردوش تولیدکنندگان تحمیل نشود، در این مدت همکاری صادقانهای از سوی تولیدکنندگان مرغ در تنظیم بازار شاهد بودهایم که باید توسعه یابد، ضمن اینکه در تعامل و همراهی و ارائه راهکارهای کارآمد، فشار به تولیدکننده را کاهش دهیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر مشکلی در بازار مرغ وجود ندارد و در جهت حمایت از چرخه تولید و توزیع و مصرف لازم است به دنبال کاهش هزینههای تولید باشیم.