چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۵
کد مطلب : 60802
منبع : خبرگزاری فارس
مهدی مرادی

بهبود فضای کسب و کار؛ نسخه رونق تولید قم

قم نيوز : انتظاری که از مسئولان استان می‌رود این است که شرایط و بستر حمایت از فعالیت‌های اقتصادی مولد در سطح استان را به خوبی فراهم کرده و از َآن سو موانع و مشکلات را از سر راه تولیدگران و صنعتگران بردارند
بهبود فضای کسب و کار؛ نسخه رونق تولید قم
بهبود فضای کسب و کار؛ نسخه رونق تولید قم
قم نیوز معمولاً مسئولان و مدیران برای برون رفت از مشکلات خاصه در وادی اقتصاد، راهکارهای مختلفی را در نظر داشته و گاه آن‌ها را در تریبون‌ها و نشست‌های خبری بیان می‌دارند.

شکی وجود ندارد که رکود در تولید و کسادی بازار فروش از یک سو که منجر به کاهش اشتغال پایدار شده از جمله پربسامدترین واژگان در تبیین اهم مشکلات اقتصادی امروز بوده که در سطح استان قم نیز این مساله مشهود و جدی است.

آنچه مسلم است این که به منظور ایجاد رونق تولید و تحرک و پویایی در فضای اشتغال استان، نخستین و مهم‌ترین کاری که می‌بایست صورت بگیرد تلاش در مسیر بهبود فضای کسب و کار است و لذا مادامی که این مهم محقق نشود، چندان نمی‌توان نسبت به بهبود اوضاع اقتصاد قم اُمیدوار بود.

از این منظر چنانچه مدیران و مسئولان استانی زیرساخت‌ها و زمینه‌هایی فراهم کنند که به واسطه آن‌ها بتوان موانع و مشکلات موجود بر سر راه بنگاه‌های اقتصادی را برداشت و به فعال و پویا شدن چرخه اقتصاد قم کمک کرد، بی تردید، جذب نیرو افزایش یافته و برعکس نرخ بیکاری در سطح استان کاهش محسوسی پیدا می‌کند.

به هر صورت در دنیای امروز این واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی هستند که کلیدی‌ترین مسئولیت را در راستای جذب و بکار گیری نیروی کار عهده دار هستند و از این رو باید فضای کسب و کار مناسب برایشان فراهم باشد تا بتوانند مأموریت خود را در این راستا به درستی و با تحقق حداکثری اهداف از پیش تعیین شده انجام دهند.

در واقع انتظاری که از مسئولان استان می‌رود این است که شرایط و بستر حمایت از فعالیت‌های اقتصادی مولد در سطح استان را به خوبی فراهم کرده و از َآن سو موانع و مشکلات را از سر راه تولیدگران و صنعتگران بردارند، ضمن آن که در مسیر جذب و بکارگیری سرمایه از اتخاذ راهکارها و تدابیر انگیزشی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی غافل نشوند.

نکته قابل توجه دیگر هم این که یکی از عواملی که به تشدید معضل بیکاری در قم انجامیده، وجود مساله عدم تناسب میان فارغ التحصیلان دانشگاهی و فرصت‌های شغلی موجود در سطح استان است و به همین علت چه بسا افرادی که در پی شغلی هستند به خاطر نداشتن مهارت و تخصص لازم، فرصت‌های شغلی را از دست بدهند و طبعاً آمار این افراد نیز به مجموع بیکاران قم افزوده می‌شود.

البته تبیین و تحلیل درباره چرایی این مشکل نیاز به مجالی فراخ دارد، اما به طور خلاصه باید به این نکته اشاره کرد که تحول در نظام آموزشی از یک سو و برقراری ارتباط مناسب میان صنعت و دانشگاه از سوی دیگر، چاره کار حل این معضل است وگرنه به سان دیگر مسائل اجتماعی و اقتصادی، به صرف شعار و نشست و جلسه – مادامی که خروجی مشخصی در عرصه عمل نداشته باشد- دست یابی به اهداف غیرممکن و بعید است؛ بعید از این حیث که رونق تولید و اشتغال به تعبیر رسای رهبر معظم انقلاب، اقدام و عمل می‌طلبد آن‌ها با چاشنی روحیه انقلابی و جهادی و تلاش خستگی ناپذیر در مواجهه با سختی‌ها و مشکلات، چه آن که بر اساس آموزه‌های دینی به ما آموخته‌اند که "ان مع العسر یسراً".

انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdcf0cdv.w6dxxagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما