سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۲۵
کد مطلب : 22233

گوشت سالم مصرف کنیم، تب کنگو در کمین است

قم نيوز : قم نیوز: مدیرکل دامپزشکی استان قم گفت: کشتار غیر مجاز دام سلامتی انسان را به خطر می اندازد و شهروندان باید از مصرف گوشت های غیر مطمئن خودداری کنند.
گوشت سالم مصرف کنیم، تب کنگو در کمین است
به گزارش قم نیوز، ˈمحمد مهدی رفیعی محمدیˈ روز دوشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته سلامت گفت: نظارت بازرسان کشتار دام در کشتارگاه ها از بیماری های مشترک دام و انسان جلوگیری می کند و شهروندان باید از مصرف گوشت هایی که در خارج از چرخه کشتارگاه تهیه و تولید شده جدا خودداری کنند.

وی با تشریح بیماری های دام گفت: تب کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می شود که از راه کشتار غیر مجاز دام نیز شیوع می یابد به طوری که چند مورد مرگ در کشور به علت این بیماری گزارش شده است.

وی افزود: برای جلوگیری از شیوع این بیماری باید هرگونه کشتار دام در کشتارگاه ها انجام شود و دامداران موظف هستند دو نوبت در سال اقدام به سمپاشی کنند.

وی ادامه داد: فراورده های دامی باید بعد از کشتار دام ۲۴ ساعت در یخچال نگه داری شود و مصرف کنندگان باید فراورده های دامی را بعد از پخت کامل استفاده کنند و از خوردن جگر نیمه پز یا خام به صورت جد خودداری کنند تا از این طریق از بیماری های دامی در امان باشند.

وی با اشاره به بیماری های خارج از دام گفت: نزدیک به ۱۷ درصد از بیماری های عفونی از طریق پشه منتقل می شود و طبق آمار جهانی ۴۰ درصد از جمعیت جهان در معرض تهدید این بیماری ها هستند.

وی، نصب توری بر روی پنجره ها، استفاده از پمادهای ضدحشرات، دفن درست زباله ها و رها نکردن آن در سطح شهر و روستا، استفاده از پشه بندهای آغشته به حشره کش، استفاده نکردن از آب های راکد و اتلاف سگ های ولگرد را از مهمترین اقدامات در کنترل بیماری های عفونی برشمرد.

رفیعی گزارشی از عملکرد دامپزشکی در سال ۹۲ ارایه کرد و افزود: چهار هزار و ۴۰۰ قلاده سگ واکسن هاری زده شد و تست سل بر روی ۴۵ هزار و ۸۰۰ راس گاو انجام شد که نسبت به سال گذشته آن ۳۰ درصد افزایش یافته است.

مدیرکل دامپزشکی قم، افزود: در مبارزه با بیماری تب مالت و بروسلوز در سال گذشته از بیش از ۳۹ هزار گاو خونگیری و از نظر تب مالت مورد آزمایش قرار گرفته که ۱۲ درصد نسبت به سال گذشته آن افزایش یافته است همچنین میزان مایه کوبی بروسلوز در گوسفند و بز و گاو و گوساله نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۲۶ درصد افزایش یافته است.

انتهای پیام/126
https://qomnews.ir/vdcbf5b5.rhb5fpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما