قم نيوز : قم نیوز: شهردار قم با اشاره به اینکه هزینه جمع آوری سالانه تولید روزانه 700 تن پسماند و زباله خانگی در قم، 300 میلیارد ریال می باشد، گفت: با برنامه ریزی می توان یک سوم هزینه جمع آوری پسماندها را سرمایه گذاری کرد.
به گزارش قم نیوز، محمد دلبری روز پنجشنبه در نخستین همایش تخصصی انرژی و پسماند، افزود: با این اقدام علاوه بر حفظ محیط زیست، جلوگیری از تولید و انتشار آلودگی و خالص سازی پسماندهای خشک و تر، از هدر رفتن سرمایه های ملی جلوگیری و به اقتصاد کلان کشور کمک می شود.
وی عنوان کرد: بحث بازیافت پسماند و تبدیل آنها به چرخه طبیعت جزو برنامه های مدیریت شهری است که با همکاری بین مدیریت شهری و شهروندان و اجرای طرح تفکیک و جمع آوری پسماندها این هزینه به یک سوم کاهش می یابد.
شهردار قم، کاهش تولید زباله را نیز در تقلیل هزینه جمع آوری زباله ها موثر دانست و گفت: شهروندان با کاهش تولید زباله های خانگی و تفکیک پسماندهای خشک از تر در مبدا می توانند به مدیریت شهری در اجرای طرح تفکیک پسماندها کمک کنند.
دلبری افزود: مدیریت شهری در شهرداری قم آمادگی دارد از سرمایه گذارانی که حاضر هستند در ایجاد مجموعه های استحصال انرژی از پسماندها سرمایه گذاری و اقدام کنند حمایت و همکاری کند.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: عدم استانداردهای سوختی، عدم استفاده صحیح از وسائط نقلیه، تخریب فضای سبز و عدم توسعه فضای سبز نسبت به گسترش جمعیت از عوامل آلودگی هوا است.
شهردار قم گفت: همچنین مدیریت صحیح پسماند و برنامه ریزی در اجرای طرح تفکیک پسماندها می تواند بخشی از مشکلات آلودگی هوا و زیست محیطی را حل کند.
نخستین همایش تخصصی انرژی و پسماند با رویکرد دستیابی به محیط زیستی سالم و شهری ایمن توام با رفاه شهروندی، امروز در سالن اجتماعات مجتمع وتوس قم برگزار شد.