قم نيوز : قم نگار: زمان خاصی برای جمعآوری زبالهها تعیین شده که شهروندان باید به آن توجه داشته باشند زیرا برای جمع آوری زبالهها طی چند نوبت، هزینه فراوانی نیاز است که این امر از عهده شهرداری خارج است.
به گزارش قم نگار، «شهر ما خانه ما» هر یک از شهروندان باید شهر را مانند خانه خود تلقی کنند و قوانین و مقررات حاکم بر آن را در نظر داشته باشند و در پیشبرد اهداف آن از هیچ اقدامی فروگذاری نکنند.
شهروندان در کاهش بار ترافیکی و تصادفات دارای نقش هستند، بنابراین همیشه نباید در گذر از مشکلات انگشت اتهام را به سمت مسئولان فعال و دستاندرکار سطح شهر قرار داد.
به عنوان مثال برخی از شهروندان و مغازهداران زبالههای خود را در جوی آب میریزند و حتی برخی از مغازهداران کارتنها و اضافه میوههای مانده را در جویها میگذارند که پس از مدتی بوی بدی را ایجاد میکند؛ البته افرادی که چنین کاری کردند، نخستین اعتراض را به چنین شرایط دارند.
نایب رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه شورا و شهرداری در واقع در زمینههای مختلف مربوط به شهروندی در شهر زحمات فراوانی را متحمل میشوند، عنوان میکند: شهرداری در واقع در زمینه تهیه اتوبوسها، جذب نیرو، ایجاد فضای سبز، بوستانها، پارکها، پاکیزگی، دیوارنویسی و رنگآمیزی جداول خدماتی را ارائه میدهد.
«امیر علی احمدی» با اشاره به موانع و مشکلاتی که در شهر اجازه گسترش و به نمایش درآمدن کارهای خوب شورا و شهرداری را نمیدهد، میگوید: از جمله این موارد میتوان به عدم توجه کافی توسط شهروندان اشاره کرد که نمونهای از چنین اقدامات در زمینه زباله است.
وی خاطرنشان میکند: زمان خاصی برای جمعآوری زبالهها تعیین شده که شهروندان باید به آن توجه داشته باشند، زیرا برای جمعآوری زبالهها طی چند نوبت، هزینه فراوانی نیاز است که این امر از عهده شهرداری خارج است.
حفظ و نگهداری تجهیزات موجود در پارکها به گفته نایب رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم امکاناتی که در بوستانها موجود است، با هزینههای بالایی نصب شده، بنابراین از شهروندان توقع داریم، کمک کنند که ضمن استفاده درست از این وسایل و امکانات، در حفظ و نگهداری از آنها به طور مطلوب کوشا باشند.
وی ادامه میدهد: هر یک از امکانات موجود در پارکها برای سنین خاصی در نظر گرفته شده، برخی اوقات شاهد هستیم، وسایل بازی که برای کودکان در نظر گرفته شده، از سوی بزرگسالان مورد استفاده قرار گرفته و در نتیجه به آنها آسیب وارد میشود و این در حالی است که شهرداری برای هزینه کردن دائم در این زمینه بودجه کافی ندارد.
احمدی معتقد است باید از نظر فرهنگی در زمینه پاکیزه نگاه داشتن خیابانها و معابر فعالیتهایی صورت گیرد که در این زمینه باید به همشهریان وظایفشان آموزش داده شود، بنابراین همشهریان باید بدانند شهرداری امکانات، وسائل و بودجهای ندارد که صرف جبران خسارت ناشی از سهل انگاری آنها کند.
وی ادامه میدهد: شهرداری محدودیتهایی دارد و در واقع نمیتواند چندین بار چمن بکارد و وسایل ورزشی خریداری کند، بنابراین شهروندان باید در زمینه نگهداری این وسائل و امکانات و پاکیزگی خیابانها و معابر تلاش کنند.
به گفته نایب رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم برنامهریزی جدیدی سازمان اتوبوسرانی انجام داده و مسیرهای اتوبوس بهبود بخشیده میشود، تا شهروندان بتوانند از وسایل حمل و نقل عمومی بهتر استفاده کنند.
همکاری همشهریان در تملکات وی خاطرنشان میکند: حمل و نقل عمومی یکی از پایههای گسترش شهرها است که در شورای شهر و سازمان اتوبوسرانی با خرید اتوبوسهای جدید و افزایش ناوگان حمل و نقل و بهرهبرداری از مسیرهای جدید توسعه پیدا میکند.
به گفته احمدی همه همشهریان باید از اتوبوسهای درون شهری و شرکت واحد استفاده کنند تا علاوه بر اینکه تردد در شهر برای آنها مقرون به صرفه بوده به کاهش ترافیک نیز کمک کنند.
وی با اشاره به همکاری همشهریان در تملکات تصریح میکند: در مکانهایی که طرح تعیین میشود، زمینها و ساختمانهایی که در معابر هستند باید به شهرداری واگذاری شود و مالکان باید به تدریج برای واگذاری املاک مراجعه کنند تا تعیین تکلیف املاک صورت گیرد و شهرداری مجبور نشود از ماده قانونی استفاده کند و به صورت توافقی این تملکات صورت گیرد تا معابر سریعتر بازگشایی شود و کارهای عمرانی بهتر پیش رود و مردم در واقع از بلاتکلیفی خارج شوند.
نیاز است بیشتر روی فرهنگ تمیزی و پاکیزه نگاه داشتن معابر عمومی کار شود و در مدارس آموزشهایی داده میشود و البته عموم مردم نیز باید آموزشهایی از رسانههای عمومی و روزنامهها دریافت کنند.
شهروندان باید بدانند که ریختن زباله در جوی آب کار درستی نیست، باید زبالهها در ساعت خاصی بیرون گذاشته شود، زیرا پیمانکاران برای جمعآوری زباله نیروهای محدودی دارند و امکان جمعآوری زباله در تمام ساعات شبانهروز وجود ندارد.
فرهنگ شهروندی از جمله موارد با اهمیت در خدمات شهری است، تا خدمات با سرعت و دقت بیشتری پیش رود.
اگر از یک طرف تنها از مسئولان توقع ارائه خدمات وجود داشته باشد و شهروندان نسبت به خدمات ارائه شده بیتفاوت باشند و به وظایف شهروندی خود توجه لازم را نداشته باشند، سبب پیشرفت کند پروژهها و شکلگیری شهری بی سر و سامان میشود.
اگر شهروندان در مواقع ترافیک تنها به فکر عریض کردن خیابانها و احداث تقاطعهای غیر همسطح باشند، بدون آنکه خود از آوردن وسایل نقلیه شخصی خودداری کنند، سبب میشود به دلیل طولانی بودن برخی از پروژههای این بخش، ناراحتی و اذیت را برای آنها به همراه داشته باشد.
همشهریان باید همپای مسئولان، خود را با خدمات ارائه شده همسو و هماهنگ کنند و به نوعی شعار همدلی و همزبانی را تحقق بخشند.