چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۵۴
کد مطلب : 97671

بانوان تا سه بار در سال امکان اهدای خون دارند

قم نيوز : مدیرکل انتقال خون قم با بیان اینکه برخی تصورات اشتباه موجب شده تا آمار اهدای خون توسط بانوان در استان و کشور بسیار پایین باشد گفت: بر اساس استانداردهای بین المللی بانوان پس از بررسی و تایید وضعیت جسمانی مناسب آنها، می توانند تا ۳ بار در سال اقدام به اهدای خون کنند.
به گزارش قم نیوز مرتضی نوریان افزود: میانگین مشارکت بانوان برای اهدای خون در کشور حداکثر پنج درصد و مشارکت بانوان قم در این امر بین سه تا چهار درصد است که نسبت به کشورهای پیشرفته بسیار پایین تر است.

وی با بیان اینکه نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل می دهند ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته مانند هلند و فرانسه حدود ۵۰ درصد اهداکنندگان را بانوان تشکیل می دهند که با توجه به اهمیت حفظ ذخایر خونی استان و کشور در وضعیت مطلوب، مشارکت بانوان در این امر اهمیت بسیار دارد.

مدیرکل انتقال خون قم افزود: بر اساس ارزیابی های انجام شده، ‌ترس از سوزن، ترس از ضعف و بی حالی، احساس عدم توانایی جسمانی، ‌ترس از بیمار شدن و کم خونی از جمله موضوعاتی است که موجب مشارکت پایین بانوان در امر اهدای خون شده است.

نوریان افزود: در سال گذشته آمار اهدای خون بانوان در استان یک درصد نسبت به سال ۹۸ افزایش یافت که امیدواریم این روند در سال جاری نیز با مشارکت بیشتر بانوان ادامه یابد.

وی با بیان اینکه حفظ سلامت اهداکننده و گیرنده خون مورد توجه این سازمان است گفت: بانوانی که برای اهدای خون به این سازمان مراجعه می کنند، پیش از دریافت خون آنها، تست هموگلوبین انجام و پس از مصاحبه و معاینه های لازم توسط پزشک در صورت تایید سلامتی کامل جسمانی، خون اهدایی آنها دریافت می شود.

مدیرکل انتقال خون قم تاکید کرد: در معاینات و مصاحبه های انجام شده توسط پزشک اگر مشخص شود که فرد مراجعه کننده، دارای کم خونی و یا فشار پایین و یا اینکه از نظر جسمانی وضعیت مناسب را ندارد، دریافت خون از آنها انجام نمی شود.

وی با برشمردن برخی شرایط برای اهدای خون ادامه داد: تمام افراد در سنین ۱۸ تا ۶۰ سال که دارای سلامت کامل بوده و وزن آنها کمتر از ۵۰ کیلوگرم نباشد، می‌توانند اهدای خون داشته باشند و درخواست ما این است که این اهدای خون را به یک روز در سال محدود نکنند.

نوریان اظهار داشت: در هر بار اهدای خون، ۴۵۰ سی سی خون از اهداکننده دریافت می شود که این حجم از خون با نوشیدن مایعات، طی ۲۴ ساعت دوباره در بدن تامین می شود.

وی با تاکید بر اینکه اهدای خون هیچ عارضه ای برای اهداکننده ندارد،‌ گفت: به دلیل تفاوت های ساختاری بدن آقایان و بانوان، از نظر استانداردهای بین المللی آقایان چهار بار و بانوان سه بار می توانند در طول سال اقدام به اهدای خون کنند.

مدیرکل انتقال خون قم ادامه داد: گلبول قرمز تا ۳۰ روز، پلاکت تا سه روز و پلاسما در صورت نگهداری در دمای منفی ۴۰ درجه تا دو سال امکان نگهداری دارند.

وی با بیان اینکه هر یک واحد خون می‌توانند جان سه بیمار را نجات دهد،افزود: پلاکت یکی از فرآورده‌های مهم خونی است که برای تمام بیمارانی که شیمی درمانی می‌شوند مورد نیاز است و با توجه به طول عمر کوتاه این فرآورده خونی، نیاز به اهدای خون به صورت روزانه وجود دارد.

نوریان با بیان اینکه اهدای خون، نیازی مستمر و همیشگی است ادامه داد: به طور متوسط سالانه هر ۱۰ دقیقه، یک واحد خونی یا فرآورده خونی در مراکز درمانی استان توزیع و به بیماران تزریق می‌شود.

وی ادامه داد: اهدای خون جایگزین مصنوعی ندارد و تنها منبع تامین آن، انسان است به همین دلیل اهدای خون در نجات جان بیماران جایگاه و اهمیت بسیار زیادی دارد.

در شهر قم دو مرکز انتقال خون واقع در میدان روح‌الله و بلوار ۱۵ خرداد وجود دارد. مرکز ثابت اهدای خون  ویژه آقایان از ساعت ۷:۳۰ لغایت ۱۳:۳۰ (یک شنبه ها و سه شنبه ها تا ساعت۱۸ بصورت یکسره) واقع در بلوار ۱۵خرداد و همچنین مرکز ثابت اهداء خون حضرت روح الله برای اقایان و خانم ها هر روز از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۳:۳۰(پنج شنبه ها تا ۱۳)، واقع در میدان روح الله آماده دریافت خون اهداکنندگان است.

انتهای پیام / 106
https://qomnews.ir/vdcjvmeh.uqeaazsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما