?>?> همسویی اندیشه‌های سیاسی امام خمینی(ره) با صاحب عروه | قم نیوز
سه شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۰۰
کد مطلب : 12256
قائم مقام موسسه امام خمینی(ره) مطرح کرد

همسویی اندیشه‌های سیاسی امام خمینی(ره) با صاحب عروه

قم نيوز : قم نیوز: قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی گفت: امام خمینی(ره) همواره از شیخ فضل‌الله تجلیل می‌کرد و این مسئله نشان می‌دهد اندیشه‌های مرحوم سید یزدی با اندیشه‌های امام همسو بوده است.
همسویی اندیشه‌های سیاسی امام خمینی(ره) با صاحب عروه
به گزارش قم نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود رجبی از مرحوم آیت‌الله سید محمد کاظم طباطبایی یزدی به عنوان یکی از شخصیت‌های بسیار برجسته فقهی جهان اسلام نام برد و اظهار کرد: عظمت این مرجع گرانقدر به حدی بود که ۳۰۰ عالم بزرگ در کلاس درس فقه او حاضر می‌شدند و با تعابیری چون «سید عالمان امت»، «شیخ طائفه» و «پرچمدار تشیع» به لحاظ قوت علمی از ایشان یاد می‌کردند.

وی افزود: بیشتر فقها، آغاز مرجعیت خود را با حاشیه‌نویسی بر کتاب عروة الوثقی مرحوم سید آغاز کرده‌اند؛ در واقع این کتاب دارای مرجعیتی فراگیر بود که نشان از عظمت علمی بالای نویسنده و خوش سلیقه بودن در انتخاب و عمق اندیشه این عالم وارسته است که فروع مختلف فقهی را در کتاب خود مطرح کرد.

قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: مرحوم سید یزدی از محضر علمای بزرگی استفاده کرد؛ او پس از فوت شیخ انصاری و انتقال مرجعیت به میرزای شیرازی وارد حوزه علمیه نجف شد و از بزرگان این مرکز عظیم علمی بهره‌ها برد.

وی با بیان اینکه دیری نپایید مرحوم آیت‌الله سید محمد کاظم طباطبایی یزدی به عنوان یکی از مراجع مشهور و بزرگ‌ترین مرجع عصر خود پس از فوت آخوند خراسانی مطرح شد خاطرنشان کرد: از این زمان بود که مرحوم سید در سراسر جهان تشیع، مقلدان و مریدان فراوانی پیدا کرد.

رجبی گفت: یکی از غرب‌شناسان می‌گوید متنفذترین شخصیت روحانی در خارج باکو و قفقاز سید یزدی است؛ در واقع دشمن هم به عظمت علمی ایشان واقف شده بود به همین دلیل در جریانات سیاسی و اجتماعی مایل بودند که صاحب عروه در جرگه آنها قرار گیرد و در واقع سید پشتوانه‌ای برای فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی آنها باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مورد نظر مرحوم آیت‌الله سید محمد کاظم طباطبایی یزدی در خصوص قیام مشروطه بیان داشت: در نخستین حرکت اجتماعی که در آن دوران آغاز شد مرحوم سید با سایر علما در یک طیف قرار داشتند اما در جریان مشروطه سکوت اختیار کرد در حالیکه وقتی بحث مشروطه مشروعه پیش آمد با ارتباطات وسیعی که داشت و از این امر مطلع شده بود می‌دانست کسانی که با مشروطه مشروعه مخالفند عناصر سالمی نیستند به همین خاطر در کنار مرحوم شیخ فضل‌الله نوری قرار گرفت.

قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: مرحوم آخوند خراسانی گمان می‌کرد بحث مشروطه مشکلی ندارد اما صاحب عروه به خوبی تشخیص داده بود افرادی که به مشروطه دامن زده و با مشروعه مخالفند مورد تأثیر جریان روشنفکری آن دوران قرار گرفته‌اند به همین دلیل هرچند هر دو این شخصیت‌ها هدفشان نجات ملت مسلمان ایران بود اما در تشخیص مصداق اختلاف داشتند.

وی با اشاره به همسویی اندیشه‌های مرحوم آیت‌الله سید محمد کاظم طباطبایی یزدی با شیخ فضل‌الله نوری ابراز کرد: امام خمینی(ره) همواره از شیخ فضل‌الله تجلیل می‌کرد و این تایید می‌کند که اندیشه‌های مرحوم سید یزدی با اندیشه‌های امام راحل همسویی داشته است.

انتهای پیام/۱۱۶/
https://qomnews.ir/vdcfv0dy.w6d0tagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما