قم نيوز : قم نیوز: رئیس بنیاد نخبگان استان قم از شناسایی مستعدان و سرآمدان ادبی در قم خبر داد.
به گزارش قم نیوز، محمد محمدرضایی با اشاره به شناسایی نخبگان ادبی اظهار کرد: این افراد در بخشهای شعر، داستان و تخصصهای زبانی ادبی شناسایی میشوند که تخصصهای زبان مواردی مانند نویسندگی، ویرایش، آموزشهای زبانی، ترجمه، زبانشناسی و پژوهشهای زبانی ادبی را در بر میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس برخی از شاخصهها دو گروه سرآمدان ادبی و مستعدان برتر ادبی از تسهیلات و جوایزی بهرهمند میشوند.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم با بیان اینکه مستعدان برتر ادبی دارای 15 تا 40 سال سن هستند، گفت: این افراد دارای رتبه برتر در آزمونهای ورودی دانشگاه و برگزیدگان المپیادهای ادبی بوده و از فعالیتهای ادبی مانند برگزیدگان رویدادهای ادبی و تالیف کتاب شعر یا داستان برخوردار هستند.
وی سرآمدان ادبی را گروه سنی بالای 40 سال ذکر کرد و افزود: این افراد دارای آثار فاخر ادبی مانند دیوان اشعار، داستانهای کوتاه یا بلند برخوردار بوده همکاری با برخی نهادهای رسانهای مانند صدا و سیما برای انجام فعالیتهایی برای افزایش جایگاه زبان فارسی از دیگر ویژگیهای آنها است.
محمدرضایی با اشاره به تشکیل شورایی برای شناسایی برگزیدگان این بخش گفت: این شورا از بنیاد ملی نخبگان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش و سازمان تبلیغات اسلامی تشکیل شده که به شناسایی برگزیدگان میپردازند.
وی با بیان اینکه برای ارزیابی تخصصی فعالان بخشهای شعر، داستان و تخصصهای ادبی زبانی کارگروههایی ذیل شورای شناسایی برگزیدگان ادبی شکل گرفته است، گفت: این کارگروهها اسامی افراد را به شورای برگزیدگان ادبی میدهد و در نهایت با تأیید شورا و رئیس بنیاد معرفی میشوند.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم از آخرین مهلت ارسال اطلاعات متقاضیان تا 15 مرداد امسال خبر داد و افزود: هر یک از افراد متقاضی علاوه بر معرفی از سوی نهادها و سازمانها، میتوانند به صورت شخصی برای بررسی سوابق خود در زمینه این آییننامه اقدام کنند.
وی با اشاره به تقدیر از مستعدان ادبی با عنوان جایزه قیصر به یاد قیصر امینپور گفت: تسهیلات مادی به این افراد اعطا میشود تا بتوانند از استادان ادبی بهرهمند شوند، کمکهزینه اشتراک نشریات ادبی داخلی و خارجی، عضویت در مجامع ادبی داخلی و خارجی و خرید آثار ادبی از جوایز دیگر در نظرگرفته شده در این بخش است.
محمدرضایی خاطرنشان کرد: امتیازی برای آنها در جایزههای تحصیلی دانشجویان صاحب استعداد برتر و تسهیلات دانشآموختگان برتر دانشگاهی در نظر گرفته میشود و در بخشی دیگر به آنها هدیه ازدواج، کمک هزینه سفرهای زیارتی، گردشگری ملی و... تعلق میگیرد.
وی با اشاره به اهدای جایزه بیهقی برای گرامیداشت مقام ابوالفضل بیهقی به سرآمدان ادبی گفت: افراد زیرمجموعه این بخش از مزایایی مانند انتشار آثار و اعزام به سفرهای پژوهشی بهرهمند شده و زمینه اشتراک نشریات ادبی داخلی و خارجی و عضویت در مجامع ادبی داخلی و خارجی برای آنها فراهم میشود.
رئیس بنیاد نخبگان استان قم خاطرنشان کرد: اعتبار مالی برای شرکت در مجامع ادبی داخلی و خارجی و تسهیلات کمک هزینه سفرهای زیارتی، گردشگری ملی، مسکن و بیمه از دیگر مزایای تعیین شده است.
وی عنوان کرد: بخشی دیگر از اعتبارات این بخش برای انتشار کتاب یادمان، تهیه فیلم، مصاحبه برای سرآمدان ادبی در نظر گرفته شده است.