قم نيوز : قم نیوز: نخستین همایش تخصصی انرژی و پسماند با رویکرد دستیابی به محیط زیستی سالم و شهری ایمن توام با رفاه شهروندی روز پنجشنبه در سالن اجتماعات مجتمع وتوس قم برگزار شد.
به گزارش قم نیوز، در این همایش بر اهمیت اجرای طرح تفکیک و جمع آوری پسماندهای خشک از تر و همچنین استحصال انرژی با استفاده از بازیافت پسماندها توسط سخنرانان تاکید شد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم در ابتدای این همایش، اظهار کرد: توسعه شهرنشینی و گسترش شهرها در افزایش پسماندها و تغییر الگوی مصرف نیز در حجم زباله ها موثر می باشد.
سید سیف الدین موسوی با بیان اینکه روزانه در قم ۴ تن پسماند بیمارستانی تولید می شود، افزود: در سال ۸۱ روزانه ۳۵۰ تن پسماند خانگی در قم تولید می شد که این رقم در سال ۹۱ به ۷۰۰ تن رسیده است.
به گفته وی؛ روزانه در قم ۱۰ هزار تن پسماند عمرانی و ساختمانی تولید می شود که افزایش بی رویه تولید پسماندهای عمرانی و ساختمانی امری نگران کننده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم، گفت: همچنین در ۱۰ ماهه گذشته با همکاری پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان قم، یکهزار و ۲۴۰ خودروی فرسوده از رده خارج شد.
در این همایش که با حضور شهردار قم، جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر، مسوولانی از مدیریت شهری و محیط زیست، دانشجویان و کارشناسان ترتیب یافته بود؛ از طرح مطالعاتی استحصال انرژی از لندفیل (خاک چال) های سایت البرز با حضور شهردار و مسوولان حاضر در جلسه رونمایی شد.
پس از انجام و تکمیل مطالعات در این طرح، کارخانه ای در سایت البرز واقع در ۱۵ کیلومتری جاده قم قمرود احداث می شود تا با استحصال انرژی از لندفیل های این سایت، هر ساعت ۶۰۰ کیلووات برق تولید شود.
حفظ محیط زیست، جلوگیری از تولید و انتشار آلودگی، ارتقای سطح فرهنگ عمومی در برخورد با پسماندها، جلوگیری از هدررفتن سرمایه های ملی و کمک به اقتصاد کلان، به حداقل رساندن دفع پسماندها، خالص سازی پسماندهای خشک برای بازیافت و بازگشت بهینه این مواد به چرخه تولید، خالص سازی پسماندهای تر برای تولید کود مرغوب و بهبود روش ذخیره سازی، جمع آوری و بازیافت پسماندها از اهداف این طرح می باشد.