دوشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۷
کد مطلب : 37029
قم نیوز گزارش می‌دهد

فصل سرد نمایشگاه کتاب قم

قم نيوز : قم نیوز: نمایشگاه امسال نیز با تغییر مکان از ساختمان ناشران که علاوه بر موقعیت جغرافیایی نامناسبش هیچ توجیه اقتصادی و شهرسازی برای ساخت آن وجود ندارد، به مصلای قدس که سال‌ها در گیر پرونده حقوقی زمین غصبی و ساخت و ساز و تعمیرات درونی بوده است، کار خود را آغاز کرد.
فصل سرد نمایشگاه کتاب قم
به گزارش قم نیوز، سال‌ها آمار تیراژ کتاب و سرانه مطالعه در کشور کم بود، پدیده‌ای به نام شبکه‌های اجتماعی نیز از راه رسید و مانعی بزرگ‌تر بر سر مطالعه کشور ایجاد کرد و این مردم از کتاب گریزان را از کتاب گریزان‌تر کرد. بسیاری از کار‌شناسان نبودن مراکز متمرکز فروش در شهرستان‌ها، قیمت بالای کتاب، عدم فرهنگسازی در خصوص ترویج کتابخوانی و عدم برنامه ریزی ریشه‌ای و بنیانی برای مطالعه در سیستم آموزش و پرورش و ده‌ها دلیل دیگر را برای عدم رغبت مردم به مطالعه را برمی شمرند.

در این میان عده‌ای نیز ارائه بن‌های رایگان و هدیه کتاب و برگزاری نمایشگاه‌های کتاب را دوای درد عدم مطالعه می‌دانند و بسیاری از نهاد‌ها از طریق این کارها قصد نهادینه سازی فرهنگ مطالعه را در میان اقشار جامعه دارند.

در استان قم که در کشور جایگاه ویژه‌ای در خصوص تولید و انتشار و توزیع نشر دارد و بعد از تهران یکی از قطب‌های چاپ کتاب نیز هست، هرساله نمایشگاه استانی با حضور ناشران قم برگزار می‌شود.

مصلای قدس وعده‌گاه کتاب خوان‌ها
نمایشگاه امسال نیز با تغییر مکان از ساختمان ناشران که علاوه بر موقعیت جغرافیایی نامناسبش هیچ توجیه اقتصادی و شهرسازی برای ساخت آن وجود ندارد، به مصلای قدس که سال‌ها در گیر پرونده حقوقی زمین غصبی و ساخت و ساز و تعمیرات درونی بوده است، کار خود را آغاز کرد.

یکی از محسنات نمایشگاه امسال را انتخاب مکان مناسب برای برگزاری می‌توان دانست چرا که نه ساختمان ناشران و نه نمایشگاه دائمی قم که سال‌ها مکان نمایشگاه کتاب بود از مرکزیت و موقعیت خوبی برخوردار نیستند. اما نبود پارکینگ مناسب مصلای قدس را نمی‌توان نادیده گرفت و بسیاری از مراجعه کنندگان برای پارک خودروری خود مجبور بودند چند کیلومتر دور‌تر از مصلای قدس در کوچه پس کوچه‌های اطراف خیابان بلوارامین وسائل نقلیه خود را پارک کنند.

فضای سرد نمایشگاه امسال
غرفه‌های نمایشگاه امسال به شیوه دایره‌ای برپا شده و کتاب‌های کودک و نوجوان و کتاب‌های درسی به شیوه‌ای کاملا مجزا از سایر کتب بخش زیادی از نمایشگاه را به خود اختصاص داده‌اند.

هرچند سرد بودن فضای داخل نمایشگاه فرصت بازدید با تمرکز را از مراجعه کنندگان می‌گرفت اما در نظر گرفتن مکانی برای استراحت را می‌توان از نقاط قوت این نمایشگاه استانی دانست.

اگر تا به حال به نمایشگاه کتاب تهران که هر ساله ملجا و پناهگاهی، برای کتاب فروشان و کتاب نویسان و کتاب خوانان است، گذرتان خورده باشد مسلما با جماعتی روبر می‌شوید که گویا هدف اصلیشان از بازدید نمایشگاه کتاب گذراندن اوغات فراغت و خرید صرف است و حتی اگر کتاب را می‌خرند، بیشتر جنبه تشریفاتی دارد و دیده شده بعضی‌ها تنها به تزیینی بودن کتاب و شکل و شمایل آن و تاثیرش در زیبایی قفسه کتاب و دکور خانه‌شان توجه دارند.

برگزار کنندگان نمایشگاه کتاب تهران به نیاز این دسته افراد که جمعیتشان کم هم نیست توجه ویژه‌ای دارند و با دراختیارگذاشتن غرفه‌های خود به اغذیه فروشان بر این توجه صحه می‌گذارند.

اما در نمایشگاه کتاب قم جایی وجود ندارد که برای خرید اغذیه و مواد خوراکی به آن مراجعه کرد و زحمت بیرون رفتن از نمایشگاه را بر گردن مخاطبان نیندازد. هرچند عملا با محدود کردن زمان مراجعه به سه ساعت صبح و پنج ساعت شب این امکان را از بین می‌برند. بنابراین چه بهتر بود درب های نمایشگاه در فاصله زمانی ۱۲ تا ۱۶ باز بود تا عده‌ای که به دلایلی فرصت مراجعه در نوبت در نظرگرفته شده را ندارند، می‌توانستند از این رویداد فرهنگی قم بازدید کنند.

بن‌های بی‌ارزش
نکته دیگر که بسیار جالب و قابل توجه است ارائه بن‌های کتاب با تخفیفات مثلا ویژه است. حجت‌الاسلام عباس دانشی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلام قم در مراسم افتتاحیه گفته بود: در نمایشگاه کتاب امسال ۷۵۰ میلیون تومان بن الکترونیکی در اختیار عموم قرار می‌گیرد اما هنگامی که برای دریافت بن‌ها مذکور مراجعه کردیم با فرمول‌های خاصی مواجه شدیم. حکایت بن‌های اهدایی از این قرار است که افراد عادی با پرداخت۲۴هزار تومان می‌توانند ۳۰ هزار تومان بن گیرند هم چنین دانشجویان فوق دیپلم با پرداخت۳۰ هزار تومان، بنی با قیمت ده هزار تومان بیشتر دریافت می‌کنند و برای مدارک علمی بالا‌تر مبلغی بالا‌تر !

در این دوره از نمایشگاه بیش از ۱۰۰ هزار عنوان کتاب در بخش‌های عمومی، دانشگاهی، دینی، کودکان و نوجوانان، دفاع مقدس، لاتین و عربی در ۲۵۰ غرفه ارائه می‌شود و در نمایشگاه کتاب امسال ۱۶۰ ناشر با ۱۱۶ نمایندگی و ۳۲ هزار عنوان کتاب عمومی و دینی، ۳۲ ناشر با ۲۸ نمایندگی و ۲۵ هزار و ۶۷۰ عنوان کتاب دانشگاهی و کمک آموزشی، ۱۸ ناشر با هفت نمایندگی و ۲۳ هزار و ۳۵۰ عنوان کتاب دفاع مقدس و ۳۰ ناشر با ۱۲ نمایندگی و ۱۲ هزار و ۴۰ عنوان کتاب کودک و نوجوان و ۱۰ ناشر با ۱۵ نمایندگی و ۱۸ هزار و ۵۰۰ کتاب لاتین و عربی حضور دارد.

گزارش از رضایزدانی

انتهای پیام/130
https://qomnews.ir/vdcaowne.49n0u15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما