قم نيوز : در جلسه ستاد مدیریت بحران که روز چهارشنبه با حضور استاندار قم ترتیب یافت نسبت به خیز مجدد کرونا و دو برابر شدن تست های مثبت کووید۱۹ در این استان هشدار داده شد.
به گزارش قم نیوز رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در این جلسه با تاکید به صدا درآمدن زنگ خطر خیر مجدد کووید۱۹ در قم اظهار داشت: طی هفته جاری تست های مثبت کرونا به میزان دو برابر افزایش یافته است.
محمدرضا قدیر ابراز کرد: ویروس جهش یافته انگلیسی در شهرهای اطراف قم شناسایی شده و این استان در بین شهرهایی که با ویروس جهش یافته دست و پنجه نرم می کنند محصور شدهاست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت: ویروس جهش یافته حالت انفجاری دارد و ممکن است شرایطی به وجود بیاورد که وضعیت را بسیار دشوارتر از امروز کند.
وی تصریح کرد: هنوز ویروس انگلیسی در قم شناسایی نشده اما به محض شناسایی اولین مورد از این ویروس جهش یافته کاملا شفاف و بدون تعارف آن را با مردم در میان خواهیم گذاشت.
قدیر افزود: از مردم قم درخواست داریم به دلیل شناسایی ویروس جهش یافته انگلیسی در شهرهای اطراف قم از هرگونه سفر به این شهرها خودداری کرده و میزبان اقوام خود از این مناطق خطرخیز نباشند.
وی خاطرنشان کرد: به خاطر وجود تعداد بالای زائران عراقی در قم تعاملات جدیدی با تولیت آستان مقدس حرم حضرت فاطمه معصومه(س) برای قرنطینه این افراد دربرخی هتلهای شهر و تشدید پروتکلهای بهداشتی درحرم مطهر انجام شدهاست.
قدیر یادآور شد: به دلیل شرایط جدید کرونایی و احتمال خیز مجدد کرونا از مسئولان درخواست داریم تا اجازه بازگشایی مدارس را تا پایان سالجاری ندهند و سختگیریها نسبت به اصناف و ناوگان حمل و نقل عمومی تشدید شود.
روند افزایشی ابتلا به کرونا
رییس مرکز بهداشت قم نیز ابراز داشت: روند ابتلا به کرونا با شیب ملایمی در سطح استان قم در حال افزایش است و تعداد افراد بدحال نیز بیشتر شدهاست.
سیامک محبی عنوان کرد: مراجعه افراد مشکوک به مراکز سرپایی تست کرونا نسبت به سه هفته گذشته طی هفته جاری با شیب افزایشی همراه شده است.
وی اظهار داشت: طی سه روز گذشته میزان ابتلا به بیماری کرونا از ۳ درصد به ازای هزار نفر به بیش تر از ۶ درصد رسیده که نشان می دهد زنجیره کووید ۱۹ در سطح شهر قم فعال است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم یادآور شد: در طول ۵ هفته اخیر میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در ابعاد مختلف آن در سطح ادارات دولتی قم با روند کاهشی روبه رو شده است.
رییس مرکز بهداشت قم تاکید کرد: وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در ناوگان حمل و نقل عمومی و پایانه های مسافربری برون شهری به هیچ وجه رضایت بخش نیست و وضعیت رعایت بهداشت فردی و عمومی در آنها نامطلوب است.
محبی اظهار داشت: رعایت شیوهنامه های بهداشتی همچنین در مسجد مقدس جمکران و حرم مطهرحضرت معصومه(س)، هتل ها و مسافرخانه ها روند کاهشی به خود گرفته است.
وی افزود: رعایت پروتکلهای بهداشتی در مجتمعهای خرید و پاساژهای قم به ۵۲ درصد کاهش یافته است و احتمال میرود در روزهای پایانی سال ضربه سختی به نظام سلامت استان وارد کند.
به باورمعاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم، رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح نانواییهای استان افزایش یافته اما شیوه نامه های بهداشتی در بانکها، رستورانها و صنف آبمیوه و بستنی کاهش یافتهاست.
کاهش استفاده از ماسک
محبی با تاکید بر کاهش استفاده از ماسک توسط مردم و نهادهای مختلف، اظهار کرد: میزان استفاده مردم از ماسک در معابر عمومی در بهترین حالت به ۶۲ درصد کاهش یافتهاست.
وی ابراز داشت: در استان خوزستان در روزهای گذشته سه مورد مرگ کودک بر اثر کرونا گزارش شدهاست که نشان میدهد بازگشایی احتمالی مدارس میتواند وضعیت بیماری و مرگ و میر در قم را افزایشی کند.
رییس مرکز بهداشت قم افزود: برای کنترل بیماری کرونا در قم باید سختگیریها نسبت به اصناف، پلاک های غیربومی، مبادی ورودی شهر، پایانه های مسافربری و مسافران برون استانی،تورهای مسافربری و سفر به مناطق پرخطر تشدید شود.
وی تاکید کرد: پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی بر تعطیلی محلهای بازی و شهربازی های مسقف شهر قم و کنترل بیشتر تردد های شبانه است.
وی ابراز کرد: پیک کرونا در استان خوزستان با زوایه ۹۰ درجه درحال افزایش است و این مساله بشدت نگران کننده و هشدارآمیز است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در هفته جاری ۳ هزار و ۷۰۰ تست کرونا در مجموع در استان قم صورت گرفته است.
به گفته محبی، در هفته اخیر ۵ مرکز خدماتی و تجاری به دلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی پلمب شدند و بیش از هزار اخطار صادر شدهاست.
بهبود وضعیت شیوه نامه های بهداشتی در نانواییها
فرماندار قم نیز در ادامه این جلسه با تاکید بر ضرورت تشویق و تقدیر از نیروهای فعال در طرح محله محور شهید سلیمانی گفت: اخبار کرونایی در قم همچنان با برخی ضد و نقیضهایی همراه است و همین مساله سبب کاهش روحیه در بین افراد فعال در طرح شهید سلیمانی شدهاست.
مرتضی حیدری بهبود رعایت شیوه نامههای بهداشتی در نانوایی ها را مورد توجه قرار داد و افزود: طی جلسات روزهای گذشته وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح نانوایی های استان مطلوب تر از امروز خواهد شد.
به گفته وی، قم از نظر کنترل بیماری کرونا در وضعیت مطلوبی قرار دارد و نیروهای فعال در عرصه سلامت انتظار دارند تا تلاش های آنها نادیده گرفته نشود.
یونس عالی پور معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم نیز در ادامه اظهار کرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی در حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران روند مطلوبی دارد.
وی با اشاره به حضور زائران عراقی در استان قم گفت: تمام افرادی که وارد کشور می شوند در مبدا خود تست های لازم را انجام می دهند و با گواهی سلامت وارد کشور میشوند.
۶۵۱ خدمت الکترونیکی در قم انجام می شود
معاون مدیریت توسعه و منابع استانداری قم نیز در ادامه این جلسه، بیان کرد: ۶۵۱ خدمات الکترونیکی توسط دستگاه های اجرایی در استان به مردم عرضه میشود.
محمدرضا گروسی گفت: در سال جاری ۱۴۵ خدمت جدید الکترونیکی توسط دستگاه های اجرایی قم راه اندازی شده است و از ابتدای سال جاری بیش از ۲۹ میلیون تراکنش الکترونیکی انجام گرفته است.
وی افزود: میانگین درصد تحقق دستگاه های اصلی استان در اجرای دولت الکترونیک در مجموع ۸۱ درصد محقق شده است و وضعیت ۴۷ دستگاه در ایجاد زیرساخت های دولت الکترونیک مطلوب، ۱۲ دستگاه عالی، ۲۴ دستگاه خوب، ۱۰ دستگاه متوسط و یک دستگاه نیز ضعیف ارزیابی شده است.
گروسی اظهار داشت: عدم استقلال استانی دستگاهها در الکترونیکی کردن خدمات، نبود شاخص معین در نگاه ملی در ایجاد زیرساختهای دولت الکترونیک و عدم اطلاع رسانی صحیح از چالش های مهم در اجرای مطلوب دولت الکترونیک است.
در بخشی از این جلسه با اهدای لوحی از تلاش های هلال احمر قم در مبارزه با بیماری کرونا تقدیر شد.