قم نيوز : حجت‌الاسلام‌ نورمفیدی گفت:شرکت درانتخابات،عرصه‌ای برای اعمال حق تعیین سرنوشت و ادای تکلیف درباره آنچه در جامعه اتفاق می‌افتد،است.
به گزارش قم نیوز حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید مجتبی نورمفیدی مدرس حوزه علمیه قم گفت: شرکت در انتخابات در همه مقاطع دارای اهمیت بوده و این مساله صرف‌نظر از ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی، بعد اثباتی، تبلیغی و انعکاسی دارد.

مدرس حوزه علمیه قم با بیان این‌که شرکت در انتخابات ادای تکلیف دینی و ملی است که برخاسته از مسئولیت انسان مسلمان ایرانی می‌باشد، اضافه کرد: چنین تکلیفی باید ادا شود و حق شرکت در انتخابات نیز از حقوقی است که اگر انسان اعمال نکند، صرفا خسارتی را متوجه شخص نمی‌کند، بلکه آثار اجتماعی مهمی دارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نورمفیدی با اشاره به این‌که کارکرد ذاتی انتخابات گردش نخبگان است، ادامه داد: انتخابات بستری فراهم می‌کند تا نخبگان و کسانی که در مصادر امور هستند، جابه‌جا شوند و برنامه‌ها و سلیقه‌های مختلفشان را در عرصه‌های متفاوت به‌کارگیرند.

نورمفیدی یادآورشد: از سوی دیگر انتخابات بستری برای بروز و ظهور افکار، ایده‌ها و توانمندی‌ها فراهم می‌کند و این مساله باعث می‌شود ناامیدی از جامعه رخت بربندد.

به گفته حجت‌الاسلام‌والمسلمین نورمفیدی، این تغییرات و گردش‌ها که به مدد انتخابات شکل می‌گیرد، زمینه را برای ورود نسل جوان جدید فراهم می‌کند.

مدرس حوزه علمیه قم در ادامه با بیان این‌که انگیزه‌هایی که افراد مخالف شرکت در انتخابات دارند، متفاوت است، گفت: گروه‌هایی از اول انقلاب بوده‌اند که اساسا با این نظام میانه‌ای نداشته‌اند و هرگونه شرکت در انتخابات را به معنای تایید نظام می‌دانستند و از اول مخالفت می‌کردند.

نورمفیدی با بیان این‌که برخی نیز معتقدند رای ما تاثیری ندارد، افزود: این افراد در دوره‌های قبل امیدوار به بهبودی امور زندگی‌شان بودند و می‌خواستند از نظر معیشت، رفاه بیشتر و مشکلات کمتری داشته باشند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نورمفیدی تصریح کرد: در هر دوره‌ای اگر مردم یکپارچه و قوی حضور پیدا کنند و بین کسانی که به‌عنوان کاندیدا مطرح هستند، بهترین را از نظر برنامه، فکر، آینده‌نگری و دوراندیشی انتخاب کنند، شرایط بهتر خواهد شد.

مدرس حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: البته معتقدم بخشی از افرادی که قصد شرکت در انتخابات ندارند، شاید گمان می‌کنند کسی که تفکرات آن‌ها را نمایندگی کند، در بین کاندیدا‌ها نیست.

استاد حوزه علمیه افزود: از این‌رو، مسئولان باید تدبیری بیندیشند که در همه انتخابات بعد از فراهم شدن شرایط حداقلی قانونی برای کاندیداها، سلایق مختلف بتوانند افکار مختلف مردم را نمایندگی کنند و حضور داشته باشند که این مساله می‌تواند در حضور مردم پای صندوق‌های رای نقش‌آفرین باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نورمفیدی با اشاره به این‌که در انتخابات اخیر نیز اعتراضاتی مطرح شد، ولی در عین‌حال قهر کردن راه چاره نیست، بیان کرد: این‌که انسان شرایط مطلوب را فراهم نبیند، شرکت نکند و رای ندهد، کمکی به حل مساله نمی‌کند و ممکن است حتی خواسته‌های دشمن و یا آن‌هایی که با ایران و انقلاب میانه‌ای ندارند را به هدفشان نزدیک کند.

او تاکید کرد: قهر کردن با صندوق رای قابل دفاع نیست و اشخاص می‌توانند از بین کاندیدا‌های تایید صلاحیت شده، گزینه اصلح را انتخاب کنند.

اولین اثر سوء رفتار‌های غیراخلاقی کاندیداها، تزریق این اخلاق به جامعه است

نورمفیدی همچنین با اشاره به بداخلاقی‌های انتخاباتی و سیاسی، گفت: تجربه برخی رفتار‌های غیراخلاقی و غیردینی و یا ضداخلاقی و ضد دینی را در سال‌های گذشته داریم، آموزه‌های دینی و اخلاقی ما نیز این مساله را کاملا به ما گوشزد می‌کند که در چنین عرصه‌هایی رفتار‌های نیک و ناشایست می‌تواند برای مردم کلاسی باشد که معلمانش این افراد هستند و می‌توانند دانش‌آموزانشان را خوب و یا بد تربیت کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نورمفیدی افزود: اولین و مهم‌ترین اثر سوء رفتار‌های غیرشرعی و غیراخلاقی در این ایام تزریق این اخلاق به جامعه است؛ یعنی وقتی جامعه با چنین رفتار‌هایی از ناحیه کسانی که مدعی هستند می‌خواهند بر مصادر امور قرار گیرند و تصمیم‌گیری کنند، مواجه می‌شود؛ قبح این رفتار‌ها نزد مردم ریخته می‌شود و به رفتار عمومی تبدیل می‌شود.

او اضافه کرد: افرادی که می‌خواهند به عرصه انتخابات بیایند فکر کنند که چگونه ممکن است برخی سخنان و رفتارشان موجب ایجاد خلق‌وخویی در شهری و یا جمعی شود.

به گفته استاد حوزه علمیه قم، رفتار‌های ناشایست علاوه بر این‌که کینه‌ها را تشدید و مهر و محبت‌ها را ضعیف می‌کند، همکاری‌ها و همدلی را نیز ضعیف می‌کند، ضمن این‌که ما به‌عنوان جامعه مسلمان در معرض قضاوت ملت‌ها و کشور‌های دیگر هستیم و باعث وهن اسلام و تشیع می‌تواند شود.

او تصریح کرد: غیر از آثار وضعی است که این رفتار‌ها برای اشخاص و ملت دارد و اشکالاتی که از نظر معنوی ایجاد می‌کند، برکات را نیز از ما سلب می‌کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نورمفیدی با تاکید بر این‌که هر کسی به سهم خود تلاش کند تا امید و دلگرمی بین مردم تقویت شود، گفت: شرایط کنونی و فشار‌هایی که از نظر اقتصادی و معیشتی بر دوش مردم است و شرایط حساس منطقه باید ما را به این مساله مهم متوجه کند که همدلی، وحدت و یکپارچگی را بین ملت تقویت کنیم.

نورمفیدی با تاکید بر این‌که هیچ ملتی جز با یکپارچگی و اجتماع به اهدافش نمی‌رسد، ادامه داد: مشکلات کشور آن‌قدر گسترده و کار آن‌قدر زیاد است که به نظر می‌رسد یک گروه و یک جناح به‌تن‌هایی نمی‌تواند این کار‌ها را بر دوش بکشد.

مدرس حوزه علمیه قم ابراز امیدواری کرد: در انتخابات پیش رو افرادی که شایسته و مناسبشان ملت است، انتخاب شوند.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم‌زمان با ششمین دوره انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا و دومین انتخابات میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری بیست و هشتم خردادماه برگزار می‌شود.

انتهای پیام/ 106
https://qomnews.ir/vdcaiyno.49n0m15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما