يکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۳۶
کد مطلب : 94310

دانشجویان بسیجی قم بودجه 1400 را تحلیل کردند

قم نيوز : طبق گفته تعدادی از دانشجویان بودجه ۱۴۰۰ بودجه آموزش و پرورش به‌تناسب رشد دانش آموزان بسته نشده و شفافیت ندارد.
دانشجویان بسیجی قم بودجه ۱۴۰۰ را تحلیل کردند/ بودجه‌ای که در آن تعلیم و تربیت حلقه مفقوده است
دانشجویان بسیجی قم بودجه ۱۴۰۰ را تحلیل کردند/ بودجه‌ای که در آن تعلیم و تربیت حلقه مفقوده است
به گزارش قم نیوز طبق بررسی‌ها بودجه 1400 مشکلاتی را برای عموم مردم به دنبال دارد بررسی جزئیات لایحه بودجه 1400 نشان می‌دهد، در این لایحه که با افزایش 60درصدی هزینه‌ها تنظیم‌شده، حداقل 320 هزار میلیارد تومان کسری درآمد داریم و کسر تراز آن قابل‌توجه است.

ولی چیزی که باید بیشتر به آن توجه کرد سهم آموزش‌وپرورش از بودجه عمومی است که طی سال‌های اخیر سهم این وزارتخانه که سنگین‌ترین وزارتخانه هیئت دولت است و همه امیدها به این وزارت خانه درزمینهٔ تعلیم و تربیت نسل جدید دوخته‌شده از بودجه عمومی واز آنچه در لایحه دولت پیش‌بینی‌شده کم‌تر است.

در میزگرد تخصصی بررسی لایحه بودجه 1400 که با حضور دانشجویان دانشگاه‌های استان در دفتر خبرگزاری تسنیم قم برگزار شد به لوایح این بودجه اعتراض‌هایی شده است ازجمله لایحه آموزش‌وپرورش هم بودجه‌ای که باید به‌تناوب رشد و یا کاهش دانش آموزان بسته شود هم‌چنین آن‌طور که این دانشجویان بررسی کرده‌اند بودجه آتی کشور به صندوق توسعه ملی کشور که تنها برای شرایط بحرانی دیده‌شده چشم امید دوخته‌اند.

بودجه 1400 شفافیت آن‌چنانی ندارد و به صندوق توسعه ملی چشم دوخته است

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان قم در بخش دوم این میزگرد با اشاره به بودجه 1400 می‌گوید: مشکل اصلی بودجه ام الاقتصاد کشور تبدیل‌شده است 320 میلیارد تومان کسری بودجه در آن وجود دارد و دخل‌وخرج آن باهم هم‌خوانی ندارد این بودجه شفاف نیست و طبق راهبردهای مقام معظم رهبری و نظام ما بسته نشده به عبارتی نابودکننده اقتصاد است.

محمدحسین ابراهیمی می‌افزاید: در این بودجه سیاست‌گذاری کلانی دیده نشده دربند«و» 90 هزار میلیارد تومان واگذاری داریم این واگذاری‌ها چیست؟ هم‌چنین به صندوق توسعه ملی هم‌چشم دوخته درحالی‌که این صندوق برای بحران و مردم در شرایط خاص در نظر گرفته‌شده است اما طی دو سال اخیر محلی برای کسری بودجه تبدیل‌شده است.

به گفته وی؛ یک ماهی است که جریان دانشجویی در حال رایزنی برای اصلاحات است بودجه آموزش‌وپرورش و فرهنگیان کجای لوایح بودجه قرار دارد؟ نگاه بودجه به تعلیم و تربیت چیست؟

رویکرد نیازمندی بودجه که دودش  در چشم دولت آینده است

ابراهیمی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان قم بیان می‌کند: خطاب ما به مسئولان این است که در بحث بودجه رویکرد نیازمندی دارد و خطای مسئولان این است که می‌خواهند این بودجه را سیاسی کنند که سرتاسر هزینه است سال آینده باید دولت آتی از آن استفاده کند که متکی به نفت و مذاکرات بوده و از نمایندگان مجلس و شورای نگهبان می‌خواهیم کوتاه نیایند.

بودجه‌ای که در آن سند تحول بنیادین مظلوم واقع‌شده است

مسئول گفتمان سازی و مطالبه گری دانشجویان دانشگاه فرهنگیان قم بیان می‌کند: در لایحه آموزش‌وپرورش درآمدهای آن مشخص نیست و هدف مشخصی هم ندارد بودجه‌ای که باید با مقایسه تعداد دانش آموزان کشور بسته شود ولی به‌تناسب وضعیت سال گذشته تدوین‌شده است.

محمدرضا نعمتی می‌افزاید: نکته جدی در این بودجه سند تحول بنیادین است سندی که حالت شعاری پیداکرده و در این بودجه خاک خورده و مظلوم است باید با توجه به این سند بودجه آموزش و پروش هم‌بسته شود در این بودجه در طول 10 سال 97 درصد به حقوق کارکنان آموزش‌وپرورش افزایش و 40 درصد این بودجه هم به کارمندان اختصاص‌یافته اما این وسط معلمان که بیشترین مسئولیت را در قبال تعلیم و تربیت دارند تنها همین حقوق ناچیز است که در نظر گرفته‌شده است.

اما این دانشجو در ادامه برای جمع‌بندی مطالب خود می‌گوید: از نمایندگان مجلس و مسئولان می‌خواهیم بودجه را به نفع مردم اصلاح کنند واعداد و ارقام واقعی استفاده کنند بودجه اختصاصی کاهش و بودجه عمومی افزایش‌یافته در این امر بازنگری صورت گیرد.

تحول بنیادینی که در بودجه 1400 دیده نمی‌شود

مسئول گفتمان سازی و مطالبه گری دانشگاه فرهنگیان پردیس حضرت معصومه (س) بیان می‌کند:  بودجه آموزش‌وپرورش هرساله نامطلوب  بوده ولی امسال در بودجه سال 1400 در وضعیت بدتری قرارگرفته است مهم‌ترین فاکتوری که باید به آن توجه کرد اولویت‌بندی بحث بودجه و ضرورت تحول بنیادین در آموزش‌وپرورش که مورد تأکید مقام معظم رهبری است اما امسال در بودجه 1400 غیر مشهود است.

زهرا عزیز خواه عنوان می‌کند: این امر به کیفیت آموزش‌وپرورش و تعلیم و تربیت و هم‌چنین معلم آسیب رسانده بودجه امسال ازلحاظ ساختاری هیچ تغییری نکرده است و شفاف‌سازی درباره تأمین هزینه‌ها صورت نگرفته و در این زمینه با مشکلاتی روبرو خواهیم شد.

در ادامه این جلسه زهرا نامداری یکی از دانشجویان مسئول گفتمان سازی و مطالبه گری دانشگاه آزاد قم تصریح می‌کند: دانشگاه آزاد در سال اخیر طبق ماده 5 دانشگاه غیرخصوصی است اما ماهیت حقوق آن دولتی است بیش از یک‌میلیون در دانشگاه آزاد تحصیل می‌کنند و درآمد بیش از 100 میلیون تومانی دارد اما زیر نظر هیچ دستگاه نظارتی و موسسه اجرایی نیست این دانشگاه با عدم شفاف‌سازی روبرو است طبق قانون باید هر 3 ماه یک‌بار اطلاعات‌پایه خود را به‌روزرسانی کند اما چنین نیست ما می‌خواهیم نام دانشگاه آزاد در تبصره 9 قرار بگیرد.

گفتنی است؛ در این میزگرد دانشجویان تأکید داشتند بر معافیت‌های مالیاتی به سلبریتی ها که از این معافیت برای سفرهای خارجی و هم‌چنین وکلا و پزشکان بازنگری شود و در بودجه 1400 هم بحث مالیات ضعیف دیده‌شده باید مالیات از سوی طبقه ضعیف به سمت قشر مرفه اصلاح شود به مذاکرات چشم امید نبندند بحث بورس هم باید شفاف‌سازی شود باید مشخص شود دولت با هدایت مردم به سمت بورس عملکرد و اهداف خود را بیان کند در حالی که به جهش تولید و اقتصاد مقاومتی خیلی تامید شده اما در بودجه تنها با نگاه به سیاست نفتی بسته‌شده است.

انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdcgzw9y.ak9tq4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما