قم نيوز : آیتالله اعرافی ابراز داشت: مشکلات و چالش های زندگی کارگران و کارمندان و فعالان صنعت و معدن را باید مهم شمرد و دلسوزانه و عالمانه و مجاهدانه در جهت حل آن کوشش کرد.
به گزارش قم نیوز آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه در پیامی روز صنعت و معدن را به همه فعالان و مجاهدان این عرصه به ویژه کارگران تبریک گفت.
متن کامل پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
وبه نستعین انه خیر ناصر و معین
روز صنعت و معدن را به همه فعالان و مجاهدان حوزه صنعت و معدن بویژه کارگران گرامی تبریک و شادباش می گویم.
صنایع و معادن دوحوزه مهم و راهبردی و دارای نقشی اساسی و بنیادی در رشد و پیشرفت کشور است و حضور و نقش آفرینی در این قلمرو جهاد علمی و عملی بشمار می آید.
مهم ترین نکاتی که از سیاست گزاران و برنامه ریزان و طراحان و معماران و مجریان صنعت و معدن انتظار می رود عبارت است از :
۱ . دانش بنیان سازی همه طرح ها و برنامه های صنعت و معدن و ابتنای همه برنامه بر تحقیق و پژوهش از اصول اساسی است و باید برای آن برنامه جامع تهیه کرد و صاحبان صنایع و معادن باید پیشگام سرمایه گذاری در این زمینه باشند.
۲ . اصول و ضوابط صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست سالم امروز و فردای جامعه قواعد مصرف انرژی و آب باید راهنمای شفاف و برجسته راه توسعه پایدار صنعت و معدن باشد و با نهایت تلاش باید صنعت سبز و کم آلاینده و با مصرف بهینه آب و انرژی هدف گیری شود.
۳ . اهتمام به خودکفایی در کالاهای اساسی و زنجیره قطعه سازی و کارخانه سازی و بهره گیری از فناوری های نوین اصل مهمی است که نباید مغفول قرار گیرد.
۴ . ارتباط صنعت و معدن و دانشگاه ها و مراکز علمی همچنان دچار رخوت و سستی است و نیازمند تدابیر اساسی تر است.
۵ . اصلاح قوانین و مقررات و فرایند ها و رویه های اداری برای ارتقای صنعت و گره گشایی از موانع تولید به عزم ملی و جامع نیازمند است و برغم همه اقدامات بعمل آمده از سوی نهادهای اجرایی و عملیاتی و قضایی کافی نیست.
۶ . پشتیبانی های هوشمند و مشاوره های درست و تسهیلات بانکی عادلانه و منصفانه و به دور از تبعیض و فساد به همه صاحبان ذوق و استعداد و ابتکار و خلاقیت و حمایت از جوانان عزیز و تعاونی ها موضوع دیگری است که در سال رونق تولید باید جدی تر بدان پرداخت و گره های کور موجود در کار تولید و اشتغال و کارآفرینی را گشود.
۷ . مشکلات و چالش های زندگی کارگران و کارمندان و فعالان صنعت و معدن را باید مهم شمرد و دلسوزانه و عالمانه و مجاهدانه در جهت حل آن کوشش کرد.
۸ . ایران بفضل الهی از جایگاهی والا در منابع انسانی و طبیعی و بویژه در حوزه معادن و ذخائر و انرژی برخوردار است اما متناسب با آن هنوز جایگاه زیبنده در تولید و سهم مناسب در بازار جهانی و رتبه برتردر صنایع برتر و استانداردها و کیفیت ندارد ، وظیفه همه همکاری برای پیمودن سریع این مسیر است.
۹ . از همه این ها مهم تر آن که باید توسعه و پیشرفت در صنعت و معدن و سایر ساحت ها در چارچوب اندیشه کلان و تمدنی و بومی ایران و انقلاب اسلامی ساماندهی و مدیریت شود و در این زمینه نقش حوزه های علمیه و دانشگاه ها برجسته است و این امر نیازمند تحولات علمی و فرهنگی در این دو نهاد است و حوزه های علمیه تلاش خواهند کرد دراین زمینه گام های موثری بردارند و درخدمت ملت و نظام اسلامی خواهند بود
در گام دوم انقلاب اسلامی و براساس سیاست های ترسیم شده از سوی رهبری معظم انقلاب اسلامی وبرپایه اسناد رسمی کشور و در فصل جدید کشور باید درکنار هم فصل جدیدی از تحول در صنعت و معدن و تولید و پیشرفت را رقم زنیم.
از همه دست اندرکاران و خادمان بخش صنعت و معدن تقدیر و تشکر و قدردانی و از خداوند مهربان توفیقات فزاینده آنان را خواستارم.