شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۳۷
کد مطلب : 31606
قم نیوز گزارش می‌دهد

مواجهه ۴۴ روستای قم با بحران کم آبی/ مصرف ۹۲ درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی!!

قم نيوز : قم نیوز: مصرف آب در بخش‌های مختلف استان در بخش کشاورزی استان را ۹۲ درصد، شرب ۶ درصد و در صنعت نیز ۲ درصد بوده که این رقم مشابه مصرف در کل کشور است که این آمار و ارقام نشان دهنده بحرانی بودن وضعیت آب استان است.
مواجهه ۴۴ روستای قم با بحران کم آبی/ مصرف ۹۲ درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی!!
به گزارش قم نیوز، معضل کم آبی در سال های اخیر مسئله ای است که یکی از مهمترین دغدغه های مسئولان کشور است. اگر چه موضوع کم آبی به بحرانی جهانی تبدیل شده اما کشورهای دارای اراضی کویری و واجد آب و هوای گرم به مراتب بیشتر از دیگران با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند.

استان قم نیز به عنوان یکی از شهرهای کویری دارای ۱۶۰ روستا است که شرایط آب و هوایی نیز بر اقلیم خشک استان تأثیرگذار بوده و این امر موجب شده تا ۴۴ روستای این استان با کم آبی جدی مواجه شود.

«میزان کم آبی در برخی از روستاهای استان نیز به قدری فراگیر است که آبرسانی به این روستاها تنها با تانکر سیار ممکن است و حتی حفر چاه نیز به علت کاهش آب‌های زیرزمینی کمکی به کم آبی نداشته است» این را علیجان صادق پور مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی می گوید.

به گفته وی با مدیریت مصرف و توزیع مناسب می‌توان با خشکسالی و کم آبی مبارزه کرد.

در برخی از روستاها سرانه مصرف آب ۲۶۴ لیتر در روز است که متأسفانه رعایت نکردن اصلاح الگوی مصرف و برخی از مصارف غیر مجاز و غیر شرب باعث شده است که روستاهای استان با مشکل کمبود آب مواجه باشند در صورتی که با مدیریت مصرف و توزیع مناسب می‌توان با خشکسالی و کم آبی مبارزه کرد.

در این میان در بخش کهک استان قم وضعیت منابع آب به حد بسیار نامطلوبی از نظر کمی و کیفی رسیده است.

صادق پور تنها راه حل برای بهبود وضع موجود را اصلاح شیوه مدیریت منابع آب وی داند و می افزاید: اصول و چگونگی مدیریت منابع آبی از اهمیت زیادی در سطوح روستایی برخوردار است، از همین رو شورا های اسلامی در باید در جهت ایجاد فرهنگ مناسب استفاده از آب در همه زمینه ها فعالیت های خود را بیش از پیش گسترش دهند.

یکی از معضلات دیگری که بر مشکل و بحران بی آبی استان دامن می زند بهره‌برداری ‌های بی ‌رویه از منابع آبی و برداشت‌ هایی است که روز به روز بیشتر می‌شود، که به نوبه خود اثرات منفی روی محیط زیست گذاشته است که به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم جبران آن به سادگی میسر نخواهد بود.

رحمان دانیالی وضعیت تالاب‌های استان قم را بحرانی تلقی می کند و می گوید: مشکلات حوزه محیط زیست را به دو دسته درون استانی و برون استانی تقسیم‌بندی می شود که ریشه تمام مشکلات مربوط به خشکسالی منحصر در استان نیست و باید راه چاره‌ها را در خارج از استان بررسی کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم یکی از راهکارهای موثر در راستای انجام اقدامات لازم را انجام کار کارشناسی و تهیه آمار مدون می داند که آماری که اعلام می شود مطالعه شده نیست و تخمینی است.

سید داوود حاج حسینی بخشدار بخش خلجستان قم نیز عامل اصلی کم آبی را در روستاهای این منطقه عدم صرفه جویی اهالی عنوان می کند و می گوید: نزدیک به ۳۰ درصد از روستاهای این بخش با کم آبی مواجه هستند اما اگر اصلاح الگوی مصرف همراه با صرفه‌جویی فرهنگ‌سازی شود قطعاً این مشکل حل‌شدنی است و با همین منابع آب هم می‌توان با کم آبی مبارزه کرد.

علیرضا خزائی بخشدار بخش مرکزی نیز از کم آبی این بخش می گوید.

خزایی آبرسانی با تانکر را راه حل فعلی حل مشکل کم آبی مردم این منطقه می داند و تصریح می کند: در حال حاضر در دو روستای این بخش آب‌رسانی با تانکر انجام می‌شود، خشکسالی و کم آبی بخصوص در زمینه کشاورزی در قم مانند سایر مناطق کشور وجود دارد و این در حالی است چنانچه آب مورد نیاز وجود داشته باشد این منطقه با توجه به اقلیم خاص پتانسیل فراوانی برای کشاورزی برخوردار است.

در این میان اما مدیرعامل آبفای روستایی قم تعویض و نصب کنتور، جلوگیری از شکستگی لوله ها و تعمیرات به موقع تأسیسات و نیز اقداماتی در جهت کاهش هدر رفت آب می داند.

صادق پور اصلاح مدیریت منابع آب را یکی از راهکارهای موثر برای حل معضل و بحران کم آبی روستاها می داند.

به گفته معاون بهره‌برداری آبفای قم مصرف آب در بخش‌های مختلف استان در بخش کشاورزی استان را ۹۲ درصد، شرب ۶ درصد و در صنعت نیز ۲ درصد بوده که این رقم مشابه مصرف در کل کشور است که این آمار و ارقام نشان دهنده بحرانی بودن وضعیت آب استان است.

مهدی نظرزاده وضعیت چاه ها و قنات های استان را نامناسب اعلام می کند و می گوید: بیشتر نیاز آبی شهر قم از سرشاخه‌ های دز تأمین می ‌شود از همین رو باید در زمینه چگونگی کاهش مصرف و استفاده از ابزاری که مصرف و هدر رفت آب را کاهش می‌ دهند فرهنگ‌ سازی شود.

انتهای پیام/
https://qomnews.ir/vdcfvvdm.w6dyxagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما