دوشنبه ۸ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۵۷
کد مطلب : 99459
منبع : قم نیوز

دو سوم ظرفیت مراکز واکسیناسیون قم خالی است

قم نيوز : مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم گفت: ۱۷ مرکز تجمیعی واکسیناسیون با ظرفیت تزریق ۳۰ هزار دوز در روز در استان قم ایجاد شده‌است که متاسفانه به دلیل استقبال پایین مردم، حدود دو سوم این ظرفیت خالی است.
به گزارش قم نیوز محمدتقی سلطانی مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم روز دوشنبه در جلسه شورای اطلاع رسانی قم در سالن کرامت استانداری، افزود: با وجود اینکه ظرفیت مراکز تجمیعی واکسیناسیون استان حدود ۳۰ هزار دوز در روز است، ولی هم اکنون به دلایل مختلف از جمله واکسن هراسی، تنها حدود ۱۰ هزار دوز در روز در این مراکز واکسن تزریق می‌شود.

مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم  عنوان کرد: همه باید دست به دست هم دهیم و با خاطیانی که برخلاف فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی، در تلاش برای واکسن هراسی در استان و کشور هستند برخورد قاطع شود.

سلطانی گفت: همه نهاد‌های پای کار هستند و مراکز تجمیعی با تمام توان ایجاد شده، ولی مراجعات و استقبال از واکسن در استان کم بوده‌است.

مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم با بیان اینکه هم اکنون ۷۰ درصد تست‌های کرونای انجام شده در استان مثبت می‌شود، گفت: میران بستری و مرگ و میر در استان در هفته اخیر نسبت به هفته‌های گذشته روند نزولی داشته که در صورتی که میزان تست‌های مثبت در استان نیز کاهش یابد می‌توان گفت که استان از قله پیک پنجم عبور کرده‌است.

سلطانی گفت: گروه هدف بالای ۸۰ سال استان ۶۶ درصد دز اول و تنها ۵۲ درصد دوز دوم را دریافت کرده اند که این آمار با کاهش رده سنی با کاهش مواجه شده‌است به گونه‌ای که درر رده ۴۰ تا ۴۵ سال تنها ۳۹ درصد برای دریافت واکسن مراجعه کرده‌اند.

او با بیان اینکه تاکنون ۳۹۶ هزار دوز واکسن کرونا در سطح استان تزریق شده‌است، ادامه داد: از این تعداد ۳۱۷ هزار دز نوبت اول و مابقی هر دو نوبت را دریافت کرده‌اند.

مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم با بیان اینکه بسیاری از اظهارات پیرامون واکسن‌های مقابله با کرونا از اساس ریشه علمی ندارد، ادامه داد: بر اساس دستورالعمل‌های علمی، کسی که با فرد مبتلا به کرونا ارتباط دارد، در صورتی که علائم ابتلا به این ویروس را نداشته باشد تا ۱۰ روز پس از این ارتباط امکان دریافت واکسن را دارد.

سلطانی تاکید کرد: در صورتی که کسی علائمی مانند تب را دارد، در صورت دریافت کرونا وضعیت آن تشدید می‌شود به همین دلیل اگر کسی در ارتباط با فرد مبتلا به کرونا باشد تا ۱۰ روز پس از آن و کسی که مبتلا به کرونا شده است پس از بهبودی تا ۴ هفته پس از بهبودی می‌تواند واکسن بزند.

مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم با اشاره به آمار مقایسه‌ای مرگ و میر کرونایی در پیک چهارم و پنجم گفت: در پیک چهارم کرونا، ۷۷ درصد مرگ و میر‌ها مربوط به مبتلایان گروه سنی بالای ۶۰ سال بود که با وجود اینکه استقبال این گروه سنی در استان کمتر از ۵۰ درصد بوده‌است، ولی در پیک پنجم آمار مرگ و میر این گروه سنی به ۶۲ درصد کاهش یافته‌است که نشان از اثرگذاری مثبت واکسن است.

انتهای پیام / 106
https://qomnews.ir/vdcf1jd1.w6d1tagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما