قم نيوز : استاد حوزه علمیه قم با اشاره به لقب «باب الحوائج» حضرت موسی بن جعفر (ع) تصریح کرد: امام هفتم (ع) نه تنها خودشان گره گشای کار مردم بودند، بلکه این گره گشایی را به یاران و اصحاب خود نیز آموختند.
لقب «باب الحوائج» امام کاظم (ع) نشانه اهمیت گره گشایی از کار مردم است
لقب «باب الحوائج» امام کاظم (ع) نشانه اهمیت گره گشایی از کار مردم است
به گزارش قم نیوز حجت الاسلام و المسلمین سیدحمید میرباقری که در مراسم سالروز میلاد امام موسی بن جعفر (ع) در حرم مطهر دختر آن امام همام سخن می گفت با بیان این که حاکمان بنی عباس به فضائل و کمالات امامان شیعه معترف بودند اظهار کرد: از هارون الرشید و دیگر خلفای عباسی نقل شده که بارها به فضائل امام موسی بن جعفر (ع) و برخی دیگر از امامان شیعه اعتراف کرده و آنان را حجت های حقیقی خدا در زمین دانسته اند.

وی افزود: البته ممکن است این سؤال پیش بیاید که پس چرا آنان خرقه خلافت از تن به در نکردند و منصب حُکمرانی را به امامان شیعه تحویل ندادند که باید پاسخ این سؤال را در طمع به دنیا و ماندن در قدرت دانست.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که رفتار امام کاظم (ع)، فطرت ها را به خود جذب می کرد ادامه داد: امامان ما تمام تلاش خود را برای حفظ دین به خرج دادند و باید گفت اگر مصائب و غصه ‌های اهل بیت (ع) نمی بود، امروز دین حقیقی به ما نرسیده بود.

وی سپس به روایتی از امام باقر علیه السلام توجه داد و گفت: حضرت در این روایت، ولایت را رکن اصلی خیمه دین بر می شمرند، چراکه اگر ولایت نبود بقیه واجبات هم از بین می رفت.

میرباقری در عین حال به برخی القاب امام موسی بن جعفر (ع) اشاره و خاطرنشان کرد: کاظم یکی از معروف ترین القاب حضرت و به معنای فروبرنده خشم و غضب است، تا آن جا که حضرتش حتی با زندان بانان خود نیز با وجود انواع آزار و اذیت، مهربان و دلسوز بودند و حتی به افرادی که به ایشان ناسزا هم می گفتند خوبی می کردند.

وی اضافه کرد: در تاریخ نقل است که آن حضرت را از این زندان به آن زندان می ‌فرستادند، چراکه زندان بانان جذب رفتار ایشان می شدند و  زیر بار کشتن ایشان نمی رفتند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه ائمه معصومین (ع) بدون برخورداری از حکومت در دل‌ های مردم ماندگار شدند یادآور شد: رفتار امامان معصوم (ع) بر مبنای حق و حقیقت بود و همین امر افراد را به دین جذب می کرد.

میرباقری همچنین به لقب «باب الحوائج» امام موسی بن جعفر (ع) توجه داد و گفت: گره گشایی حضرت از کار مردم چه در زمان حیات و چه پس از شهادت، یکی از ویژگی های مهم رفتاری ایشان بود، ضمن این که این رفتار را به شاگردان خود نیز آموختند و از آنان می خواستند تا گره گشای کار مردم باشند.

وی اذعان کرد: بر همین اساس است که حضرت به برخی یارانش می فرمود در دستگاه حکومت ظلم نمانند، اما در عین حال به برخی دیگر مانند علی بن یقطین دستور می دادند تا با ماندن در دستگاه، مایه عزت شیعیان و گره گُشای کار آنان باشند.

استاد حوزه علمیه قم همچنین بیان داشت: امام موسی بن جعفر (ع) بر اساس این گره گشایی علی بن یقطین از کار مردم به وی می فرمودند من سه مورد را برای تو ضمانت می کنم که آن سه مورد، زندان نرفتن، کشته نشدن به دست ظالمان و فقیر نشدن است و بعید نیست که این امر به صورت عمومی و درباره همه گره گشایان از کار مردم، صدق کند.

انتهای پیام/ 106
https://qomnews.ir/vdciqya3.t1av32bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما