يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۰۹
کد مطلب : 21189

عزم ملی و مدیریت جهادی لازمه پویایی اقتصاد و اعتلای فرهنگ است

قم نيوز : قم نیوز:مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم گفت: عزم ملی و مدیریت جهادی، پویایی اقتصاد و اعتلای فرهنگ را به دنبال دارد.
عزم ملی و مدیریت جهادی لازمه پویایی اقتصاد و اعتلای فرهنگ است
به گزارش قم نیوز، حجت‌الاسلام عباس اسکندری اظهار کرد: نامگذاری سال ۹۳ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» حاكي از اهميت اقتصاد و فرهنگ در جامعه کنونی ماست.

وی با بیان اینکه فرهنگ باید زیربنای همه امور در جامعه اسلامی و دینی ما باشد، اضافه کرد: اقتصاد براي فرهنگ مي‌تواند به عنوان يك پشتوانه مطرح باشد.

به گفته مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم، بسیاری از معضلات اقتصادي كشور، ريشه در مسائل فرهنگي دارد.

استقلال رکن مهم اقتصاد مقاومتی


حجت‌الاسلام اسکندری رکن مهم اقتصاد مقاومتی را استقلال دانست و گفت: در اقتصاد مقاومتی که یک اقتصاد درون‌زا و برون‌نگر است، نباید وابسته به دیگران و بیگانگان باشیم، بنابراین مسئله استقلال اقتصادی يك امر فرهنگي است يعني آحاد جامعه ما و مسئولان و دست اندركاران بايد به اين فكر و انديشه رسيده باشند و اعتقاد پيدا كرده باشند كه ما مي‌خواهيم روي پاي خود بايستيم و وابسته نباشيم. اين فكر و انديشه و اعتقاد يك ريشه فرهنگي دارد و نيازمند به يك كار فرهنگي جدي است.

وی تولید مبتنی بر تامین نیازهای داخلی و بازاریابی خارجی، جلوگیری از خام فروشی محصولات زیرزمینی و کشاورزی و صنعتی، بهره گیری از ظرفیت نیروهای بااستعداد داخلی و تکیه بر نیروهای مومن و معتقد به اسلام و انقلاب را از دیگر ارکان اقتصاد مقاومتی برشمرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم توجه به اقتصاد دانش بینان را مورد تاکید قرار داد و افزود: توجه به مسئله سود و سرمايه، مسائل مربوط به بانك‌ها، پرهيز از ربا، ايجاد زمينه براي ترويج قرض الحسنه و... از موضوعات مهم اقتصاد مقاومتي است كه بايد همه انديشمندان، عالمان و متخصصان در حوزه و دانشگاه در اين سال به طور جد به آنها بپردازند.

وی تاکید کرد: در كنار اين مسائل، توجه به آموزه‌هاي ديني و فرهنگي و اسلامي ما مثل پرهيز از اسراف، جلوگيري از تجملات، ترويج فرهنگ قناعت و كمك و ايثار به قشرهاي محروم و كم درآمد، پرهيز از واردات كالاهاي غيرضرور و... از مهم‌ترين موضوعات اقتصادي جامعه ماست.

پایه و اساس انقلاب، فرهنگ است

حجت‌الاسلام اسکندری در اهمیت مسئله فرهنگ به این نکته اشاره کرد که اساس و پايه انقلاب اسلامی مبتني بر فرهنگ بوده است؛ يعني انقلاب اسلامی و نظام اسلامی شکل گرفت تا در يك فضاي فرهنگي، سالم، ديني، مذهبي و ارزشي زندگي كنيم و آموزه‌هاي وحياني و پندها و مواعظ امامان معصوم عليهم السلام در متن زندگي ما ساري و جاري باشد و دست مستكبرين را از كشور خود كوتاه كرده و روحيه ديني و اسلامي و مذهبي را در كالبد آحاد جامعه بدميم.

وی اضافه کرد: در مباحث فرهنگي جامعه انقلابي ما استكبارستيزي، مقاومت و ايستادگي در برابر ظالمان و قدرتمندان و سركشان روزگار از يك طرف، و مهرورزي و تواضع و مهرباني دروني با آحاد هموطنان، رواج ارزش‌ها و ترويج فضيلت‌ها و بلندآوازه بودن عدالت، خيرخواهي از طرفی دیگر و همچنين در بخش‌هاي عبادي، رواج نماز و عبوديت و بندگي خداوند، ترويج اخلاق و معنويت و فضيلت، رواج فرهنگ عفاف و حجاب، امر به معروف و نهي از منكر و اصلاح جامعه از هر گونه پلشتي‌ها از سوي ديگر از اصول بنیادین به شمار می‌رود.

مسائل فرهنگی هیچ گاه در اولویت نبوده است

حجت‌الاسلام اسکندری اظهار کرد: متاسفانه در دولت‌هاي مختلفي كه تاكنون پشت سر گذاشته‌ايم هيچ گاه فرهنگ و مسائل فرهنگي جامعه اولويت اول مديران و دست اندركاران جامعه اسلامي ما نبوده است، بنابراین باید كاري كرد كه با توجه به تاكيدات مقام معظم رهبري كه در همه دولت‌ها مسئله فرهنگ را اولويت اول دانسته‌اند، این مهم در دستور كار دولت كنوني و دولت‌هاي آينده قرار بگيرد، چراکه غفلت از فرهنگ جامعه يعني از دست دادن همه آنچه كه تاكنون به دست آورده‌ايم و ميدان دادن به اجانب و دشمنان اسلام و ايران براي بازگشت دوباره سلطه آنان.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم تاکید کرد که در سياست گذاري‌ها و برنامه‌ريزي‌ها و توزيع امكانات و اعتبارات بايد حوزه فرهنگ به صورت ويژه ديده شود.

وی معتقد است که اگر فرهنگ جامعه سروسامان یابد مسائل اقتصادي، سياسي و اجتماعي هم سامان مي‌پذيرد و يك جامعه فرهنگی بالنده مي‌تواند براي خود و جهانيان، نقطه خيزش و تحول و سازندگي باشد.
انتهای پیام/126
https://qomnews.ir/vdcao6nu.49n6a15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما